De DViCO TViX-HD is een multimediaspeler zonder harde schijf in een cilindrisch ontwerp waardoor het toestel wat op een koffiemok lijkt. Wij namen hem onder de loep.

Door het cilindrisch ontwerp en de grotendeels aluminium behuizing heeft deze mediaspeler geen koeler nodig waardoor hij fluisterstil is. De bovenkant is glanzend zwart met openingen om de speler te koelen en heeft een dekseltje dat toegang geeft tot een usb-aansluiting, een geheugenkaartlezer en de aan/uit-knop. Je hoeft het dekseltje niet te openen om de speler aan te zetten. Door er stevig op te duwen kun je de TViX-HD N1 ook activeren.

Installatie
We sloten de mediaspeler aan op een Samsung Full HD lcd-tv met een HDMI-kabel (wordt niet meegeleverd). De TViX-HD N1 heeft op de achterzijde een gedeelte dat uitsteekt waar alle aansluitingen gegroepeerd zijn. Daar zitten ook nog twee usb-aansluitingen. In totaal kun je drie externe apparaten tegelijkertijd verbinden met de mediaspeler, zoals een externe harde schijf, een geheugenstaaf of een digitale camera. De TVIX-HD N1 kan je ook draadloos een verbinding laten maken met je WiFi-netwerk, maar dan verlies je één usb-poort, omdat daar de draadloze adapter in moet. Die moet je wel apart kopen, want het is een optie. Hij was niet meegeleverd bij ons testproduct, zodat we dit niet hebben kunnen testen.

Bediening Het menu bedien je met de afstandsbediening. Die heeft trouwens een heel aantal toetsen die lichtgevend zijn en oplichten in het donker. Bovenaan vind je vier knoppen die je rechtstreeks naar de belangrijkste menu-onderdelen leiden: Movie, Music, Photo en Setup.

Het setupmenu laat je toe de audio-, video- en netwerkinstellingen aan te passen. Naarmate we de instellingen aanpasten, begonnen we ons steeds vaker te ergeren aan de afstandsbediening. Het infrarode bereik is gewoon ondermaats.

Conclusie
Om als mediaspeler op te vallen tussen het grote aanbod op de markt is niet eenvoudig. DViCO doet het door de TviX-HD N1 Café een apart design te geven dat bovendien fluisterstil is en toch voor een goede koeling zorgt. Dit is een betaalbare mediaspeler (zonder harde schijf) voor het afspelen van video-, audio- en fotobestanden. Spijtig dat de afstandsbediening vaak nukkig reageert, toch niet een onbelangrijk onderdeel om onbekommerd te kunnen genieten van een HD multimediaspeler. De bediening ergerde ons na een tijdje zo mateloos, dat we de TviX-HD N1 Café als mediaspeler eigenlijk niet kunnen aanraden.

Bron: www.diskidee.be

De DViCO TViX-HD is een multimediaspeler zonder harde schijf in een cilindrisch ontwerp waardoor het toestel wat op een koffiemok lijkt. Wij namen hem onder de loep. Door het cilindrisch ontwerp en de grotendeels aluminium behuizing heeft deze mediaspeler geen koeler nodig waardoor hij fluisterstil is. De bovenkant is glanzend zwart met openingen om de speler te koelen en heeft een dekseltje dat toegang geeft tot een usb-aansluiting, een geheugenkaartlezer en de aan/uit-knop. Je hoeft het dekseltje niet te openen om de speler aan te zetten. Door er stevig op te duwen kun je de TViX-HD N1 ook activeren. Installatie We sloten de mediaspeler aan op een Samsung Full HD lcd-tv met een HDMI-kabel (wordt niet meegeleverd). De TViX-HD N1 heeft op de achterzijde een gedeelte dat uitsteekt waar alle aansluitingen gegroepeerd zijn. Daar zitten ook nog twee usb-aansluitingen. In totaal kun je drie externe apparaten tegelijkertijd verbinden met de mediaspeler, zoals een externe harde schijf, een geheugenstaaf of een digitale camera. De TVIX-HD N1 kan je ook draadloos een verbinding laten maken met je WiFi-netwerk, maar dan verlies je één usb-poort, omdat daar de draadloze adapter in moet. Die moet je wel apart kopen, want het is een optie. Hij was niet meegeleverd bij ons testproduct, zodat we dit niet hebben kunnen testen. Bediening Het menu bedien je met de afstandsbediening. Die heeft trouwens een heel aantal toetsen die lichtgevend zijn en oplichten in het donker. Bovenaan vind je vier knoppen die je rechtstreeks naar de belangrijkste menu-onderdelen leiden: Movie, Music, Photo en Setup.Het setupmenu laat je toe de audio-, video- en netwerkinstellingen aan te passen. Naarmate we de instellingen aanpasten, begonnen we ons steeds vaker te ergeren aan de afstandsbediening. Het infrarode bereik is gewoon ondermaats. Conclusie Om als mediaspeler op te vallen tussen het grote aanbod op de markt is niet eenvoudig. DViCO doet het door de TviX-HD N1 Café een apart design te geven dat bovendien fluisterstil is en toch voor een goede koeling zorgt. Dit is een betaalbare mediaspeler (zonder harde schijf) voor het afspelen van video-, audio- en fotobestanden. Spijtig dat de afstandsbediening vaak nukkig reageert, toch niet een onbelangrijk onderdeel om onbekommerd te kunnen genieten van een HD multimediaspeler. De bediening ergerde ons na een tijdje zo mateloos, dat we de TviX-HD N1 Café als mediaspeler eigenlijk niet kunnen aanraden. Bron: www.diskidee.be