De Oxford Collocations Dictionary voor iOS van Oxford University Press en Paragon software is een gespecialiseerd woordenboek dat je helpt om een natuurlijker en overtuigender Engels te spreken en te schrijven, met natuurlijke woordcombinaties zoals "bright idea" of "talk freely". In het Engels zeg je bijvoorbeeld "strong wind", maar "heavy rain". Het omgekeerde klinkt onnatuurlijk.

Vergelijk bijvoorbeeld deze twee zinnen:

  • This is a good book and contains a lot of interesting details.
  • This is a fascinating book and contains a wealth of historical detail.

Beide zijn grammaticaal en inzake woordgebruik "correct", maar de tweede zin klinkt veel natuurlijker.

In de Oxford Collocations Dictionary app zoek je eenvoudigweg op welke Engelse woorden van nature bij elkaar horen en welke woordcombinaties onnatuurlijk klinken voor een "native speaker". De app is bruikbaar voor zowel Brits als Amerikaans Engels.

Bij elk woord worden voorbeelden gegeven van een natuurlijk gebruik van werkwoorden, (bijvoeglijke) naamwoorden, voorzetsels etc. Woorden die je vaak gebruikt, kun je een sterretje meegeven en verschijnen dan in de lijst van favorieten. Je kunt de collocations dictionary ook als verklarend woordenboek gebruiken. De app onthoudt verder je 100 meest recente opzoekingen.

Door op een woord te klikken verschijnt een pop-up met alle verklaringen en met de hoorbare uitspraak in Brits Engels (door op het blauwe luidsprekertje te duwen) of Amerikaans Engels (door op het rode luidsprekertje te duwen). De juiste uitspraak voor beide wordt eveneens in fonetisch schrift weergegeven.

De Oxford Collocations Dictionary iPhone en iPad app bevat 250.000 woordcombinaties en 9.000 naamwoord-, werkwoord- en adjectief-combinaties met 75.000 concrete voorbeelden van een juist gebruik.

Conclusie

Wie vaak Engelse teksten of rapporten moet schrijven, heeft veel aan deze app. Ze helpt je vaak gemaakte fouten te vermijden, die je Engelse tekst of uitspraak onnatuurlijk laten klinken. De app is echter vrij duur. Weet daarom dat er ook gratis online alternatieven bestaan met vergelijkbare functies, bijvoorbeeld de Online Collocation Dictionary en The English collocation dictionary online.

Adviesprijs excl. btw: de app kost 28,99 euro en vereist iOS 7.0 of later

Bron: www.diskidee.be

De Oxford Collocations Dictionary voor iOS van Oxford University Press en Paragon software is een gespecialiseerd woordenboek dat je helpt om een natuurlijker en overtuigender Engels te spreken en te schrijven, met natuurlijke woordcombinaties zoals "bright idea" of "talk freely". In het Engels zeg je bijvoorbeeld "strong wind", maar "heavy rain". Het omgekeerde klinkt onnatuurlijk.Vergelijk bijvoorbeeld deze twee zinnen:Beide zijn grammaticaal en inzake woordgebruik "correct", maar de tweede zin klinkt veel natuurlijker.In de Oxford Collocations Dictionary app zoek je eenvoudigweg op welke Engelse woorden van nature bij elkaar horen en welke woordcombinaties onnatuurlijk klinken voor een "native speaker". De app is bruikbaar voor zowel Brits als Amerikaans Engels.Bij elk woord worden voorbeelden gegeven van een natuurlijk gebruik van werkwoorden, (bijvoeglijke) naamwoorden, voorzetsels etc. Woorden die je vaak gebruikt, kun je een sterretje meegeven en verschijnen dan in de lijst van favorieten. Je kunt de collocations dictionary ook als verklarend woordenboek gebruiken. De app onthoudt verder je 100 meest recente opzoekingen.Door op een woord te klikken verschijnt een pop-up met alle verklaringen en met de hoorbare uitspraak in Brits Engels (door op het blauwe luidsprekertje te duwen) of Amerikaans Engels (door op het rode luidsprekertje te duwen). De juiste uitspraak voor beide wordt eveneens in fonetisch schrift weergegeven.De Oxford Collocations Dictionary iPhone en iPad app bevat 250.000 woordcombinaties en 9.000 naamwoord-, werkwoord- en adjectief-combinaties met 75.000 concrete voorbeelden van een juist gebruik.ConclusieWie vaak Engelse teksten of rapporten moet schrijven, heeft veel aan deze app. Ze helpt je vaak gemaakte fouten te vermijden, die je Engelse tekst of uitspraak onnatuurlijk laten klinken. De app is echter vrij duur. Weet daarom dat er ook gratis online alternatieven bestaan met vergelijkbare functies, bijvoorbeeld de Online Collocation Dictionary en The English collocation dictionary online.Adviesprijs excl. btw: de app kost 28,99 euro en vereist iOS 7.0 of laterBron: www.diskidee.be