Omdat we niet alle 26 nieuwe earphones van Sennheiser kunnen testen, kiezen we na de CX 280 High Performance oortjes die in het oorkanaal passen en de PMX 680 sportoortjes als laatste nog de MX 581 oortjes met share-adapter uit voor een test.

Sennheiser brengt een resem nieuwe earphones op de markt in vier reeksen: Expression Line (de top van de nieuwe modellen), de Classic Line (optimale prijs-kwaliteitverhouding), Street Line (voor intensief gebruik) en Sports Line (ontworpen in samenwerking met Adidas). De MX 581 die we hier testen behoren tot de Street Line en zijn dus bedoeld voor intensief gebruik. Dat merk je onder andere aan de iets steviger uitziende kabels.

Specificaties
De MX 581 oortjes hebben een frequentiebereik van 18 tot 21.000 Hz, een geluidsdrukniveau van 119 dB en een impedantie van 16 ohm. De symmetrische geluidskabel is 1,2m lang. De mini-jack (3,5 mm) geluidsaansluiting maakt een knik. Het geheel weegt slechts 16 gram.

Zoals gezegd zien de kabels er iets steviger uit dan bij de de CX 280 High Performance oortjes. Op de kabel bevindt zich een draaiknopje waarmee je het geluid regelt. Er is ook een ontwarringetje.

Deze oortjes passen op de traditionele manier in de oorschelp, het zijn dus geen in-ear phones. Links en Rechts zijn op de binnenkant gemarkeerd in goed leesbare letters.

Draag- en luistertest
We testten de Sennheiser CX 280 met een Apple iPod en een Samsung smartphone met verschillende soorten muziek, waaronder ook jazz en klassiek. We deden de luistertesten zowel binnen in een stille ruimte als buiten terwijl we een wandeling maakten.

De oortjes zitten comfortabel, maar zijn wellicht bedoeld voor kleinere oorschelpen. Bij ons vielen ze tijdens het wandelen in elk geval af en toe uit onze oren. Als je rustig naar muziek luistert is er geen probleem. Het geluid klinkt erg helder, maar de basweergave is ook meer dan behoorlijk. Je mag ze wel niet te diep in je oren duwen, want anders vervormt het geluid. Het geluid is een pak beter dan die van de standaard Apple-oortjes, maar ze klinken wel iets zachter (wat wel zo veilig is). De weergave is nog een marge beter dan die van de eerder geteste de CX 280 High Performance oortjes.

Conclusie
De Sennheiser MX 581 oortjes zijn een grote verbetering tegenover de standaard iPod- en Samsung-oortjes. Ze bieden een helder geluid met veel detaillering en een goede basweergave dat niet gauw vermoeit. Ze zitten comfortabel, vooral in wat kleinere oren. Je mag ze wel niet te diep in je oorschelp duwen, want anders vervormt het geluid.

Bron: www.diskidee.be

Omdat we niet alle 26 nieuwe earphones van Sennheiser kunnen testen, kiezen we na de CX 280 High Performance oortjes die in het oorkanaal passen en de PMX 680 sportoortjes als laatste nog de MX 581 oortjes met share-adapter uit voor een test. Sennheiser brengt een resem nieuwe earphones op de markt in vier reeksen: Expression Line (de top van de nieuwe modellen), de Classic Line (optimale prijs-kwaliteitverhouding), Street Line (voor intensief gebruik) en Sports Line (ontworpen in samenwerking met Adidas). De MX 581 die we hier testen behoren tot de Street Line en zijn dus bedoeld voor intensief gebruik. Dat merk je onder andere aan de iets steviger uitziende kabels. Specificaties De MX 581 oortjes hebben een frequentiebereik van 18 tot 21.000 Hz, een geluidsdrukniveau van 119 dB en een impedantie van 16 ohm. De symmetrische geluidskabel is 1,2m lang. De mini-jack (3,5 mm) geluidsaansluiting maakt een knik. Het geheel weegt slechts 16 gram.Zoals gezegd zien de kabels er iets steviger uit dan bij de de CX 280 High Performance oortjes. Op de kabel bevindt zich een draaiknopje waarmee je het geluid regelt. Er is ook een ontwarringetje. Deze oortjes passen op de traditionele manier in de oorschelp, het zijn dus geen in-ear phones. Links en Rechts zijn op de binnenkant gemarkeerd in goed leesbare letters. Draag- en luistertest We testten de Sennheiser CX 280 met een Apple iPod en een Samsung smartphone met verschillende soorten muziek, waaronder ook jazz en klassiek. We deden de luistertesten zowel binnen in een stille ruimte als buiten terwijl we een wandeling maakten. De oortjes zitten comfortabel, maar zijn wellicht bedoeld voor kleinere oorschelpen. Bij ons vielen ze tijdens het wandelen in elk geval af en toe uit onze oren. Als je rustig naar muziek luistert is er geen probleem. Het geluid klinkt erg helder, maar de basweergave is ook meer dan behoorlijk. Je mag ze wel niet te diep in je oren duwen, want anders vervormt het geluid. Het geluid is een pak beter dan die van de standaard Apple-oortjes, maar ze klinken wel iets zachter (wat wel zo veilig is). De weergave is nog een marge beter dan die van de eerder geteste de CX 280 High Performance oortjes. Conclusie De Sennheiser MX 581 oortjes zijn een grote verbetering tegenover de standaard iPod- en Samsung-oortjes. Ze bieden een helder geluid met veel detaillering en een goede basweergave dat niet gauw vermoeit. Ze zitten comfortabel, vooral in wat kleinere oren. Je mag ze wel niet te diep in je oorschelp duwen, want anders vervormt het geluid. Bron: www.diskidee.be