Met Digsby kun je al je e-mail, chatnetwerken en sociale netwerken onderbrengen in één compacte interface. Wij bekeken deze Windows-client.

Digsby is gratis software. Het is een clientprogramma voor instant messaging (IM of chat), e-mail en sociale netwerken, zoals Facebook, LinkedIn en Twitter. Al je vrienden of buddy's worden ondergebracht in een compacte balk die je aan de zijkant van je scherm plaatst en eventueel automatisch verdwijnt als je er niet mee bezig bent. Daarnaast kun je pictogrammen voor je e-mails en sociale netwerken in de Windows-taakbalk plaatsen, zodat je in een oogopslag ziet of er een nieuw bericht is. Het is ook mogelijk allerlei waarschuwingen in te stellen voor nieuwe gebeurtenissen.

Buddy's

In de vriendenlijst kun je gebruikers die op verschillende IM-netwerken zitten combineren, zodat ze maar een keer in de lijst worden weergegeven. Er is ondersteuning voor skins en voor docking van de presentielijst aan de zijkanten van de Windows-desktop. Je kunt Digsby heel discreet instellen, zodat je niet voortdurend onderbroken wordt door nieuwe meldingen. Het omgekeerde kan ook, mocht je een echte chat- en mailjunkie zijn.

Ondersteunde netwerken en protocollen

Digsby ondersteunt de IM (chat)-protocollen AIM, MSN, Yahoo, ICQ, Google Talk, Jabber, MySpace en Facebook Chat. Het ondersteunt ook XMPP, wat staat voor 'eXtensible Messaging and Presence Protocol'. Dat chatprotocol wordt niet alleen door Jabber maar ook intern door veel bedrijfsnetwerken gebruikt.

Op het gebied van sociale netwerken worden Facebook, LinkedIn, MySpace en Twitter ondersteund. Voor wat betreft e-mail kun je werken met GoogleMail, Windows Live Mail, Yahoo Mail, AIM Mail, IMAP, POP en SMTP. Zelfs SMS wordt ondersteund. Je bent uiteraard niet verplicht alle mogelijkheden te benutten. Digsby kun je ook perfect alleen als chat-client gebruiken.

Conclusie Digsby is een handig stukje gereedschap om al je sociale netwerken onder Windows in één compacte interface te verenigen. We gebruiken het zelf en kunnen het dus aanbevelen. Vergeet alleen niet de adware die je voorgeschoteld krijgt tijdens de installatieprocedure af te vinken

Bron: www.diskidee.be

Met Digsby kun je al je e-mail, chatnetwerken en sociale netwerken onderbrengen in één compacte interface. Wij bekeken deze Windows-client. Digsby is gratis software. Het is een clientprogramma voor instant messaging (IM of chat), e-mail en sociale netwerken, zoals Facebook, LinkedIn en Twitter. Al je vrienden of buddy's worden ondergebracht in een compacte balk die je aan de zijkant van je scherm plaatst en eventueel automatisch verdwijnt als je er niet mee bezig bent. Daarnaast kun je pictogrammen voor je e-mails en sociale netwerken in de Windows-taakbalk plaatsen, zodat je in een oogopslag ziet of er een nieuw bericht is. Het is ook mogelijk allerlei waarschuwingen in te stellen voor nieuwe gebeurtenissen. Buddy's In de vriendenlijst kun je gebruikers die op verschillende IM-netwerken zitten combineren, zodat ze maar een keer in de lijst worden weergegeven. Er is ondersteuning voor skins en voor docking van de presentielijst aan de zijkanten van de Windows-desktop. Je kunt Digsby heel discreet instellen, zodat je niet voortdurend onderbroken wordt door nieuwe meldingen. Het omgekeerde kan ook, mocht je een echte chat- en mailjunkie zijn. Ondersteunde netwerken en protocollen Digsby ondersteunt de IM (chat)-protocollen AIM, MSN, Yahoo, ICQ, Google Talk, Jabber, MySpace en Facebook Chat. Het ondersteunt ook XMPP, wat staat voor 'eXtensible Messaging and Presence Protocol'. Dat chatprotocol wordt niet alleen door Jabber maar ook intern door veel bedrijfsnetwerken gebruikt. Op het gebied van sociale netwerken worden Facebook, LinkedIn, MySpace en Twitter ondersteund. Voor wat betreft e-mail kun je werken met GoogleMail, Windows Live Mail, Yahoo Mail, AIM Mail, IMAP, POP en SMTP. Zelfs SMS wordt ondersteund. Je bent uiteraard niet verplicht alle mogelijkheden te benutten. Digsby kun je ook perfect alleen als chat-client gebruiken. Conclusie Digsby is een handig stukje gereedschap om al je sociale netwerken onder Windows in één compacte interface te verenigen. We gebruiken het zelf en kunnen het dus aanbevelen. Vergeet alleen niet de adware die je voorgeschoteld krijgt tijdens de installatieprocedure af te vinken Bron: www.diskidee.be