De Jabra GO 660 van GN Netcom is een headset-systeem dat werd ontwikkeld voor de actieve professional. Een test.

Het nieuwe Bluetooth headset-systeem omvat een Jabra Extreme headset, een Jabra Link 320 usb Bluetooth stick en enkele accessoires. De GO 660 connecteert tegelijkertijd met mobiele telefoons en softphones dankzij de Jabra Link 320 usb Bluetooth adapter. De wisselende omgevingen vragen ook Noice-canceling, zodat storende omgevingsgeluiden niet doordringen in het gesprek. Noise Blackout is een microfoontechnologie die achtergrondgeluiden elimineert en je eigen stemgeluid verbetert, aldus GN Netcom. Noise Blackout werkt met een dubbele microfoon.

Design

Het oortje oogt vrij klassiek, maar degelijk. Het geheel werd uitgevoerd in een glanzende, zwarte lak met twee fijne, matzwarte streepjes aan de zijkanten. Onder het fijne grilletje op de bovenzijde zijn de microfoons weggewerkt. Het knopje met het Jabra logo dient om een gesprek te beantwoorden of te beëindigen. Net daarboven is het led-statuslampje aangebracht. Links en rechts van de toets met het Jabra logo zijn twee volumeknopjes voorzien. De linkerzijde biedt plaats aan de aan/uit-knop en op de bovenzijde vinden we de micro-usb aansluiting. Het oorhaakje oogt eerder fragiel.

Adapter

De gesprekskwaliteit blijkt zeer goed te zijn. De correspondent gaf ook aan dat we goed verstaanbaar waren. We verbinden nu ook met onze pc via de Link 320 usb Bluetooth adapter. We pluggen deze in en drukken op het knopje op de stick. Even later zijn we verbonden en doet de stick dienst als geluidskaart. Alle geluiden worden integraal doorgestuurd. Ook hier klinkt de headset prima, maar het is uiteraard mono. Wanneer tijdens de test een gesprek binnenkwam, werd de muziek onderbroken en nadien weer hervat. Het bereik is beperkt tot 10 meter en dat blijkt te kloppen.

Conclusie

Deze veelzijdige headset van Jabra is een must have als je niet telkens van headset wil wisselen. Het geheel oogt stijlvol. Dankzij de meegeleverde software is integratie met een groot aantal softphones mogelijk. De gesprekskwaliteit is meer dan behoorlijk en ook voor muziek kan je de Jabra GO 660 gebruiken. De bediening heb je snel onder de knie en bovendien is de Jabra GO 660 nog budgetvriendelijk ook.

Bron: www.diskidee.be

De Jabra GO 660 van GN Netcom is een headset-systeem dat werd ontwikkeld voor de actieve professional. Een test. Het nieuwe Bluetooth headset-systeem omvat een Jabra Extreme headset, een Jabra Link 320 usb Bluetooth stick en enkele accessoires. De GO 660 connecteert tegelijkertijd met mobiele telefoons en softphones dankzij de Jabra Link 320 usb Bluetooth adapter. De wisselende omgevingen vragen ook Noice-canceling, zodat storende omgevingsgeluiden niet doordringen in het gesprek. Noise Blackout is een microfoontechnologie die achtergrondgeluiden elimineert en je eigen stemgeluid verbetert, aldus GN Netcom. Noise Blackout werkt met een dubbele microfoon. DesignHet oortje oogt vrij klassiek, maar degelijk. Het geheel werd uitgevoerd in een glanzende, zwarte lak met twee fijne, matzwarte streepjes aan de zijkanten. Onder het fijne grilletje op de bovenzijde zijn de microfoons weggewerkt. Het knopje met het Jabra logo dient om een gesprek te beantwoorden of te beëindigen. Net daarboven is het led-statuslampje aangebracht. Links en rechts van de toets met het Jabra logo zijn twee volumeknopjes voorzien. De linkerzijde biedt plaats aan de aan/uit-knop en op de bovenzijde vinden we de micro-usb aansluiting. Het oorhaakje oogt eerder fragiel. AdapterDe gesprekskwaliteit blijkt zeer goed te zijn. De correspondent gaf ook aan dat we goed verstaanbaar waren. We verbinden nu ook met onze pc via de Link 320 usb Bluetooth adapter. We pluggen deze in en drukken op het knopje op de stick. Even later zijn we verbonden en doet de stick dienst als geluidskaart. Alle geluiden worden integraal doorgestuurd. Ook hier klinkt de headset prima, maar het is uiteraard mono. Wanneer tijdens de test een gesprek binnenkwam, werd de muziek onderbroken en nadien weer hervat. Het bereik is beperkt tot 10 meter en dat blijkt te kloppen. ConclusieDeze veelzijdige headset van Jabra is een must have als je niet telkens van headset wil wisselen. Het geheel oogt stijlvol. Dankzij de meegeleverde software is integratie met een groot aantal softphones mogelijk. De gesprekskwaliteit is meer dan behoorlijk en ook voor muziek kan je de Jabra GO 660 gebruiken. De bediening heb je snel onder de knie en bovendien is de Jabra GO 660 nog budgetvriendelijk ook. Bron: www.diskidee.be