De Pogoplug Pro is een handig toestel voor iedereen die niet voldoende technische kennis heeft om zelf een NAS en router te configureren voor toegang via internet. In enkele stappen kan je met de Pogoplug al je data veilig beschikbaar stellen via internet voor jezelf en anderen.

Lokaal opgeslagen data biedt vandaag de dag niet genoeg flexibiliteit. Dankzij smartphones, tablet pc's en notebooks zijn we mobieler dan ooit. Helaas is onze data dat in de meeste gevallen niet. Je kan een NAS instellen om toegang te bieden via FTP, maar dat is niet zo eenvoudig. Cloud Engines komt met een oplossing in de vorm van de Pogoplug (Pro).

Design

De Pogoplug Pro is voorzien van een trendy, frisse vormgeving. Het toestel zweeft als het ware boven zijn eigen voetstuk. De Pogoplug Pro is uitgevoerd in glanzend en mat zwart. Rondom de 'body' van het apparaat werd een transparante cover aangebracht waarin de ventilatie-openingen zijn voorzien.

De voorzijde biedt plaats aan een usb-poort en een statuslampje in de vorm van het Pogoplug-logo. De achterzijde biedt plaats aan een stroomaansluiting, een Gigabit Ethernetpoort en drie bijkomende usb-poorten. De bekabeling achteraan kan je mooi wegleiden via de in de voet ingewerkte kabelgeleider.

Interface

De Pogoplug Pro bedien je volledig via de webinterface. Via my.pogoplug.com kun je niet alleen vanop afstand je bestanden benaderen, maar ook de instellingen van de Pogoplug Pro aanpassen. Je kan inloggen met het e-mail adres en wachtwoord dat je hebt ingegeven tijdens de registratieprocedure. Meteen na het inloggen, kom je op de startpagina van de Pogoplug Pro. De webinterface is helaas niet Nederlandstalig.

Conclusie

De Pogoplug Pro en de bijbehorende services zijn erg gebruiksvriendelijk. In enkele stappen kan je, zonder technische kennis, een NAS opzetten die bereikbaar is via internet. Het is wel jammer dat de interface niet Nederlandstalig is. Verder is dit een prima oplossing voor het delen van bestanden via je thuisnetwerk en het internet. De prijs van 89,90 euro is meer dan aanvaardbaar voor een dergelijk product.

Bron: www.diskidee.be

De Pogoplug Pro is een handig toestel voor iedereen die niet voldoende technische kennis heeft om zelf een NAS en router te configureren voor toegang via internet. In enkele stappen kan je met de Pogoplug al je data veilig beschikbaar stellen via internet voor jezelf en anderen. Lokaal opgeslagen data biedt vandaag de dag niet genoeg flexibiliteit. Dankzij smartphones, tablet pc's en notebooks zijn we mobieler dan ooit. Helaas is onze data dat in de meeste gevallen niet. Je kan een NAS instellen om toegang te bieden via FTP, maar dat is niet zo eenvoudig. Cloud Engines komt met een oplossing in de vorm van de Pogoplug (Pro). DesignDe Pogoplug Pro is voorzien van een trendy, frisse vormgeving. Het toestel zweeft als het ware boven zijn eigen voetstuk. De Pogoplug Pro is uitgevoerd in glanzend en mat zwart. Rondom de 'body' van het apparaat werd een transparante cover aangebracht waarin de ventilatie-openingen zijn voorzien. De voorzijde biedt plaats aan een usb-poort en een statuslampje in de vorm van het Pogoplug-logo. De achterzijde biedt plaats aan een stroomaansluiting, een Gigabit Ethernetpoort en drie bijkomende usb-poorten. De bekabeling achteraan kan je mooi wegleiden via de in de voet ingewerkte kabelgeleider. InterfaceDe Pogoplug Pro bedien je volledig via de webinterface. Via my.pogoplug.com kun je niet alleen vanop afstand je bestanden benaderen, maar ook de instellingen van de Pogoplug Pro aanpassen. Je kan inloggen met het e-mail adres en wachtwoord dat je hebt ingegeven tijdens de registratieprocedure. Meteen na het inloggen, kom je op de startpagina van de Pogoplug Pro. De webinterface is helaas niet Nederlandstalig.ConclusieDe Pogoplug Pro en de bijbehorende services zijn erg gebruiksvriendelijk. In enkele stappen kan je, zonder technische kennis, een NAS opzetten die bereikbaar is via internet. Het is wel jammer dat de interface niet Nederlandstalig is. Verder is dit een prima oplossing voor het delen van bestanden via je thuisnetwerk en het internet. De prijs van 89,90 euro is meer dan aanvaardbaar voor een dergelijk product.Bron: www.diskidee.be