De Sharp LC-40LE820E is een 40-inch (102 cm) LED tv die is uitgerust met Sharp's nieuwe Quattron-technologie die een extra gele (Y) kleurenpixel toevoegt aan het RGB-signaal voor een totaal van 1 miljard kleuren. Wij bekeken deze tv.

De LC-40LE820E is een forse en vrij zware tv, maar hij is wel erg plat (niet dikker dan 4 cm). Dit is mede mogelijk omdat Sharp hier LED-verlichting aan de randen gebruikt in plaats van aan de achterzijde. Dit is een Full HD tv met ondersteuning van alle videoformaten tussen 576i en 1080p. Hij heeft een DVB-T tuner en een DVB-C ontvanger via CI-module. Dit laatste is in België niet van toepassing, omdat de aanbieders van digitale tv hun eigen decoders verplichten.

Bediening

Deze tv is DivX-compatibel (tot en met versie 6.0). Hij ondersteunt h.264-, mpeg4-, divx- en xvid-bestanden verpakt in de formaten avi, mkv, asf, mp4 en ps. Verder kun je ook jpg foto's weergeven (zolang ze voldoen aan DCF2.0 en niet progressief zijn) en mp3'tjes met bitrates van 32 tot 320 kbps beluisteren. Dit kan zowel via de usb-aansluiting als via de Ethernet-aansluiting en DLNA.

Het menu bevat heel wat functies die in het begin overweldigend kunnen overkomen, maar met enige gewenning steekt alles logisch in elkaar en ben je snel genoeg weg met de bediening. De smalle, maar erg lange afstandsbediening bevat heel wat knopjes, maar ook die hebben een logische lay-out. De belangrijkste en meest gebruikte functies hebben trouwens allemaal hun eigen knop, zodat je daarvoor niet via het OSD-menu hoeft te gaan.

Beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit hebben we getest met allerlei bronnen en verschillende test-dvd's en Blu-ray discs. In zijn "native" stand (Full HD 1080p) is de beeldkwaliteit voortreffelijk. De zwartweergave is uitstekend. Beelden zijn helder, zonder aan detail te verliezen. Schaduwen worden mooi weergegeven. Dat is trouwens volgens Sharp mede te danken aan de vierde gele pixel, die voor een twintig procent hogere transparantie van het beeld zorgt.

Conclusie

Sharp's Quattron quad pixel technologie is mogelijk een belangrijkere vernieuwing in het tv-landschap dan 3D-tv. De vierde gele pixel maakt het beeld helderder en transparanter, zonder aan de zwartweergave te raken. Bovendien worden gele, gouden en groene tinten veel mooier weergegeven. De Sharp Aquos LC-40LE820E heeft verder alle denkbare snufjes aan boord die een moderne tv kijker zich kan toewensen. Bovendien verbruikt hij relatief weinig stroom, zeker als je de eco-instellingen activeert.

Bron: www.diskidee.be

De Sharp LC-40LE820E is een 40-inch (102 cm) LED tv die is uitgerust met Sharp's nieuwe Quattron-technologie die een extra gele (Y) kleurenpixel toevoegt aan het RGB-signaal voor een totaal van 1 miljard kleuren. Wij bekeken deze tv. De LC-40LE820E is een forse en vrij zware tv, maar hij is wel erg plat (niet dikker dan 4 cm). Dit is mede mogelijk omdat Sharp hier LED-verlichting aan de randen gebruikt in plaats van aan de achterzijde. Dit is een Full HD tv met ondersteuning van alle videoformaten tussen 576i en 1080p. Hij heeft een DVB-T tuner en een DVB-C ontvanger via CI-module. Dit laatste is in België niet van toepassing, omdat de aanbieders van digitale tv hun eigen decoders verplichten.Bediening Deze tv is DivX-compatibel (tot en met versie 6.0). Hij ondersteunt h.264-, mpeg4-, divx- en xvid-bestanden verpakt in de formaten avi, mkv, asf, mp4 en ps. Verder kun je ook jpg foto's weergeven (zolang ze voldoen aan DCF2.0 en niet progressief zijn) en mp3'tjes met bitrates van 32 tot 320 kbps beluisteren. Dit kan zowel via de usb-aansluiting als via de Ethernet-aansluiting en DLNA. Het menu bevat heel wat functies die in het begin overweldigend kunnen overkomen, maar met enige gewenning steekt alles logisch in elkaar en ben je snel genoeg weg met de bediening. De smalle, maar erg lange afstandsbediening bevat heel wat knopjes, maar ook die hebben een logische lay-out. De belangrijkste en meest gebruikte functies hebben trouwens allemaal hun eigen knop, zodat je daarvoor niet via het OSD-menu hoeft te gaan. Beeldkwaliteit De beeldkwaliteit hebben we getest met allerlei bronnen en verschillende test-dvd's en Blu-ray discs. In zijn "native" stand (Full HD 1080p) is de beeldkwaliteit voortreffelijk. De zwartweergave is uitstekend. Beelden zijn helder, zonder aan detail te verliezen. Schaduwen worden mooi weergegeven. Dat is trouwens volgens Sharp mede te danken aan de vierde gele pixel, die voor een twintig procent hogere transparantie van het beeld zorgt.Conclusie Sharp's Quattron quad pixel technologie is mogelijk een belangrijkere vernieuwing in het tv-landschap dan 3D-tv. De vierde gele pixel maakt het beeld helderder en transparanter, zonder aan de zwartweergave te raken. Bovendien worden gele, gouden en groene tinten veel mooier weergegeven. De Sharp Aquos LC-40LE820E heeft verder alle denkbare snufjes aan boord die een moderne tv kijker zich kan toewensen. Bovendien verbruikt hij relatief weinig stroom, zeker als je de eco-instellingen activeert.Bron: www.diskidee.be