Gps-toestellen kunnen vandaag heel wat meer dan navigeren alleen. Wij bekeken de TomTom GO 950 Live die onder meer een waaier aan handige diensten biedt.

TomTom is gespecialiseerd in autonavigatie. De fabrikant biedt navigatieoplossingen voor het grote publiek. Met de Start reeks heeft TomTom een aantal betaalbare basistoestellen voor de occasionele gebruiker in haar gamma. De GO Live toestellen zijn de topmodellen voor mensen die veel kilometers afleggen. Wij bespreken de GO 950 Live. De Live Services zijn geïntegreerd in het apparaat zelf. Hiervoor wordt dus niets extra meegeleverd. Een activatiekaart voor de Live Services is los verkrijgbaar.

Bediening De bediening van de GO 950 Live is erg intuïtief. Het hoofdmenu openen vergt niet meer dan een aanraking op de mapweergave. Zeker het vermelden waard is de verkeersinfobalk aan de rechterzijkant. In deze balk zie je info over het verkeer op de door jou gekozen route. De microfoonknop voor stembesturing hebben we ook getest tijdens onze rit. We hebben via stembesturing een mobiele flitslocatie toegevoegd. Dit gaat erg vlot en is dus zeker een meerwaarde voor het product. Op het scherm kan je tijdens de navigatie allerlei nuttige informatie aflezen, zoals je huidige snelheid, de snelheidslimiet, de naam van de straat waar je je bevindt, de resterende reistijd en dies meer. De GO 950 is ook voorzien van Enhanced Positioning Technology (EPT). EPT is een geavanceerde technologie die het overneemt van het GPS-signaal als je even geen ontvangst hebt. Bijvoorbeeld in een tunnel kan dat erg handig zijn.

HD Traffic TomTom Live Services omvat zes services die het navigeren eenvoudiger moeten maken, zoals veiligheidswaarschuwingen, brandstofprijzen of weerberichten. De services werken via een GSM/GPRS module met ingebouwde SIM-kaart. Elke drie minuten wordt de informatie geüpdated. HD Traffic is de eerste en waarschijnlijk belangrijkste service. Dankzij HD Traffic zou je accurate verkeersinformatie in real time kunnen ontvangen. Het is voor ons echter onmogelijk om te bewijzen of je betere en snellere info ontvangt via de Live Services dan met een standaard TMC-module. TomTom's woord, met een korreltje zout, voor waar nemen is het enige wat we in dit geval kunnen doen.

Conclusie De TomTom Go 950 Live is een erg compleet navigatiesysteem. De Live Services zijn zeer handig en nuttig. De veeleisende gebruiker zal zeker zijn gading vinden in dit toestel. De interface is erg intuïtief en het design is zeer verzorgd. TomTom Home zorgt ervoor dat je toestel beheren via een computer een fluitje van een cent is. Dat het toestel ook kan dienst doen als carkit is mooi meegenomen.

Nick Kinschots Bron: www.diskidee.be

Gps-toestellen kunnen vandaag heel wat meer dan navigeren alleen. Wij bekeken de TomTom GO 950 Live die onder meer een waaier aan handige diensten biedt. TomTom is gespecialiseerd in autonavigatie. De fabrikant biedt navigatieoplossingen voor het grote publiek. Met de Start reeks heeft TomTom een aantal betaalbare basistoestellen voor de occasionele gebruiker in haar gamma. De GO Live toestellen zijn de topmodellen voor mensen die veel kilometers afleggen. Wij bespreken de GO 950 Live. De Live Services zijn geïntegreerd in het apparaat zelf. Hiervoor wordt dus niets extra meegeleverd. Een activatiekaart voor de Live Services is los verkrijgbaar. Bediening De bediening van de GO 950 Live is erg intuïtief. Het hoofdmenu openen vergt niet meer dan een aanraking op de mapweergave. Zeker het vermelden waard is de verkeersinfobalk aan de rechterzijkant. In deze balk zie je info over het verkeer op de door jou gekozen route. De microfoonknop voor stembesturing hebben we ook getest tijdens onze rit. We hebben via stembesturing een mobiele flitslocatie toegevoegd. Dit gaat erg vlot en is dus zeker een meerwaarde voor het product. Op het scherm kan je tijdens de navigatie allerlei nuttige informatie aflezen, zoals je huidige snelheid, de snelheidslimiet, de naam van de straat waar je je bevindt, de resterende reistijd en dies meer. De GO 950 is ook voorzien van Enhanced Positioning Technology (EPT). EPT is een geavanceerde technologie die het overneemt van het GPS-signaal als je even geen ontvangst hebt. Bijvoorbeeld in een tunnel kan dat erg handig zijn. HD Traffic TomTom Live Services omvat zes services die het navigeren eenvoudiger moeten maken, zoals veiligheidswaarschuwingen, brandstofprijzen of weerberichten. De services werken via een GSM/GPRS module met ingebouwde SIM-kaart. Elke drie minuten wordt de informatie geüpdated. HD Traffic is de eerste en waarschijnlijk belangrijkste service. Dankzij HD Traffic zou je accurate verkeersinformatie in real time kunnen ontvangen. Het is voor ons echter onmogelijk om te bewijzen of je betere en snellere info ontvangt via de Live Services dan met een standaard TMC-module. TomTom's woord, met een korreltje zout, voor waar nemen is het enige wat we in dit geval kunnen doen. Conclusie De TomTom Go 950 Live is een erg compleet navigatiesysteem. De Live Services zijn zeer handig en nuttig. De veeleisende gebruiker zal zeker zijn gading vinden in dit toestel. De interface is erg intuïtief en het design is zeer verzorgd. TomTom Home zorgt ervoor dat je toestel beheren via een computer een fluitje van een cent is. Dat het toestel ook kan dienst doen als carkit is mooi meegenomen. Nick Kinschots Bron: www.diskidee.be