gDoc Fusion biedt een uniforme interface om documenten te beheren die verschillende bestandsformaten hebben. Het programma is bedoeld voor bedrijven of organisaties waar vaak heel wat verschillende documenten de ronde doen.

Het Britse bedrijf Global Graphics is gespecialiseerd in software die met afdrukken en documentbeheer te maken heeft. gDoc Fusion is software om bedrijfsdocumenten te beheren die in verschillende formaten bestaan. Je zou het kunnen omschrijven als een documentconsolidator. De nieuwe versie ondersteunt een brede waaier aan documentformaten, met inbegrip van alle Microsoft Office-formaten, Adobe PDF, Microsoft XPS, OpenOffice, RTF, jpg, png, html en opml: meer dan 200 in totaal, waaronder ook een aantal oude formaten zoals WordPerfect.

Interface

gDoc Fusions heeft een gebruiksvriendelijke interface en kan dus door iedereen binnen het bedrijf worden gebruikt om ondersteunde documenten zo snel mogelijk mee te openen en te consolideren. Het hoofdscherm geeft een pictografische voorstelling van de drie manieren waarop een document geopend kan worden: 'Assembly'-zicht, 'Flick'-zicht en Pagina-zicht. Je sleept een documentbestand gewoon naar het gewenste zicht en je laat het los. Meer is er niet aan.

Views

Paginazicht toont het document vanaf de eerste pagina, net zoals de bij dat document horende applicatie dat standaard zou doen. Behalve bekijken kun je het document ook wijzigen, becommentariëren en er bladwijzers in aanbrengen.

Het 'Flick'-zicht of in beter Nederlands het struinzicht laat je struinen en zoeken doorheen grote documenten op een visueel aantrekkelijkere manier dan bij het paginazicht. Alle ondersteunde documentformaten kun je overigens bewerken, dus ook documenten in PDF of XPS. Het is echter ook mogelijk dergelijke documenten te beveiligen zodat ze echt statisch zijn en dus niet meer wijzigbaar.

'Assembly'-zicht toont een overzicht van het geconsolideerde document. Je kunt pagina's toevoegen of wissen, hun volgorde veranderen, of documenten samenvoegen

Conclusie gDoc Fusion maakt het bekijken en omzetten van verschillende documenten heel wat makkelijker. Het is een ideaal hulpmiddel om documenten in verschillende formaten te consolideren tot een document in een universeel leesbaar en afdrukbaar formaat. Wij hadden wel graag gezien dat de omzetting intelligenter zou zijn in verband met de keuze voor een staande of liggende paginaindeling. gDoc Fusion is erg gebruiksvriendelijk en kan dus ook worden gebruikt door minder technisch onderlegde medewerkers. Je kunt gDoc Fusion overigens dertig dagen lang gratis uitproberen.

Bron: www.diskidee.be

gDoc Fusion biedt een uniforme interface om documenten te beheren die verschillende bestandsformaten hebben. Het programma is bedoeld voor bedrijven of organisaties waar vaak heel wat verschillende documenten de ronde doen. Het Britse bedrijf Global Graphics is gespecialiseerd in software die met afdrukken en documentbeheer te maken heeft. gDoc Fusion is software om bedrijfsdocumenten te beheren die in verschillende formaten bestaan. Je zou het kunnen omschrijven als een documentconsolidator. De nieuwe versie ondersteunt een brede waaier aan documentformaten, met inbegrip van alle Microsoft Office-formaten, Adobe PDF, Microsoft XPS, OpenOffice, RTF, jpg, png, html en opml: meer dan 200 in totaal, waaronder ook een aantal oude formaten zoals WordPerfect. Interface gDoc Fusions heeft een gebruiksvriendelijke interface en kan dus door iedereen binnen het bedrijf worden gebruikt om ondersteunde documenten zo snel mogelijk mee te openen en te consolideren. Het hoofdscherm geeft een pictografische voorstelling van de drie manieren waarop een document geopend kan worden: 'Assembly'-zicht, 'Flick'-zicht en Pagina-zicht. Je sleept een documentbestand gewoon naar het gewenste zicht en je laat het los. Meer is er niet aan. Views Paginazicht toont het document vanaf de eerste pagina, net zoals de bij dat document horende applicatie dat standaard zou doen. Behalve bekijken kun je het document ook wijzigen, becommentariëren en er bladwijzers in aanbrengen. Het 'Flick'-zicht of in beter Nederlands het struinzicht laat je struinen en zoeken doorheen grote documenten op een visueel aantrekkelijkere manier dan bij het paginazicht. Alle ondersteunde documentformaten kun je overigens bewerken, dus ook documenten in PDF of XPS. Het is echter ook mogelijk dergelijke documenten te beveiligen zodat ze echt statisch zijn en dus niet meer wijzigbaar. 'Assembly'-zicht toont een overzicht van het geconsolideerde document. Je kunt pagina's toevoegen of wissen, hun volgorde veranderen, of documenten samenvoegen Conclusie gDoc Fusion maakt het bekijken en omzetten van verschillende documenten heel wat makkelijker. Het is een ideaal hulpmiddel om documenten in verschillende formaten te consolideren tot een document in een universeel leesbaar en afdrukbaar formaat. Wij hadden wel graag gezien dat de omzetting intelligenter zou zijn in verband met de keuze voor een staande of liggende paginaindeling. gDoc Fusion is erg gebruiksvriendelijk en kan dus ook worden gebruikt door minder technisch onderlegde medewerkers. Je kunt gDoc Fusion overigens dertig dagen lang gratis uitproberen. Bron: www.diskidee.be