Bij Aldi verkopen ze vanaf woensdag 9 november de Medion Akoya MD 98760, een 15,6-inch laptop met een Intel Core i3 processor en een prijskaartje van 549 euro. Een preview.

De Medion laptop heeft een ontspiegeld breedbeeldscherm van 15,6 inch met LED-Backlight en een resolutie van 1366 x 768 pixels. 15,6 inch is zowat 40 cm, een gangbaar compromis tussen kijkplezier en draagbaarheid.

De behuizing van deze Medion Akoya is hoogglanzend zwart. Het touchpad is bijna onzichtbaar weggewerkt en het klavier heeft een afzonderlijk numeriek gedeelte. Deze laptop meet 38 x 3,2 x 26 cm en weegt ca. 2,8 kg (inclusief accu).

Processor

De processor is een Intel Core i3-2330M processor. Het is een Sandy Bridge processor van de 2de generatie en heeft twee kernen, maar dankzij de Intel Hyper-Threading kan deze processor vier taken tegelijkertijd aan. Hij werkt aan 2,20 GHz en heeft 3 MB Intel Smart Cache. Aan werkgeheugen is 4 GB DDR3 SDRAM beschikbaar.

Voor grafische kracht zorgt een ingebouwde grafische chip, de Intel HD Graphics 3000. Een ingebouwde harde schijf van 750 GB is voor de meesten onder ons ruim voldoende. Is een grotere opslagcapaciteit voor jou een absolute "must", dan kan je het optisch station met enkele klikken uitbouwen en vervangen door een extra harde schijf. Die moet je je dan wel afzonderlijk aanschaffen bij Medion.

Tip

Op gebied van aansluitingen kom je niets tekort: USB 2.0 en 3.0, een multikaartlezer voor zowat alle gangbare geheugenkaarten, VGA en HDMI Out, microfoon in, line Out en S/PDIF. Verder nog een LAN-aansluiting net als draadloze WIFI en WIDI, Bluetooth. Ook een USB DVB-T tv-tuner, inclusief afstandsbediening, behoort tot de uitrusting. De Medion Akoya MD 98760 kost in de Aldi 549 euro.

Nog een tip: op dezelfde dag (9/11) ligt er bij Aldi Nederland een vergelijkbare laptop in de winkels voor een identieke prijs. Woon je als Belg niet te ver van de Nederlandse grens en kan je leven met een Querty-klavier, dan is een uitstapje naar de buren zeker het overwegen waard. De Medion Akoya MD 98761 - slechts één cijfertje verschil - is op zowat alle gebieden superieur aan de MD 98760. Lees hier een artikel waarin beide laptops worden vergeleken.

Bron: www.diskidee.be

Bij Aldi verkopen ze vanaf woensdag 9 november de Medion Akoya MD 98760, een 15,6-inch laptop met een Intel Core i3 processor en een prijskaartje van 549 euro. Een preview. De Medion laptop heeft een ontspiegeld breedbeeldscherm van 15,6 inch met LED-Backlight en een resolutie van 1366 x 768 pixels. 15,6 inch is zowat 40 cm, een gangbaar compromis tussen kijkplezier en draagbaarheid. De behuizing van deze Medion Akoya is hoogglanzend zwart. Het touchpad is bijna onzichtbaar weggewerkt en het klavier heeft een afzonderlijk numeriek gedeelte. Deze laptop meet 38 x 3,2 x 26 cm en weegt ca. 2,8 kg (inclusief accu). ProcessorDe processor is een Intel Core i3-2330M processor. Het is een Sandy Bridge processor van de 2de generatie en heeft twee kernen, maar dankzij de Intel Hyper-Threading kan deze processor vier taken tegelijkertijd aan. Hij werkt aan 2,20 GHz en heeft 3 MB Intel Smart Cache. Aan werkgeheugen is 4 GB DDR3 SDRAM beschikbaar. Voor grafische kracht zorgt een ingebouwde grafische chip, de Intel HD Graphics 3000. Een ingebouwde harde schijf van 750 GB is voor de meesten onder ons ruim voldoende. Is een grotere opslagcapaciteit voor jou een absolute "must", dan kan je het optisch station met enkele klikken uitbouwen en vervangen door een extra harde schijf. Die moet je je dan wel afzonderlijk aanschaffen bij Medion. TipOp gebied van aansluitingen kom je niets tekort: USB 2.0 en 3.0, een multikaartlezer voor zowat alle gangbare geheugenkaarten, VGA en HDMI Out, microfoon in, line Out en S/PDIF. Verder nog een LAN-aansluiting net als draadloze WIFI en WIDI, Bluetooth. Ook een USB DVB-T tv-tuner, inclusief afstandsbediening, behoort tot de uitrusting. De Medion Akoya MD 98760 kost in de Aldi 549 euro.Nog een tip: op dezelfde dag (9/11) ligt er bij Aldi Nederland een vergelijkbare laptop in de winkels voor een identieke prijs. Woon je als Belg niet te ver van de Nederlandse grens en kan je leven met een Querty-klavier, dan is een uitstapje naar de buren zeker het overwegen waard. De Medion Akoya MD 98761 - slechts één cijfertje verschil - is op zowat alle gebieden superieur aan de MD 98760. Lees hier een artikel waarin beide laptops worden vergeleken. Bron: www.diskidee.be