Eind 2011 was de 10-inch Medion Android tablet al eens te koop bij Aldi. Tot frustratie van velen was de voorraad al na enkele minuten uitgeput. Op 28 april 2012 ligt er een nieuwe voorraad in de Aldi vestigingen. We overlopen de specificaties.

De Medion LifeTab MD 99000 (P9514) tablet heeft een 10-inch (25,4 cm) multitouch lcd-scherm met een resolutie van 1280 x 800 pixels. De tablet is gebouwd rond een Nvidia Tegra 2 chipset. Die is gebaseerd op een dual-core ARM Cortex-A9 CPU en werkt op een frequentie van 1 GHz. De L2 cache bedraagt 1 MB.

Het grafisch gedeelte (GPU) heeft prima spelcapaciteit, ook in 3D. Belangrijk om weten is: hoewel het beeldscherm zelf slechts een resolutie van 1280 x 800 pixels biedt, heeft de Tegra 2 ook een HD 1080p Video Playback Processor. Sluit je jouw LifeTab MD 99000 met de (gratis bijgeleverde!) HDMI-kabel aan op een Full HD-televisie, dan zie je de film wel degelijk in 1080p resolutie.

Android

Als besturingssysteem koos Medion voor Android 3.2, codenaam: Honeycomb. De fabrikant garandeert een upgrade naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) zodra die beschikbaar is. Met een Android tablet ben je voor alle programma's (Apps) aangewezen op de Android Market, met een keuze uit meer dan 300.000 Apps in alle denkbare domeinen.

Verdere uitrusting

Zoals intussen gebruikelijk bij tablets heeft ook deze Medion LifeTab twee camera's aan boord: eentje van 2 megapixel vooraan om te chatten en te Skypen en eentje van 5 megapixel achteraan om foto's te nemen, waarbij het scherm dan als zoeker dienst doet. Er steekt 32 GB intern flashgeheugen in deze tablet dat je kan uitbreiden met een micro-SD of -SDHC geheugenkaart. De batterij is een Li-polymeeraccu. Medion beweert dat deze goed is voor 8 uur werktijd, wat ons zeer realistisch lijkt.

Via de mini-USB-plug kan je de LifeTab aansluiten op een gewone pc of laptop; met de meegeleverde HDMI-kabel hang je het aan je televisie of homecinema, via Bluetooth koppel je het aan je fototoestel. Je kunt op het internet via de alomtegenwoordige Hotspots of thuis via je draadloze router, want de LifeTab is compatibel met de Wireless LAN 802.11 n-standaard. Als alternatief kan je ook met een SIM-kaart op het internet, deze tablet heeft een geïntegreerde UMTS - Quadband 3G-module. Je krijgt er een Aldi Talk set met 10 euro starttegoed bij.

Conclusie

De Medion LifeTab MD 99000 (P9514) die je vanaf 28 april opnieuw kunt kopen bij Aldi is en blijft een goed uitgeruste Android-tablet voor een eerlijke prijs (399 euro). Maar de tabletmarkt evolueert razendsnel: wie wat rondkijkt, vindt intussen andere tablets aan een vergelijkbare prijs.

Bron: www.diskidee.be

Eind 2011 was de 10-inch Medion Android tablet al eens te koop bij Aldi. Tot frustratie van velen was de voorraad al na enkele minuten uitgeput. Op 28 april 2012 ligt er een nieuwe voorraad in de Aldi vestigingen. We overlopen de specificaties. De Medion LifeTab MD 99000 (P9514) tablet heeft een 10-inch (25,4 cm) multitouch lcd-scherm met een resolutie van 1280 x 800 pixels. De tablet is gebouwd rond een Nvidia Tegra 2 chipset. Die is gebaseerd op een dual-core ARM Cortex-A9 CPU en werkt op een frequentie van 1 GHz. De L2 cache bedraagt 1 MB. Het grafisch gedeelte (GPU) heeft prima spelcapaciteit, ook in 3D. Belangrijk om weten is: hoewel het beeldscherm zelf slechts een resolutie van 1280 x 800 pixels biedt, heeft de Tegra 2 ook een HD 1080p Video Playback Processor. Sluit je jouw LifeTab MD 99000 met de (gratis bijgeleverde!) HDMI-kabel aan op een Full HD-televisie, dan zie je de film wel degelijk in 1080p resolutie. Android Als besturingssysteem koos Medion voor Android 3.2, codenaam: Honeycomb. De fabrikant garandeert een upgrade naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) zodra die beschikbaar is. Met een Android tablet ben je voor alle programma's (Apps) aangewezen op de Android Market, met een keuze uit meer dan 300.000 Apps in alle denkbare domeinen. Verdere uitrusting Zoals intussen gebruikelijk bij tablets heeft ook deze Medion LifeTab twee camera's aan boord: eentje van 2 megapixel vooraan om te chatten en te Skypen en eentje van 5 megapixel achteraan om foto's te nemen, waarbij het scherm dan als zoeker dienst doet. Er steekt 32 GB intern flashgeheugen in deze tablet dat je kan uitbreiden met een micro-SD of -SDHC geheugenkaart. De batterij is een Li-polymeeraccu. Medion beweert dat deze goed is voor 8 uur werktijd, wat ons zeer realistisch lijkt. Via de mini-USB-plug kan je de LifeTab aansluiten op een gewone pc of laptop; met de meegeleverde HDMI-kabel hang je het aan je televisie of homecinema, via Bluetooth koppel je het aan je fototoestel. Je kunt op het internet via de alomtegenwoordige Hotspots of thuis via je draadloze router, want de LifeTab is compatibel met de Wireless LAN 802.11 n-standaard. Als alternatief kan je ook met een SIM-kaart op het internet, deze tablet heeft een geïntegreerde UMTS - Quadband 3G-module. Je krijgt er een Aldi Talk set met 10 euro starttegoed bij. Conclusie De Medion LifeTab MD 99000 (P9514) die je vanaf 28 april opnieuw kunt kopen bij Aldi is en blijft een goed uitgeruste Android-tablet voor een eerlijke prijs (399 euro). Maar de tabletmarkt evolueert razendsnel: wie wat rondkijkt, vindt intussen andere tablets aan een vergelijkbare prijs.Bron: www.diskidee.be