Vanaf zaterdag 3 december kan je bij Aldi terecht voor een Medion multimedia-pc. Of het een interessante Sinterklaas-aanbieding is, leert een preview.

De Aldi Medion Akoya MD 8805 (P5330D) is een desktop-pc in de ondertussen overbekende zwarte, hoogglanzende Medion-kast van 18 x 39 x 39 cm met bovenaan een dockingstation voor een Medion HDDrive2go super speed externe harde schijf.

Zo'n externe schijf van 2 TB is trouwens ook in aanbieding voor 74,99 euro gezien de actuele prijzen van harde schijven is dát zeker een interessant aanbod, ook voor wie geen Medion computer bezit. De Akoya MD 8805 wordt geleverd met een harde schijf van 2 TB, een nieuw record want in de Aldi Medion desktops was dat tot nu toe hooguit 1,5 TB.

Processor

In deze zwarte doos zit een Intel Core i5-2320 processor, een nieuwkomer in het Sandy Bridge 2nd Generation gamma van Intel (gelanceerd in het 3de kwartaal 2011). Hij bezit vier kernen, maar omdat Intel deze cpu geen Hyper-Threading Technology meegaf, kan hij toch maar vier taken tegelijkertijd aan. Hij doet dat wel snel, met een takt van 3.0 GHz. Zo nodig kan de Intel Turbo Boost Technology die snelheid tijdelijk opdrijven tot 3.3 GHz. Verder heeft hij 6 MB smartcache. Dit is niet het topmodel in de i5-serie, maar zeker ook niet het kneusje.

De Intel Core i5 2320 processor heeft een ingebouwde grafische component, de Intel HD Graphics 2000. Maar Medion installeerde ook een vrij recente midrange grafische kaart: de NVIDIA GeForce GTX550Ti DirectX 11 kaart met 1024 MB DDR5-geheugen, die ook op gamers mikt en een maximum resolutie biedt van 2560 x 1600 pixels.

Werkgeheugen

In de folder heet het "Zuinig werkgeheugen: 4 GB DDR3 SDRAM". Dat zinnetje moet je wel op de juiste manier interpreteren, ze bedoelen waarschijnlijk "wij zijn zuinig geweest met het geheugen en hebben er slechts 4 GB ingestopt". Gelukkig heeft de GeForce GTX550Ti zelf 1024 MB DDR5-geheugen aan boord, maar de Intel HD Graphics 2000 niet. Die maakt dus mee gebruik van de 4 GB werkgeheugen.

Geen verkeerd woord over de Multistandaard Brander die weliswaar ook Dual Layer DVD ondersteunt - maar verwend als we zijn denken we weer met weemoed terug aan de vorige Aldi aanbieding waar die brander ook Blu-ray kon lezen. Vooraan een USB 3.0-aansluiting is mooi, maar de vier USB-aansluitingen achteraan zijn alle vier van het type 2.0, zo langzamerhand zou daar een 2 x USB 2.0 en 2 x USB 3.0 verhouding beter ogen.

Conclusie

Met deze heel mooie processor en deze grafische kaart mag wat ons betreft Aldi terecht "Multimedia" voor deze Medion Akoya MD 8805 (P5330D) zetten. Toch jammer dat ze er dan maar 4 GB geheugen ingestopt hebben, 8 GB zou deze combinatie beter tot zijn recht laten komen. En hadden ze er als kers op de Multimedia-taart ook nog een brander ingestopt die Blu-ray kon lezen, dan zou het feest compleet geweest zijn. Maar hoe dan ook: voor 549 euro is dit een mooie aanbieding.

Bron: www.diskidee.be

Vanaf zaterdag 3 december kan je bij Aldi terecht voor een Medion multimedia-pc. Of het een interessante Sinterklaas-aanbieding is, leert een preview. De Aldi Medion Akoya MD 8805 (P5330D) is een desktop-pc in de ondertussen overbekende zwarte, hoogglanzende Medion-kast van 18 x 39 x 39 cm met bovenaan een dockingstation voor een Medion HDDrive2go super speed externe harde schijf. Zo'n externe schijf van 2 TB is trouwens ook in aanbieding voor 74,99 euro gezien de actuele prijzen van harde schijven is dát zeker een interessant aanbod, ook voor wie geen Medion computer bezit. De Akoya MD 8805 wordt geleverd met een harde schijf van 2 TB, een nieuw record want in de Aldi Medion desktops was dat tot nu toe hooguit 1,5 TB.ProcessorIn deze zwarte doos zit een Intel Core i5-2320 processor, een nieuwkomer in het Sandy Bridge 2nd Generation gamma van Intel (gelanceerd in het 3de kwartaal 2011). Hij bezit vier kernen, maar omdat Intel deze cpu geen Hyper-Threading Technology meegaf, kan hij toch maar vier taken tegelijkertijd aan. Hij doet dat wel snel, met een takt van 3.0 GHz. Zo nodig kan de Intel Turbo Boost Technology die snelheid tijdelijk opdrijven tot 3.3 GHz. Verder heeft hij 6 MB smartcache. Dit is niet het topmodel in de i5-serie, maar zeker ook niet het kneusje.De Intel Core i5 2320 processor heeft een ingebouwde grafische component, de Intel HD Graphics 2000. Maar Medion installeerde ook een vrij recente midrange grafische kaart: de NVIDIA GeForce GTX550Ti DirectX 11 kaart met 1024 MB DDR5-geheugen, die ook op gamers mikt en een maximum resolutie biedt van 2560 x 1600 pixels.Werkgeheugen In de folder heet het "Zuinig werkgeheugen: 4 GB DDR3 SDRAM". Dat zinnetje moet je wel op de juiste manier interpreteren, ze bedoelen waarschijnlijk "wij zijn zuinig geweest met het geheugen en hebben er slechts 4 GB ingestopt". Gelukkig heeft de GeForce GTX550Ti zelf 1024 MB DDR5-geheugen aan boord, maar de Intel HD Graphics 2000 niet. Die maakt dus mee gebruik van de 4 GB werkgeheugen. Geen verkeerd woord over de Multistandaard Brander die weliswaar ook Dual Layer DVD ondersteunt - maar verwend als we zijn denken we weer met weemoed terug aan de vorige Aldi aanbieding waar die brander ook Blu-ray kon lezen. Vooraan een USB 3.0-aansluiting is mooi, maar de vier USB-aansluitingen achteraan zijn alle vier van het type 2.0, zo langzamerhand zou daar een 2 x USB 2.0 en 2 x USB 3.0 verhouding beter ogen.ConclusieMet deze heel mooie processor en deze grafische kaart mag wat ons betreft Aldi terecht "Multimedia" voor deze Medion Akoya MD 8805 (P5330D) zetten. Toch jammer dat ze er dan maar 4 GB geheugen ingestopt hebben, 8 GB zou deze combinatie beter tot zijn recht laten komen. En hadden ze er als kers op de Multimedia-taart ook nog een brander ingestopt die Blu-ray kon lezen, dan zou het feest compleet geweest zijn. Maar hoe dan ook: voor 549 euro is dit een mooie aanbieding.Bron: www.diskidee.be