Multifunctional met geïntegreerde webdiensten

De HP Envy 110 is een inkjetmultifunctional waar je niet noodzakelijkerwijze een computer moet aan verbinden om er mee te kunnen printen. Deze e-All-in-One kan ook faxen, scannen en kopiëren. Wij hebben hem getest.

De HP Envy 110 is een inkjetmultifunctional waar je niet noodzakelijkerwijze een computer moet aan verbinden om er mee te kunnen printen. Deze e-All-in-One kan ook faxen, scannen en kopiëren. Wij hebben hem getest.


De fraai ogende multifunctional van HP heeft een aanraakgevoelig kleurenscherm voor de bediening. Een draadloze netwerkkaart is ingebouwd. Via het aanraakscherm kan je apps en inhoud downloaden en printen van het internet. Mobiele apparaten zoals smartphones en tablets kunnen rechtstreeks met de Envy 110 werken, zonder tussenkomst van een computer.


Het aanraakscherm werkt intuïtief, ongeveer zoals je van een moderne smartphone of tablet gewend bent. Voor sommige taken zoals het instellen van het draadloze netwerk zijn er wizards die je doorheen de procedure helpen. Bij andere taken kun je de optie “Toon me” aantikken en dan krijg je een kort animatie over die taak (bijvoorbeeld hoe je papier in de printer moet plaatsen). Gebruiksvriendelijker kan haast niet…


Print- en scansnelheid

Volgens HP print de Envy 110 aan een snelheid van 7 pagina’s per minuut (ppm) in zwart-wit en 4 ppm in kleur. Afhankelijk van het document kan die snelheid stijgen tot 30 ppm in zwart-wit en 25 ppm in kleur. Een foto van 15 x 10 cm printen duurt 70 seconden. Dat laatste komt exact overeen met onze test: onze 10 x 15 cm testfoto rolde in 69 seconden uit de printer.


De gewone printsnelheid is volgens onze metingen wel lager dan wat HP opgeeft: de gemiddelde afdruksnelheid van een ISO/IEC 19561 (1999-05) testdocument dat we twintig keer afdrukten, klokt af op 3 ppm. Dit is dus zeker geen snelheidsmonster, maar daar is deze multifunctional ook niet echt voor bedoeld.


Een A4-scan maken van een gewoon document in kleur en dit via het netwerk naar een Windows-pc sturen duurt 26 seconden. Voor een A4-foto in kleur duurt het 31 seconden. Een A4-kopie maken van een gewoon document in zwartwit duurt 11 seconden. Een kleurenkopie neemt 20 seconden in beslag.


Webdiensten

De Envy 110 heeft geïntegreerde webdiensten, die je inschakelt door op een speciale menuknop te tikken. Webdiensten zijn ePrint, eFax, automatische updates en Touchsmart Apps. Enkele van die Touchsmart Apps zijn al geïnstalleerd, andere kun je downloaden. Via de Facebook-app kun je de Envy 110 verbinden met een Facebook-account, waarna de multifunctional toegang heeft tot je foto-albums en individuele foto’s op Facebook. Je kunt ze niet alleen bekijken, maar uiteraard ook direct printen.


De app HP QuickForms laat je dan weer toe om snel voorgedrukte bladen te printen, zoals muziekpapier, faxvoorbladen, enzovoort. Er zijn ondertussen heel wat Touchsmartp Apps beschikbaar, al zijn die niet allemaal bruikbaar in ons land.


De Envy 110 ondersteunt Apple’s AirPrint, zodat je draadloos kunt printen vanaf iPad, iPhone en iPod en andere AirPrint-compatibele apparaten. Google Cloud Print is geïntegreed met HP ePrintCenter, zodat je ook Google Docs en Gmail rechtstreeks kunt afdrukken. Met eFax kan de Envy 110 faxen verzenden en ontvangen via het internet. Het is een betalende dienst die losstaat van HP, maar inbegrepen in de aankoopprijs zijn wel gratis twintig inkomende en evenveel uitgaande faxpagina’s per maand.


Conclusie

De HP Envy 110 is compacte multifunctional met een mooi design die het niet zozeer van zijn snelheid, maar wel van zijn mogelijkhedenn moet hebben. Vooral de verbindingsmogelijkheden met allerlei webdiensten en de geïntegreerde webapps zijn een pluspunt, alsook de ondersteuning voor Apple AirPrint, Google Cloud Print, eFax en HP’s eigen ePrint-diensten. En al is hij niet snel, de print- en scankwaliteit is wel goed. Grootste nadeel is de stevige aankoopprijs (249 euro) en de toch wel hoge prijzen voor de inktcartridges.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content