Vanaf woensdag 11 april ligt er opnieuw een Medion Akoya P6634 in de Aldi-winkels, maar nu heet deze laptop wel MD 98931 (één nummertje hoger) én hij kost nu 50 euro méér! We zoeken uit waarom.

De vorige aanbieding van de de Medion Akoya P6634 (MD 98930) lag eind februari in de winkels voor 499 euro. Uitwendig ga je geen enkel verschil merken tussen de huidige aanbieding en die van eind februari: dezelfde antracietkleurige kast, eenzelfde ontspiegeld beeldscherm van 15,6 duim (40 cm) met 1366 x 768 pixels, dezelfde aansluitingen en dezelfde harde schijf van 500 GB.

Ook huisvest de laptop dezelfde Intel Core i3-2350M processor (een Sandy Bridge van de 2de generatie) die aan 2,30 GHz werkt, 3 MB Intel Smart Cache heeft en uitgerust is met de Intel Hyper-Threading-techniek. Deze processor beschikt met Intel HD graphics over geïntegreerde grafische functies, maar net als de vorige keer zit er een extra grafische kaart in: een NVidia GeForce GT630M DirectX 11 met 1024 MB geheugen. Deze heeft zowel een VGA-aansluiting als een digitale HDMI audio-/video-uitgang.

Dubbel geheugen

Maar wat er dan wél anders is, is het werkgeheugen. In de Medion Akoya MD 98931 (P6634) zit 8 GB DDR3 SDRAM, tegenover slechts 4 GB in zijn voorganger. Zeker en vast een pluspunt dat zijn nut zal bewijzen, maar nog geen rechtvaardiging is voor de extra 50 euro die de laptop nu kost. Nu dient gezegd dat de 499 euro die de laptop eind februari kostte wel een bijzonder scherpe prijs was. Wij vermoeden dat Medion/Aldi dat geen tweede keer kon waarmaken en er een beetje meer geheugen instopte om de extra kost te rechtvaardigen.

We zouden het bijna vergeten: er zit nu ook een USB DVB-T tv-tuner met afstandsbediening in de doos. Stel je daar nu niet teveel van voor. Voor Vlaanderen omvat dat de televisiezenders Eén, Eén+, Ketnet/Canvas en Ketnet+/Canvas+.

Conclusie

Ondanks zijn hogere prijs blijft de Medion Akoya MD 98931 (P6634) net als zijn voorganger een interessante aanbieding die zeker zijn 549 euro waard is. Het verdubbelen van het werkgeheugen kun je alleen maar toejuichen. Wat die extra USB DVB-T TV tuner betreft: leuk om eens uit te proberen, maar we kennen echt héél weinig mensen die op die manier televisie willen kijken. Beschouw het als een gadget en laat het je beslissing tot aankoop verder niet beïnvloeden.

Bron: www.diskidee.be

Vanaf woensdag 11 april ligt er opnieuw een Medion Akoya P6634 in de Aldi-winkels, maar nu heet deze laptop wel MD 98931 (één nummertje hoger) én hij kost nu 50 euro méér! We zoeken uit waarom. De vorige aanbieding van de de Medion Akoya P6634 (MD 98930) lag eind februari in de winkels voor 499 euro. Uitwendig ga je geen enkel verschil merken tussen de huidige aanbieding en die van eind februari: dezelfde antracietkleurige kast, eenzelfde ontspiegeld beeldscherm van 15,6 duim (40 cm) met 1366 x 768 pixels, dezelfde aansluitingen en dezelfde harde schijf van 500 GB.Ook huisvest de laptop dezelfde Intel Core i3-2350M processor (een Sandy Bridge van de 2de generatie) die aan 2,30 GHz werkt, 3 MB Intel Smart Cache heeft en uitgerust is met de Intel Hyper-Threading-techniek. Deze processor beschikt met Intel HD graphics over geïntegreerde grafische functies, maar net als de vorige keer zit er een extra grafische kaart in: een NVidia GeForce GT630M DirectX 11 met 1024 MB geheugen. Deze heeft zowel een VGA-aansluiting als een digitale HDMI audio-/video-uitgang.Dubbel geheugen Maar wat er dan wél anders is, is het werkgeheugen. In de Medion Akoya MD 98931 (P6634) zit 8 GB DDR3 SDRAM, tegenover slechts 4 GB in zijn voorganger. Zeker en vast een pluspunt dat zijn nut zal bewijzen, maar nog geen rechtvaardiging is voor de extra 50 euro die de laptop nu kost. Nu dient gezegd dat de 499 euro die de laptop eind februari kostte wel een bijzonder scherpe prijs was. Wij vermoeden dat Medion/Aldi dat geen tweede keer kon waarmaken en er een beetje meer geheugen instopte om de extra kost te rechtvaardigen. We zouden het bijna vergeten: er zit nu ook een USB DVB-T tv-tuner met afstandsbediening in de doos. Stel je daar nu niet teveel van voor. Voor Vlaanderen omvat dat de televisiezenders Eén, Eén+, Ketnet/Canvas en Ketnet+/Canvas+. Conclusie Ondanks zijn hogere prijs blijft de Medion Akoya MD 98931 (P6634) net als zijn voorganger een interessante aanbieding die zeker zijn 549 euro waard is. Het verdubbelen van het werkgeheugen kun je alleen maar toejuichen. Wat die extra USB DVB-T TV tuner betreft: leuk om eens uit te proberen, maar we kennen echt héél weinig mensen die op die manier televisie willen kijken. Beschouw het als een gadget en laat het je beslissing tot aankoop verder niet beïnvloeden. Bron: www.diskidee.be