Vanaf woensdag 20 april 2011 verkoopt Aldi de Medion Erazer X7710D (MD 8888) desktop-pc. Hij wordt geadverteerd als Gaming PC maar kost wel meer dan 1.000 euro. Wij bekeken in een preview al even of hij waar voor je geld biedt.

Het hart van deze Medion Erazer is een Intel Core i7-870 processor. Het is een processor met vier kernen waarmee je, in combinatie met de Hyper-Threading technologie, acht zaken tegelijk kunt doen.

De Core i7 processoren behoren tot het topsegment van Intel. Aangezien de nieuwste generatie (Sandy Bridge) pas begin 2011 op de markt kwam is dit nog een exemplaar uit de vorige generatie (Lynnfield). Die dateert al van september 2009, maar kan nog altijd bogen op puike prestaties. De combinatie met 6 GB DDR3 SDRAM lijkt een gezonde keuze.

Grafische kaart

Medion voorzag deze Erazer X7710D (MD 8888) van een grafische kaart uit de AMD stal, de ATI Radeon HD5870 DirectX 11 met 1024 MB GDDR5 geheugen. Deze HD5870 is wel een hongerig beestje; volledig belast gebruikt hij 188 watt! Dat heeft zo zijn gevolgen. Om voldoende luchtcirculatie rond de kaart te garanderen, is ze zodanig geconstrueerd dat ze twee ligplaatsen in beslag neemt.

Netwerk

De Medion Erazer X7710D (MD 8888) heeft wel een gewone RJ45 aansluiting voor een netwerkkabel, maar geen WiFi voor een draadloos netwerk! Een beetje vreemd, maar niet onlogisch. Het gaat hier immers over een "Gaming pc", en doorwinterde gamers moeten niets weten van draadloos internet, draadloze muizen of klavieren. De minste hapering of vertraging kan immers de dood van de held betekenen! Natuurlijk kan je deze Erazer achteraf voorzien van een "Wireless USB Network Adapter".

Conclusie

De Aldi Medion Erazer X7710D (MD 8888) is voor 1.099 euro een leuke computer aan een leuke prijs. Waarschijnlijk zijn er op dit moment geen spelletjes verkrijgbaar die je er niet op kunt spelen, en dat zal nog wel een tijdje zo blijven. Deze desktop doet wat aan solden denken: de onderdelen mogen dan al niet meer hot-hot-hot zijn, je zult er nog lang plezier aan beleven. En een korting van meer dan 10% is toch mooi meegenomen. Vergeet niet er desgevallend een muis en een klavier bij te kopen, want die worden niet meegeleverd! Als je hem ook nog aan een draadloos netwerk wilt aansluiten, voorzien van Bluetooth en de 2 hot-swap slots met een HD wilt vullen, mag je daar zeker zo'n 200 euro bijrekenen.

René Paulus

Bron: www.diskidee.be

Vanaf woensdag 20 april 2011 verkoopt Aldi de Medion Erazer X7710D (MD 8888) desktop-pc. Hij wordt geadverteerd als Gaming PC maar kost wel meer dan 1.000 euro. Wij bekeken in een preview al even of hij waar voor je geld biedt. Het hart van deze Medion Erazer is een Intel Core i7-870 processor. Het is een processor met vier kernen waarmee je, in combinatie met de Hyper-Threading technologie, acht zaken tegelijk kunt doen.De Core i7 processoren behoren tot het topsegment van Intel. Aangezien de nieuwste generatie (Sandy Bridge) pas begin 2011 op de markt kwam is dit nog een exemplaar uit de vorige generatie (Lynnfield). Die dateert al van september 2009, maar kan nog altijd bogen op puike prestaties. De combinatie met 6 GB DDR3 SDRAM lijkt een gezonde keuze. Grafische kaartMedion voorzag deze Erazer X7710D (MD 8888) van een grafische kaart uit de AMD stal, de ATI Radeon HD5870 DirectX 11 met 1024 MB GDDR5 geheugen. Deze HD5870 is wel een hongerig beestje; volledig belast gebruikt hij 188 watt! Dat heeft zo zijn gevolgen. Om voldoende luchtcirculatie rond de kaart te garanderen, is ze zodanig geconstrueerd dat ze twee ligplaatsen in beslag neemt. NetwerkDe Medion Erazer X7710D (MD 8888) heeft wel een gewone RJ45 aansluiting voor een netwerkkabel, maar geen WiFi voor een draadloos netwerk! Een beetje vreemd, maar niet onlogisch. Het gaat hier immers over een "Gaming pc", en doorwinterde gamers moeten niets weten van draadloos internet, draadloze muizen of klavieren. De minste hapering of vertraging kan immers de dood van de held betekenen! Natuurlijk kan je deze Erazer achteraf voorzien van een "Wireless USB Network Adapter". Conclusie De Aldi Medion Erazer X7710D (MD 8888) is voor 1.099 euro een leuke computer aan een leuke prijs. Waarschijnlijk zijn er op dit moment geen spelletjes verkrijgbaar die je er niet op kunt spelen, en dat zal nog wel een tijdje zo blijven. Deze desktop doet wat aan solden denken: de onderdelen mogen dan al niet meer hot-hot-hot zijn, je zult er nog lang plezier aan beleven. En een korting van meer dan 10% is toch mooi meegenomen. Vergeet niet er desgevallend een muis en een klavier bij te kopen, want die worden niet meegeleverd! Als je hem ook nog aan een draadloos netwerk wilt aansluiten, voorzien van Bluetooth en de 2 hot-swap slots met een HD wilt vullen, mag je daar zeker zo'n 200 euro bijrekenen.René PaulusBron: www.diskidee.be