Aldi verkoopt vanaf 19 oktober de Medion Akoya MD8360 (E2305) Multimedia PC. Het is precies dezelfde computer die eind augustus al te koop werd aangeboden voor 499 euro. We overlopen de specificaties.

De Medion Akoya MD 8360 (E2305) is een desktop die uiterlijk amper te onderscheiden valt van zijn voorgangers. HIj heeft de typische blinkend zwarte kast van 18 x 39 x 39 cm met bovenaan een ligplaats voor een Medion HDDrive2go super speed, Medion's externe harde schijf. Die moet je wel afzonderlijk aanschaffen (74,99 euro voor 1,5 TB).

Het hart van deze desktop is een Intel Core i3 2100. Deze CPU is het instapmodel van de Sandy Bridge reeks van de 2de generatie. Het is een Dual Core, maar dank zij de Intel Hyper-Threading Technology kan hij vier Threads gelijktijdig behandelen.

Dit instapmodel mist wel de Turbo Boost-functie waarbij de processor, door tijdelijk zijn frequentie te verhogen, een tandje bij kan steken wanneer hij het zwaar te verduren krijgt. Omgekeerd kan de Enhanced Intel Speedstep Technology de frequentie en de spanning wel verlagen op rustige momenten om aldus stroom te sparen.

Grafisch

De Intel Core i3 2100 bezit weliswaar ook een geïntegreerde grafische chip (Intel HD Graphics 2000), maar Medion verkoos voor deze Akoya MD 8360 (E2305) een afzonderlijke grafische kaart: een AMD Radeon HD6670 DirectX 11. Ze heeft een eigen geheugen van 1024 MB DDR5 en teert dus niet op het gewone werkgeheugen. Op videogebied presteert ze zonder meer goed, er valt bovendien vlot mee te gamen als je tenminste niet steeds alle details van het spel op "Very High" wilt zetten.

Aansluitingen

Met de video-aansluitingen op de grafische kaart zijn we best tevreden: een digitale HDMI audio-/video-uitgang, een DVI-D en een D-Sub VGA aansluiting. De overige aansluitingen zijn oké met vooraan een multi-formaat kaartlezer, e-Sata, een microfoon en koptelefoonaansluiting voor de headset een USB 2.0 plus een USB 3.0 plug. Toch betreuren we dat er achteraan wel 4 x USB 2.0 aansluitingen zijn, maar geen enkele USB 3.0.

De harde schijf is ruim bemeten: 1,5 TB. Is dat onvoldoende voor jou, kan je de capaciteit altijd nog verdubbelen door bovenaan een Medion HDDrive2go super speed te plaatsen. Verder heeft de pc ook een cd/dvd brander.

Conclusie

Echt uitzonderlijk is deze Medion Akoya MD 8360 (E2305) niet, maar voor minder dan 500 euro krijg je een vrij volledige desktop. Het is een all-rounder, tot en met spelletjes. Gezien de eerder beperkte uitbreidingsmogelijkheden is hij af te raden voor wie als eerste werk de kast wil openschroeven om er van alles bij te steken of aan te veranderen.

Bron: www.diskidee.be

Aldi verkoopt vanaf 19 oktober de Medion Akoya MD8360 (E2305) Multimedia PC. Het is precies dezelfde computer die eind augustus al te koop werd aangeboden voor 499 euro. We overlopen de specificaties. De Medion Akoya MD 8360 (E2305) is een desktop die uiterlijk amper te onderscheiden valt van zijn voorgangers. HIj heeft de typische blinkend zwarte kast van 18 x 39 x 39 cm met bovenaan een ligplaats voor een Medion HDDrive2go super speed, Medion's externe harde schijf. Die moet je wel afzonderlijk aanschaffen (74,99 euro voor 1,5 TB). Het hart van deze desktop is een Intel Core i3 2100. Deze CPU is het instapmodel van de Sandy Bridge reeks van de 2de generatie. Het is een Dual Core, maar dank zij de Intel Hyper-Threading Technology kan hij vier Threads gelijktijdig behandelen. Dit instapmodel mist wel de Turbo Boost-functie waarbij de processor, door tijdelijk zijn frequentie te verhogen, een tandje bij kan steken wanneer hij het zwaar te verduren krijgt. Omgekeerd kan de Enhanced Intel Speedstep Technology de frequentie en de spanning wel verlagen op rustige momenten om aldus stroom te sparen. GrafischDe Intel Core i3 2100 bezit weliswaar ook een geïntegreerde grafische chip (Intel HD Graphics 2000), maar Medion verkoos voor deze Akoya MD 8360 (E2305) een afzonderlijke grafische kaart: een AMD Radeon HD6670 DirectX 11. Ze heeft een eigen geheugen van 1024 MB DDR5 en teert dus niet op het gewone werkgeheugen. Op videogebied presteert ze zonder meer goed, er valt bovendien vlot mee te gamen als je tenminste niet steeds alle details van het spel op "Very High" wilt zetten.AansluitingenMet de video-aansluitingen op de grafische kaart zijn we best tevreden: een digitale HDMI audio-/video-uitgang, een DVI-D en een D-Sub VGA aansluiting. De overige aansluitingen zijn oké met vooraan een multi-formaat kaartlezer, e-Sata, een microfoon en koptelefoonaansluiting voor de headset een USB 2.0 plus een USB 3.0 plug. Toch betreuren we dat er achteraan wel 4 x USB 2.0 aansluitingen zijn, maar geen enkele USB 3.0. De harde schijf is ruim bemeten: 1,5 TB. Is dat onvoldoende voor jou, kan je de capaciteit altijd nog verdubbelen door bovenaan een Medion HDDrive2go super speed te plaatsen. Verder heeft de pc ook een cd/dvd brander. ConclusieEcht uitzonderlijk is deze Medion Akoya MD 8360 (E2305) niet, maar voor minder dan 500 euro krijg je een vrij volledige desktop. Het is een all-rounder, tot en met spelletjes. Gezien de eerder beperkte uitbreidingsmogelijkheden is hij af te raden voor wie als eerste werk de kast wil openschroeven om er van alles bij te steken of aan te veranderen.Bron: www.diskidee.be