Er wordt veel geschreven over dure smartphones die evenveel of méér kosten dan een behoorlijke laptop, maar de meeste consumenten zijn eerder op zoek naar een betaalbaar toestel dat toch goed presteert. In die "higher mid-end" smartphone-markt treffen we vooral redelijk krachtige toestellen aan van onbekende fabrikanten, of in verhouding tot hun prijs vaak ondermaatse presterende toestellen van de A-merken.

HTC was ooit een A-merk, maar heeft het de laatste jaren moeilijk om op te tornen tegen het marketinggeweld van Apple, Samsung en in minder mate Sony. Het huidige topmodel, de One M9, maakt minder brokken dan de topmodellen van Apple, Samsung, LG of Sony, hoewel het zeker geen slechte smartphone is.

De Desire 626 die we hier testen is een middenklasse 4G-smartphone met Android 5.1 en Sense 7.0, HTC's eigen schil bovenop Android die in de vorm van HTC Blink een interessante app heeft die al je sociale netwerken in één stroom toont.

Uitrusting

De Desire 626 kost rond de 250 euro. Voor dat geld koop je een wat ons betreft mooi vormgegeven smartphone. Het in meerdere kleuren verkrijgbare toestel bestaat uit één stuk kunststof met vast ingebouwde batterij dat slechts 8,19 mm dik is en maar 135 gram weegt. Het zachte plastic omhulsel heeft een aangename grip en voelt voldoende stevig aan.

De specificaties zijn behoorlijk, met een 1,2 GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 410 64-bit SoC (system on socket), 2 GB werkgeheugen en 16 GB opslagruimte, waarvan er helaas maar 9 GB vrij is voor eigen gebruik. Gelukkig kun je de opslagruimte tot maximaal 2 TB uitbreiden met behulp van een microsd-kaartje.

Het 5-inch aanraakscherm heeft een HD Ready resolutie van 1280 x 720 pixels en een pixeldichtheid van 294 ppi. Het scherm is behoorlijk goed, met grote kijkhoeken en warme kleuren, maar de beschermende glazen plaat geeft wel veel reflecties.

De 13 megapixel camera op de achterkant en de 5 megapixel chat-camera vooraan filmen beiden in Full HD resolutie. De HTC foto-app biedt allerlei effecten om je kiekjes en selfies te verfraaien en te 'verbeteren' met fx effecten zoals "skin smoothing", "skin lighting", "face countour" (virtueel vermageren), "eye enhancer", "eye brightening" en "anti shine". De camera reageert snel en je kunt er behoorlijk mooie foto's mee maken.

Prestaties

De HTC Desire 626 is geen grafisch snelheidsmonster, maar hij presteert wel op een vergelijkbaar niveau als andere smartphones in deze prijsklasse. Zijn batterij houdt het bovendien behoorlijk lang uit in onze strenge batterij-benchmark (454 minuten).

Conclusie

De HTC Desire 626 heeft een mooi en stevig design en presteert in verhouding tot zijn prijs uitstekend. Als je op zoek bent naar veel smartphone voor relatief weinig geld, bestaan er momenteel niet veel alternatieven.

Adviesprijs: 250 euro

Bron: www.diskidee.be

Er wordt veel geschreven over dure smartphones die evenveel of méér kosten dan een behoorlijke laptop, maar de meeste consumenten zijn eerder op zoek naar een betaalbaar toestel dat toch goed presteert. In die "higher mid-end" smartphone-markt treffen we vooral redelijk krachtige toestellen aan van onbekende fabrikanten, of in verhouding tot hun prijs vaak ondermaatse presterende toestellen van de A-merken.HTC was ooit een A-merk, maar heeft het de laatste jaren moeilijk om op te tornen tegen het marketinggeweld van Apple, Samsung en in minder mate Sony. Het huidige topmodel, de One M9, maakt minder brokken dan de topmodellen van Apple, Samsung, LG of Sony, hoewel het zeker geen slechte smartphone is.De Desire 626 die we hier testen is een middenklasse 4G-smartphone met Android 5.1 en Sense 7.0, HTC's eigen schil bovenop Android die in de vorm van HTC Blink een interessante app heeft die al je sociale netwerken in één stroom toont.UitrustingDe Desire 626 kost rond de 250 euro. Voor dat geld koop je een wat ons betreft mooi vormgegeven smartphone. Het in meerdere kleuren verkrijgbare toestel bestaat uit één stuk kunststof met vast ingebouwde batterij dat slechts 8,19 mm dik is en maar 135 gram weegt. Het zachte plastic omhulsel heeft een aangename grip en voelt voldoende stevig aan.De specificaties zijn behoorlijk, met een 1,2 GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 410 64-bit SoC (system on socket), 2 GB werkgeheugen en 16 GB opslagruimte, waarvan er helaas maar 9 GB vrij is voor eigen gebruik. Gelukkig kun je de opslagruimte tot maximaal 2 TB uitbreiden met behulp van een microsd-kaartje.Het 5-inch aanraakscherm heeft een HD Ready resolutie van 1280 x 720 pixels en een pixeldichtheid van 294 ppi. Het scherm is behoorlijk goed, met grote kijkhoeken en warme kleuren, maar de beschermende glazen plaat geeft wel veel reflecties.De 13 megapixel camera op de achterkant en de 5 megapixel chat-camera vooraan filmen beiden in Full HD resolutie. De HTC foto-app biedt allerlei effecten om je kiekjes en selfies te verfraaien en te 'verbeteren' met fx effecten zoals "skin smoothing", "skin lighting", "face countour" (virtueel vermageren), "eye enhancer", "eye brightening" en "anti shine". De camera reageert snel en je kunt er behoorlijk mooie foto's mee maken.PrestatiesDe HTC Desire 626 is geen grafisch snelheidsmonster, maar hij presteert wel op een vergelijkbaar niveau als andere smartphones in deze prijsklasse. Zijn batterij houdt het bovendien behoorlijk lang uit in onze strenge batterij-benchmark (454 minuten).ConclusieDe HTC Desire 626 heeft een mooi en stevig design en presteert in verhouding tot zijn prijs uitstekend. Als je op zoek bent naar veel smartphone voor relatief weinig geld, bestaan er momenteel niet veel alternatieven.Adviesprijs: 250 euroBron: www.diskidee.be