De HTC HD mini draait hetzelfde besturingssysteem als zijn grotere broer, de HD2 (Windows Mobile 6.5 met HTC Sense interface) en de uitrusting is bijna, maar niet helemaal identiek. Een vergelijking.

De HTC HD2 is een van de beste Windows Mobile smartphones die je momenteel kunt kopen, met een snelle processor en een prachtig 4,3-inch aanraakscherm. Maar niet iedereen zeult graag een grote smartphone mee. De nieuwe HD mini biedt volgens HTC alles van de HD2 in een kleinere verpakking.

Scherm

De HTC HD mini is lichter, kleiner en smaller dan de HTC HD2. Hij is wel iets dikker dan die laatste (11,7 mm tegenover 11 mm voor de HD2). Met zijn gewicht van 110 gram is hij trouwens een van de lichtste smartphones die je kunt kopen.

Uiteraard is het scherm kleiner: 3,2 inch tegenover 4,74 inch voor zijn grote broer. Ook de schermresolutie is minder: 320 x 480 pixels of HVGA tegenover 480 x 800 pixels voor de HD2. Sommige applicaties van derden zien er door die afwijkende HVGA resolutie raar uit op het scherm van de HD mini. Gelukkig levert HTC heel wat apps mee, zodat het de vraag is of je veel apps van derden zult willen installeren. Apps voor Facebook, Twitter en Youtube zorgen ervoor dat je altijd verbonden blijft met je sociale netwerken. De standaard webbrowser van Windows Mobile werd vervangen door het veel betere Opera. Google Maps is uiteraard ook van de partij, samen met een proefversie van CoPilot navigatiesoftware.

Snelheid

De HTC HD mini heeft een minder krachtige processor dan de HD2. Dat merk je toch in de reactiesnelheid. De HD2 is een van de snelste, zo niet de allersnelste Windows Mobile smartphones die we in onze handen hebben gehad. De prestaties van de HD mini zijn eerder gemiddeld. Je zult ook moeten investeren in een geheugenkaartje, want de interne opslag is beperkt tot 384 MB en standaard is daar al ruim 75 MB van in gebruik. Dat is overigens bij de HD2 niet anders, al heeft die wel 100 MB meer interne opslag dan de HD mini

Conclusie

De HTC HD mini combineert erg veel functionaliteit met een zeer compacte en lichte verpakking. Je moet wel wat compromissen sluiten: een kleiner scherm met een wat rare resolutie, een soms moeilijk te gebruiken virtueel toetsenbordje (vooral als je dikkere vingers hebt) en een minder krachtige processor. Ook de autonomie is eerder beperkt. In dat laatste bedje zijn overigens zowat alle smartphones ziek, dus dat mogen we niet aan de HD mini verwijten. Maar voor zijn prijs (op het internet te vinden voor 379 euro) biedt de HD mini toch heel wat waar voor zijn geld.

Bron: www.diskidee.be

De HTC HD mini draait hetzelfde besturingssysteem als zijn grotere broer, de HD2 (Windows Mobile 6.5 met HTC Sense interface) en de uitrusting is bijna, maar niet helemaal identiek. Een vergelijking. De HTC HD2 is een van de beste Windows Mobile smartphones die je momenteel kunt kopen, met een snelle processor en een prachtig 4,3-inch aanraakscherm. Maar niet iedereen zeult graag een grote smartphone mee. De nieuwe HD mini biedt volgens HTC alles van de HD2 in een kleinere verpakking. Scherm De HTC HD mini is lichter, kleiner en smaller dan de HTC HD2. Hij is wel iets dikker dan die laatste (11,7 mm tegenover 11 mm voor de HD2). Met zijn gewicht van 110 gram is hij trouwens een van de lichtste smartphones die je kunt kopen. Uiteraard is het scherm kleiner: 3,2 inch tegenover 4,74 inch voor zijn grote broer. Ook de schermresolutie is minder: 320 x 480 pixels of HVGA tegenover 480 x 800 pixels voor de HD2. Sommige applicaties van derden zien er door die afwijkende HVGA resolutie raar uit op het scherm van de HD mini. Gelukkig levert HTC heel wat apps mee, zodat het de vraag is of je veel apps van derden zult willen installeren. Apps voor Facebook, Twitter en Youtube zorgen ervoor dat je altijd verbonden blijft met je sociale netwerken. De standaard webbrowser van Windows Mobile werd vervangen door het veel betere Opera. Google Maps is uiteraard ook van de partij, samen met een proefversie van CoPilot navigatiesoftware. Snelheid De HTC HD mini heeft een minder krachtige processor dan de HD2. Dat merk je toch in de reactiesnelheid. De HD2 is een van de snelste, zo niet de allersnelste Windows Mobile smartphones die we in onze handen hebben gehad. De prestaties van de HD mini zijn eerder gemiddeld. Je zult ook moeten investeren in een geheugenkaartje, want de interne opslag is beperkt tot 384 MB en standaard is daar al ruim 75 MB van in gebruik. Dat is overigens bij de HD2 niet anders, al heeft die wel 100 MB meer interne opslag dan de HD mini Conclusie De HTC HD mini combineert erg veel functionaliteit met een zeer compacte en lichte verpakking. Je moet wel wat compromissen sluiten: een kleiner scherm met een wat rare resolutie, een soms moeilijk te gebruiken virtueel toetsenbordje (vooral als je dikkere vingers hebt) en een minder krachtige processor. Ook de autonomie is eerder beperkt. In dat laatste bedje zijn overigens zowat alle smartphones ziek, dus dat mogen we niet aan de HD mini verwijten. Maar voor zijn prijs (op het internet te vinden voor 379 euro) biedt de HD mini toch heel wat waar voor zijn geld. Bron: www.diskidee.be