Hercules bracht onlangs een nieuw mengpaneel op de markt. De DJ Console 4-Mx combineert volgens de fabrikant mobiliteit met een mengpaneelbediening geschikt voor professionals. Een test.

De 4-Mx is een nieuw high-end model in het gamma DJ Consoles van Herceules. Met zijn 89 bedieningsmogelijkheden (in 2-deck modus; in 4-deck modus zijn er meer dan 150 bedieningsmogelijkheden) is de 4-Mx heel wat verfijnder dan de Rmx. Deze verfijndheid combineert de 4-Mx bovendien met een handige mobiliteit. De DJ console wordt immers geleverd met bijhorende tas. Daarmee kan een dj het mengpaneel overal naartoe nemen om een feestje te bouwen.

Het 4-Mx mengpaneel is een echt lichtgewicht; het weegt minder dan een doorsneelaptop. Bovendien maken de afmetingen (40 x 25 cm) de 4-Mx zeer handelbaar tijdens het vervoer, maar staan ze een goede bediening niet in de weg. Alle knoppen zijn groot, staan ver genoeg uiteen en geven een goede feedback. Bovendien lichten ze duidelijk op zodat je ook in slecht verlichte ruimtes weet wat je doet. De console is ook robuust genoeg om de wildste feesten aan te kunnen. De volledige body is gemaakt van aluminium en staal.

Aansluiting

De 4-Mx beschikt over zijn eigen usb-geluidskaart en zowel tulp- als stereo-uitgangen. Je kan het mengpaneel dus op zowat alle geluidsinstallaties aansluiten. Ook heeft deze mixconsole ingangen om bijvoorbeeld analoge platenspelers aan te sluiten. De 4-Mx kan op zowel pc's als mac's aangesloten worden en werkt samen met alle midi-software.

Standaard wordt de 4-Mx geleverd met Virtual DJ 7 LE, maar het paneel werkt dus ook samen met Traktor of andere versies van Virtual DJ. Deze aspecten maken de 4-Mx des te bruikbaar in de meest verscheiden omgevingen. Eén nadeel dat we wel kunnen aanstippen is het gebrek aan een AC-adapter voor de stroomvoorziening. De 4-Mx krijgt zijn energie via de usb-aansluiting op je pc. Dit betekent dus ook dat je mengpaneel uitvalt als je pc uitvalt. Tijdens feesten is het dus niet mogelijk een back-up systeem klaar te houden voor het geval er iets mis mocht lopen.

Conclusie

De Hercules 4-Mx is een high-end instappaneel voor dj's die de lokale fuiven en cafés afschuimen. Het biedt een hoop meer mogelijkheden dan veel andere instapmodellen en benadert zelfs de veel duurdere zware jongens als de Denon DN-MC6000. Een uitstekende prijskwaliteit-verhouding, dus.

Peter Schildermans

Bron: www.diskidee.be

Hercules bracht onlangs een nieuw mengpaneel op de markt. De DJ Console 4-Mx combineert volgens de fabrikant mobiliteit met een mengpaneelbediening geschikt voor professionals. Een test. De 4-Mx is een nieuw high-end model in het gamma DJ Consoles van Herceules. Met zijn 89 bedieningsmogelijkheden (in 2-deck modus; in 4-deck modus zijn er meer dan 150 bedieningsmogelijkheden) is de 4-Mx heel wat verfijnder dan de Rmx. Deze verfijndheid combineert de 4-Mx bovendien met een handige mobiliteit. De DJ console wordt immers geleverd met bijhorende tas. Daarmee kan een dj het mengpaneel overal naartoe nemen om een feestje te bouwen. Het 4-Mx mengpaneel is een echt lichtgewicht; het weegt minder dan een doorsneelaptop. Bovendien maken de afmetingen (40 x 25 cm) de 4-Mx zeer handelbaar tijdens het vervoer, maar staan ze een goede bediening niet in de weg. Alle knoppen zijn groot, staan ver genoeg uiteen en geven een goede feedback. Bovendien lichten ze duidelijk op zodat je ook in slecht verlichte ruimtes weet wat je doet. De console is ook robuust genoeg om de wildste feesten aan te kunnen. De volledige body is gemaakt van aluminium en staal. AansluitingDe 4-Mx beschikt over zijn eigen usb-geluidskaart en zowel tulp- als stereo-uitgangen. Je kan het mengpaneel dus op zowat alle geluidsinstallaties aansluiten. Ook heeft deze mixconsole ingangen om bijvoorbeeld analoge platenspelers aan te sluiten. De 4-Mx kan op zowel pc's als mac's aangesloten worden en werkt samen met alle midi-software.Standaard wordt de 4-Mx geleverd met Virtual DJ 7 LE, maar het paneel werkt dus ook samen met Traktor of andere versies van Virtual DJ. Deze aspecten maken de 4-Mx des te bruikbaar in de meest verscheiden omgevingen. Eén nadeel dat we wel kunnen aanstippen is het gebrek aan een AC-adapter voor de stroomvoorziening. De 4-Mx krijgt zijn energie via de usb-aansluiting op je pc. Dit betekent dus ook dat je mengpaneel uitvalt als je pc uitvalt. Tijdens feesten is het dus niet mogelijk een back-up systeem klaar te houden voor het geval er iets mis mocht lopen. ConclusieDe Hercules 4-Mx is een high-end instappaneel voor dj's die de lokale fuiven en cafés afschuimen. Het biedt een hoop meer mogelijkheden dan veel andere instapmodellen en benadert zelfs de veel duurdere zware jongens als de Denon DN-MC6000. Een uitstekende prijskwaliteit-verhouding, dus.Peter SchildermansBron: www.diskidee.be