In de Data News ICT Guide van eind april verscheen een test van vijf webbrowsers, waaronder ook Google Chrome. Ondertussen is Chrome 11 uit in een definitieve versie. Wat is er gewijzigd?

Uiterlijk is er weinig veranderd tegenover versie 10 van Google Chrome. Het nieuwe logo oogt nogal plat, het oude was meer driedimensionaal. Een vreemde evolutie eigenlijk in dit 3D tijdperk. Onderhuids is er wel één en ander veranderd. 3D transformaties in CSS gebruiken in Chrome 11 voortaan hardware-versnelling als die beschikbaar is.

Speech API

Nog een nieuwigheid is de integratie van de W3C Speech Input API. Die laat toe ingesproken woorden in geschreven tekst om te zetten zonder de browser te verlaten. We probeerden het uit, echt onder de indruk waren we toch niet, het lijkt eerder een gimmick, of zo u wil een demonstratie van wat we technologisch in de toekomst nog mogen verwachten dankzij HTML5.

Conclusie

Weinig belangrijke nieuwigheden in Chrome 11, maar gelukkig gingen de prestaties er niet op achteruit, integendeel. Google Chrome blijft de snelste en ook een van de meest compatibele browsers.

Bron: www.diskidee.be

In de Data News ICT Guide van eind april verscheen een test van vijf webbrowsers, waaronder ook Google Chrome. Ondertussen is Chrome 11 uit in een definitieve versie. Wat is er gewijzigd? Uiterlijk is er weinig veranderd tegenover versie 10 van Google Chrome. Het nieuwe logo oogt nogal plat, het oude was meer driedimensionaal. Een vreemde evolutie eigenlijk in dit 3D tijdperk. Onderhuids is er wel één en ander veranderd. 3D transformaties in CSS gebruiken in Chrome 11 voortaan hardware-versnelling als die beschikbaar is. Speech APINog een nieuwigheid is de integratie van de W3C Speech Input API. Die laat toe ingesproken woorden in geschreven tekst om te zetten zonder de browser te verlaten. We probeerden het uit, echt onder de indruk waren we toch niet, het lijkt eerder een gimmick, of zo u wil een demonstratie van wat we technologisch in de toekomst nog mogen verwachten dankzij HTML5. ConclusieWeinig belangrijke nieuwigheden in Chrome 11, maar gelukkig gingen de prestaties er niet op achteruit, integendeel. Google Chrome blijft de snelste en ook een van de meest compatibele browsers. Bron: www.diskidee.be