De Jabra Speak 410 is een compacte en mobiele oplossing voor vergaderen op afstand. Het toestel lijkt een beetje op een discusschijf en is uitgevoerd in een combinatie van mat en glanzend zwart.

Het grootste deel van het apparaat wordt in beslag genomen door de speaker. In de glanzende rand rond de speaker zijn de bedieningsknoppen aangebracht. De Jabra Speak 410 is compatibel met alle grote aanbieders op het gebied van Unified Communications en VoIP (Microsoft, Avaya, Cisco, etc).

Omni-directioneel

De Jabra Speak 410 MS is geoptimaliseerd voor gebruik met Microsoft Lync. Microsoft gaf het programma deze naam, omdat het doel van Lync erin bestaat om mensen met elkaar te verbinden. Het maakt niet uit of je nu wil telefoneren, chatten of bestanden en applicaties wil delen.

De Jabra Speak 410 beschikt over een omni-directionele microfoon wat ideaal is voor vergadergesprekken in beperkte groep. Een omni-directionele microfoon neemt 360 graden geluid op. In de speakergrill zitten ledjes verwerkt die het volume aangeven. Als je de speaker op mute zet, kleuren de ledjes rood, anders zijn ze helder wit van kleur.

Geluidskwaliteit

Voordat we de Jabra Speak 410 konden gebruiken, moesten we na het inpluggen op een vrije usb-poort, in het configuratiescherm dit apparaat nog instellen als standaardapparaat. Vanaf dat moment werden alle geluiden integraal doorgestuurd naar de Jabra Speak 410.

We testen de geluidskwaliteit eerst met enkele muzieknummers waaronder één flac-bestand. De kleine speaker van de Jabra Speak 410 brengt kristalhelder geluid voort. We testen de communicatie via Skype. Nadat we de microfoon- en luidsprekerinstellingen hadden getest, bleek alles feilloos te werken. Skype herkent de Jabra Speak 410 automatisch, maar je test best even of alles in orde is. Mijn correspondent kon mij zeer duidelijk en zonder ruis verstaan. En dit in 360 graden rond de speakerphone.

Conclusie

De Jabra Speak 410 is een eenvoudige en compacte speakerphone die bovendien ook erg stijlvol is. Het geluid dat de Jabra Speak 410 voortbrengt is kristalhelder en dus erg geschikt voor communicatiedoeleinden. Je kan de Jabra Speak 410 echter ook perfect gebruiken als luidspreker en voor e-learning toepassingen. Dat het toestel ook compatibel is met Apple Mac en bovendien vrij betaalbaar is (109 euro excl. BTW), maakt dat we dit toestel warm kunnen aanbevelen.

Bron: www.diskidee.be

De Jabra Speak 410 is een compacte en mobiele oplossing voor vergaderen op afstand. Het toestel lijkt een beetje op een discusschijf en is uitgevoerd in een combinatie van mat en glanzend zwart. Het grootste deel van het apparaat wordt in beslag genomen door de speaker. In de glanzende rand rond de speaker zijn de bedieningsknoppen aangebracht. De Jabra Speak 410 is compatibel met alle grote aanbieders op het gebied van Unified Communications en VoIP (Microsoft, Avaya, Cisco, etc).Omni-directioneelDe Jabra Speak 410 MS is geoptimaliseerd voor gebruik met Microsoft Lync. Microsoft gaf het programma deze naam, omdat het doel van Lync erin bestaat om mensen met elkaar te verbinden. Het maakt niet uit of je nu wil telefoneren, chatten of bestanden en applicaties wil delen.De Jabra Speak 410 beschikt over een omni-directionele microfoon wat ideaal is voor vergadergesprekken in beperkte groep. Een omni-directionele microfoon neemt 360 graden geluid op. In de speakergrill zitten ledjes verwerkt die het volume aangeven. Als je de speaker op mute zet, kleuren de ledjes rood, anders zijn ze helder wit van kleur.GeluidskwaliteitVoordat we de Jabra Speak 410 konden gebruiken, moesten we na het inpluggen op een vrije usb-poort, in het configuratiescherm dit apparaat nog instellen als standaardapparaat. Vanaf dat moment werden alle geluiden integraal doorgestuurd naar de Jabra Speak 410. We testen de geluidskwaliteit eerst met enkele muzieknummers waaronder één flac-bestand. De kleine speaker van de Jabra Speak 410 brengt kristalhelder geluid voort. We testen de communicatie via Skype. Nadat we de microfoon- en luidsprekerinstellingen hadden getest, bleek alles feilloos te werken. Skype herkent de Jabra Speak 410 automatisch, maar je test best even of alles in orde is. Mijn correspondent kon mij zeer duidelijk en zonder ruis verstaan. En dit in 360 graden rond de speakerphone.ConclusieDe Jabra Speak 410 is een eenvoudige en compacte speakerphone die bovendien ook erg stijlvol is. Het geluid dat de Jabra Speak 410 voortbrengt is kristalhelder en dus erg geschikt voor communicatiedoeleinden. Je kan de Jabra Speak 410 echter ook perfect gebruiken als luidspreker en voor e-learning toepassingen. Dat het toestel ook compatibel is met Apple Mac en bovendien vrij betaalbaar is (109 euro excl. BTW), maakt dat we dit toestel warm kunnen aanbevelen.Bron: www.diskidee.be