Labels printen met usb-labeler van DYMO

Met de DYMO LabelManager PNP, die je aansluit via usb, kan je direct labels beginnen te printen zonder dat je bijkomende software hoeft te installeren. Of deze labelmaker echt zo plug and play is, zochten we uit aan de hand van een test.

Met de DYMO LabelManager PNP, die je aansluit via usb, kan je direct labels beginnen te printen zonder dat je bijkomende software hoeft te installeren. Of deze labelmaker echt zo plug and play is, zochten we uit aan de hand van een test.


Dymo is zo slim om de benodigde software van de LabelManager PNP op het apparaat zelf te installeren. De labeler bevat immers een flashgeheugen van 4 MB, net voldoende om DYMO Label Light software te bevatten. Wanneer je de LabelManager op je pc aansluit, verschijnt de software automatisch (op voorwaarde dat de plug and play-instellingen van Windows correct zijn ingesteld).


Hij kan printen op Dymo D1 labels van 6, 9 of 12 mm die verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren. In het gamma zijn ook flexibele nylon- en permanente polyesterlabels verkrijgbaar. Het printerje heeft een verwisselbare Li-Ion batterij van 650 mAh (2,41 Wh) die wordt opgeladen via de usb-verbinding.


Installatie

Voor je de LabelManager PNP aan je computer hangt, dien je eerst de batterij en een labelcassette te installeren. De cassette past maar op één manier in de daartoe voorziene uitsparing, maar verwarrend is wel dat op het chassis een symbool van de D1 is afgedrukt waarop de cassette in de verkeerde richting is afgebeeld. Omdat er D1 naast staat, heeft Dymo wellicht de bedoeling gehad om gebruikers duidelijk te maken dat de LabelManager alleen dit type cassettes aanvaardt.


Het was een kleine moeite geweest als Dymo de cassette had afgebeeld in de richting waarin ze in het apparaat moet worden gestoken. Dit is nodeloos verwarrend. Als je de meegeleverde usb-kabel aansluit, installeert de pc de nodige drivers. De LabelManager verschijnt vervolgens als een schijfletter in Windows Verkenner.


DYMO Label Light software

Standaard start DYMO Label Light software op. Dat gebeurt bovendien automatisch in het Nederlands, maar de afmetingen van de etiketten worden wel weergegeven in inches. In de instellingen verander je dat best in millimeters. Vervolgens kies je bij breedte de juiste etiketmaat, in ons geval dus 12 mm. De lengte staat standaard op “auto”, je kunt de labels dus zo lang maken als je zelf wil. Maar je kunt de lengtemaat ook op een vaste waarde zetten als je uniforme labels wil aanmaken. Je kunt ook meerdere exemplaren printen van hetzelfde label. Verder kun je de printrichting kiezen (horizontaal/verticaal).


Label Light bevat ook een verwijzing naar DYMO Label 8.3, de uitgebreidere labelingsoftware van DYMO. Die software kun je downloaden van de DYMO-website en is beschikbaar voor Windows en Mac OS. Als je de software registreert, geeft DYMO je een jaar extra garantie op de LabelManager PNP.


Interessanter voor professionele gebruikers is dat je DYMO Label 8 aan een rekenblad (Excel of CSV) of datbase (Access of udl) kunt koppelen en dus labels kunt creëren aan de hand van een database. Je kunt de software ook koppelen aan een Outlook-adresboek. Verder kun je ook streepjescodes printen. Andere mogelijkheden zijn automatische tellers op labels printen, of datum- en tijdregistraties labelen.


Conclusie

De DYMO LabelManager PNP is een compacte, eenvoudig te gebruiken labeler voor Windows- en Mac-gebruikers. Het is slim gevonden van DYMO om labelsoftware op een klein flashgeheugen in de labeler zelf te plaatsen. Die Light software werkt echter niet helemaal perfect. Je kunt gelukkig gratis volledige DYMO Label 8 software downloaden die heel wat meer mogelijkheden biedt dan de Light-versie. Moet je vaak labelen, dan is dit een goede en betaalbare (60,49 euro) oplossing.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content