Opvolger Xperia arc maakt 3D-panorama’s

De Sony Ericsson Xperia arc ontving niet helemaal onterecht de EISA Award 2011-2012 voor beste cameratelefoon. Het mooie design van deze Android-smartphone bleef gelukkig behouden voor de Xperia arc S. We zochten uit wat er allemaal nieuw zit in de opvolger van de arc.

De Sony Ericsson Xperia arc ontving niet helemaal onterecht de EISA Award 2011-2012 voor beste cameratelefoon. Het mooie design van deze Android-smartphone bleef gelukkig behouden voor de Xperia arc S. We zochten uit wat er allemaal nieuw zit in de opvolger van de arc.


Het slanke ontwerp van de Xperia arc S is hetzelfde als dat van zijn voorganger, zodat het dunste deel nog altijd slechts 8,7 mm dik is. Ook het gewicht is met 117 gram ongewijzigd, net als het 4,2-inch touchscreen met een FWVGA resolutie van 854 x 480 pixels.


Technisch

De Sony Ericsson Xperia arc S heeft een snellere processor dan zijn voorganger. Deze Qualcomm Snapdragon MSM8255 heeft een kloksnelheid van 1,4 GHz: dat is maar liefst 400 MHz sneller dan de Xperia arc. Verder beschikt de Xperia arc S over een Adreno 205 GPU (grafische co-processor) en 512 MB ram-geheugen. Het interne opslaggeheugen van 1 GB kan je verder aanvullen door middel van een micro-SD-kaart tot 32 GB. Een kaartje van 8GB was bij ons testexemplaar meegeleverd en reeds geïnstalleerd.


Het besturingssysteem van dienst is Android 2.3.4 (Gingerbread). Net als zijn voorganger beschikt de Xperia arc S over vijf aanpasbare bureaubladen en uiteraard alle standaard Google Android-functionaliteit als Google Maps, Gmail, Latitude, etcetera. Tot slot beschikt het toestel over een geïntegreerde GPS met A(ssisted)-GPS ondersteuning.


Camera

Net als zijn voorganger heeft de Xperia arc S een autofocuscamera met een resolutie van 8,1 megapixel en LED-flits. Wederom zorgt de Sony Exmor R for mobile CMOS sensor in combinatie met de f/2.4 lens ervoor dat je mooie foto’s kan maken met de Xperia arc S. Ook ondersteunt deze smartphone gezicht- en glimlachdetectie, geotagging en beeldstabilisatie. De grote nieuwigheid is echter de 3D Sweep Panorama-functie waarmee je panoramafoto’s kan maken in 2D en 3D.


De foto’s die we met de Xperia arc S namen, zijn net zoals bij zijn voorganger erg goed van kwaliteit. De kleuren zijn levensecht. De Xperia arc S is uiteraard geen vervanger voor een conventionele, digitale camera. Op ware grootte bekeken zie je namelijk nog steeds een beetje onscherpte in de beelden. De opnames binnenshuis vertonen een beetje ruis. De panoramafunctie werkt zeer vlot, maar in het uiteindelijke resultaat zien we toch vrij veel bewegingsonscherpte. Deze functie is dus verre van perfect, maar wel erg leuk.


Conclusie

De renovatie die de Sony Ericsson Xperia arc onderging, vond vooral plaats onder de motorkap en resulteerde in de Xperia arc S. Het uiterlijk van het fraaie toestel bleef ongewijzigd en dat is uiteraard niet echt vernieuwend. Een echte nieuwigheid is Sony’s 3D Sweep Panorama-functie. Helaas vertoonden de panoramafoto’s vrij veel ‘beweging’ en is deze functie dus verre van perfect. Positief zijn uiteraard de snellere processor en de aantrekkelijke prijs (429 euro) in verhouding tot prestaties en uitrusting. Voor mensen die reeds een Xperia arc bezitten, lijkt het nieuwe toestel ons niet interessant genoeg om over te stappen. Ben je evenwel op zoek naar een relatief betaalbare Android-smartphone dan is dit zeker een van de te overwegen kandidaten.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content