De Linksys E4200 Maximum Performance Wireless-N Router is een high-end router die zelfs in de meest veeleisende omgevingen moet kunnen presteren. Deze router is geschikt voor streaming HD video, muziek en multiplayer gaming. Grote netwerken, al dan niet aangevuld met multi-room oplossingen, vormen volgens Cisco evenmin een probleem voor de Linksys E4200.

Nadat de hardware geïnstalleerd is, moet je de router uiteraard nog configureren. Cisco levert Cisco Connect Software mee om dit proces te vereenvoudigen. Deze software helpt je in drie eenvoudige stappen een beveiligd draadloos netwerk in te stellen, instellingen aan te passen en eenvoudig meerdere internetapparaten op je netwerk aan te sluiten.

Configuratiescherm

Nadat je de wizard doorlopen hebt, kom je terecht op het Cisco Connect configuratiescherm. Hier kan je eenvoudig apparaten toevoegen. Bij het toevoegen van een computer heb je de keuze of je dit doet via een usb-stick die je zelf kan aanmaken of manueel door de instellingen zelf in te voeren op de (nieuwe) computer.

In het configuratiescherm kan je tevens het ouderlijke toezicht configureren en gasttoegang inschakelen. Je kan daarbij zelfs aangeven hoeveel gasten (tot 10) je wil toelaten op het netwerk.

Snelheid

De Linksys E4200 ondersteunt het gelijktijdige gebruik van twee frequentiebanden (2,4 en 5 GHz). De router kan snelheden behalen van 300 + 450 Mbps. De theoretische, maximale snelheid van 450 Mbps kan je alleen behalen als je van een WiFi-adapter gebruikt die dit ondersteunt. .

Conclusie

De Linksys E4200 is een zeer mooie en krachtige router. Dankzij Cisco Connect Software is het in gebruik nemen en configureren van de Linksys E4200 een fluitje van een cent. Helaas kan je het toestel niet tegen een muur bevestigen. De ingebouwde usb-poort zorgt ervoor dat je op eenvoudige wijze usb-opslagapparaten kan delen via het netwerk. Via de webinterface krijg je toegang tot de geavanceerde instellingen. De hogere snelheid van 450 Mbps werkt wel alleen met de nieuwste notebooks met een speciale chipset, of met een WiFi-stick die dit ondersteunt. De router kost 129 euro.

Bron: www.diskidee.be

De Linksys E4200 Maximum Performance Wireless-N Router is een high-end router die zelfs in de meest veeleisende omgevingen moet kunnen presteren. Deze router is geschikt voor streaming HD video, muziek en multiplayer gaming. Grote netwerken, al dan niet aangevuld met multi-room oplossingen, vormen volgens Cisco evenmin een probleem voor de Linksys E4200. Nadat de hardware geïnstalleerd is, moet je de router uiteraard nog configureren. Cisco levert Cisco Connect Software mee om dit proces te vereenvoudigen. Deze software helpt je in drie eenvoudige stappen een beveiligd draadloos netwerk in te stellen, instellingen aan te passen en eenvoudig meerdere internetapparaten op je netwerk aan te sluiten. ConfiguratieschermNadat je de wizard doorlopen hebt, kom je terecht op het Cisco Connect configuratiescherm. Hier kan je eenvoudig apparaten toevoegen. Bij het toevoegen van een computer heb je de keuze of je dit doet via een usb-stick die je zelf kan aanmaken of manueel door de instellingen zelf in te voeren op de (nieuwe) computer. In het configuratiescherm kan je tevens het ouderlijke toezicht configureren en gasttoegang inschakelen. Je kan daarbij zelfs aangeven hoeveel gasten (tot 10) je wil toelaten op het netwerk. SnelheidDe Linksys E4200 ondersteunt het gelijktijdige gebruik van twee frequentiebanden (2,4 en 5 GHz). De router kan snelheden behalen van 300 + 450 Mbps. De theoretische, maximale snelheid van 450 Mbps kan je alleen behalen als je van een WiFi-adapter gebruikt die dit ondersteunt. . ConclusieDe Linksys E4200 is een zeer mooie en krachtige router. Dankzij Cisco Connect Software is het in gebruik nemen en configureren van de Linksys E4200 een fluitje van een cent. Helaas kan je het toestel niet tegen een muur bevestigen. De ingebouwde usb-poort zorgt ervoor dat je op eenvoudige wijze usb-opslagapparaten kan delen via het netwerk. Via de webinterface krijg je toegang tot de geavanceerde instellingen. De hogere snelheid van 450 Mbps werkt wel alleen met de nieuwste notebooks met een speciale chipset, of met een WiFi-stick die dit ondersteunt. De router kost 129 euro.Bron: www.diskidee.be