Het Duracell myGrid oplaadsysteem maakt het mogelijk mobiele apparaten via inductie op te laden. Gedaan met allemaal aparte voedingen en kabels. Wij hebben het systeem getest.

Oplaadmatten bestaan al langer, maar ze werken alleen maar als het op te laden apparaat een speciaal inductiecontact heeft. Het probleem is dat iedere fabrikant zijn eigen contacten gebruikt. Ook de Duracell myGrid gebruikt zijn eigen systeem. Maar omdat het Duracell is, lukt het misschien hier een standaard van te maken. Dan pas zal deze technologie volgens ons echt doorbreken.

Oplaadmat

Inductie maakt het mogelijk om elektrische spanning over te dragen via een magnetisch veld. De Duracell myGrid is dan ook niets anders dan een magnetische oplaadmat van ongeveer 16 x 20 cm waarop maximaal vier apparaten passen. Het op te laden apparaat moet een speciaal magnetisch contact hebben, want anders kan de stroom niet worden overgedragen en lukt het opladen niet. Hier bestaan vooralsnog geen standaarden voor.

Voeding Duracell lost dit probleem op door de oplaadmat apart te verkopen en daarnaast aparte stroomstukjes ("power clips") en stroomjasjes ("power sleeves") te verkopen waarop je dan je mobiele apparaat kunt aansluiten. Je legt het apparaat op de myGrid en het laadt automatisch op. De enige kabel die je nog in het stopcontact moet steken, is de compacte voeding van de myGrid zelf. Alle aparte voedingen van al je mobiele apparaten mag je voortaan ergens achteraan in een kast opbergen. Handig!

Het opladen verloopt doorgaans iets trager dan bij een normale lader. Gemiddeld duurt het een kwart langer om een apparaat via de myGrid op te laden dan via zijn eigen lader. Onze Samsung laadt bijvoorbeeld met zijn eigen voeding in ongeveer 3 uur op. Met de myGrid duurde dat 4 uur.

Conclusie De Duracell myGrid werkt op zich goed. Maar de aparte contactjes die je moet kopen zijn niet alleen redelijk duur, ze verbeteren het uitzicht van je mobiele apparatuur niet en zijn soms moeilijk te bevestigen. Deze technologie zal volgens ons pas echt doorbreken wanneer de magnetische contactjes standaard in smartphones, mp3-spelers en andere mobiele apparaten worden geïntegreerd. Misschien slaagt Duracell erin om zoveel myGrid's te verkopen dat de andere fabrikanten daar echt brood in zien. En dan zijn we eindelijk verlost van al die aparte voedingen en al die kabels.

Bron: www.diskidee.be

Het Duracell myGrid oplaadsysteem maakt het mogelijk mobiele apparaten via inductie op te laden. Gedaan met allemaal aparte voedingen en kabels. Wij hebben het systeem getest. Oplaadmatten bestaan al langer, maar ze werken alleen maar als het op te laden apparaat een speciaal inductiecontact heeft. Het probleem is dat iedere fabrikant zijn eigen contacten gebruikt. Ook de Duracell myGrid gebruikt zijn eigen systeem. Maar omdat het Duracell is, lukt het misschien hier een standaard van te maken. Dan pas zal deze technologie volgens ons echt doorbreken. Oplaadmat Inductie maakt het mogelijk om elektrische spanning over te dragen via een magnetisch veld. De Duracell myGrid is dan ook niets anders dan een magnetische oplaadmat van ongeveer 16 x 20 cm waarop maximaal vier apparaten passen. Het op te laden apparaat moet een speciaal magnetisch contact hebben, want anders kan de stroom niet worden overgedragen en lukt het opladen niet. Hier bestaan vooralsnog geen standaarden voor. Voeding Duracell lost dit probleem op door de oplaadmat apart te verkopen en daarnaast aparte stroomstukjes ("power clips") en stroomjasjes ("power sleeves") te verkopen waarop je dan je mobiele apparaat kunt aansluiten. Je legt het apparaat op de myGrid en het laadt automatisch op. De enige kabel die je nog in het stopcontact moet steken, is de compacte voeding van de myGrid zelf. Alle aparte voedingen van al je mobiele apparaten mag je voortaan ergens achteraan in een kast opbergen. Handig! Het opladen verloopt doorgaans iets trager dan bij een normale lader. Gemiddeld duurt het een kwart langer om een apparaat via de myGrid op te laden dan via zijn eigen lader. Onze Samsung laadt bijvoorbeeld met zijn eigen voeding in ongeveer 3 uur op. Met de myGrid duurde dat 4 uur. Conclusie De Duracell myGrid werkt op zich goed. Maar de aparte contactjes die je moet kopen zijn niet alleen redelijk duur, ze verbeteren het uitzicht van je mobiele apparatuur niet en zijn soms moeilijk te bevestigen. Deze technologie zal volgens ons pas echt doorbreken wanneer de magnetische contactjes standaard in smartphones, mp3-spelers en andere mobiele apparaten worden geïntegreerd. Misschien slaagt Duracell erin om zoveel myGrid's te verkopen dat de andere fabrikanten daar echt brood in zien. En dan zijn we eindelijk verlost van al die aparte voedingen en al die kabels. Bron: www.diskidee.be