Review: krachtige multipoort usb-laders

Anker 60W PowerPort 6 USB Charger © Anker

Als iedereen in huis tegelijk aan het opladen slaat, is het soms vechten om een vrij usb-stopcontact, zeker eentje dat een smartphone of tablet snel oplaadt. We bespreken vier krachtige usb-laders met meerdere poorten.

Smartphones, tablets en andere tech-apparatuur met een usb-laadaansluiting laden tergend traag via de usb-poort van een computer. Met de meegeleverde usb-lader kun je doorgaans maar één apparaat laden. Als iedereen in huis tegelijk een toestel wil opladen, wordt er soms gevochten voor het laatste vrije stopcontact.

Dit probleem verhelp je met een multipoort usb-lader, liefst eentje die intelligent genoeg is om elk tech-apparaat van de juiste hoeveelheid ampères te voorzien.

Snelladen

Multipoort usb-laders die je gewoon in een willekeurig stopcontact steekt ogen misschien minder mooi dan een usb-wandcontactdoos, maar ze zijn eenvoudiger te installeren en meestal ook goedkoper dan een inbouwoplossing. Daarnaast kun je een multipoort usb-lader gewoon mee op vakantie nemen.

Houd bij je keuze niet alleen rekening met het aantal laadpoorten, maar ook met het totale vermogen. Je hebt weinig aan een lader met tien poorten die maar aan drie van die poorten het maximale vermogen levert.

Vuistregel is dat de lader voldoende krachtig moet zijn om aan elke poort 2,4 à 3A te leveren. Een 5V usb-lader met tien poorten moet dan in totaal 24A à 30A kunnen leveren, ofwel 120 à 150 watt (want V maal A is W).

Heb je apparatuur in huis met een van de vele usb-snellaadtechnologieën zoals Asus BoostMaster, Motorola Droid Turbo, HTC Rapid Charger 2.0, Samsung Fast Charge, Qualcomm Quick Charge 2.0/3.0 of Oppo Vooc Flash Charge dan kan het interessant zijn een lader te kiezen met een of meer van die speciale snellaadpoorten. Je verliest er niets mee, want je kunt met een dergelijke poort ook een ‘gewoon’ usb-apparaat laden, weliswaar aan normale laadsnelheid.

Anker 60W PowerPort 6 USB Charger

De compacte, 268 gram wegende Anker PowerPort 6 laadt zes usb-apparaten op met een totaal vermogen van 12A ofwel 60W. Elke poort is dankzij PowerIQ- en Voltage Boost-technologie slim genoeg om het aangesloten apparaat zo snel mogelijk op te laden aan maximaal 2,4A per stuk.

Van Anker is er ook een PowerPort 10, maar die is maar even krachtig als de versie met zes poorten en kan dus niet alle tien aangesloten apparaten tegelijk voorzien van maximaal 2,4A. Die tienpoortversie kost trouwens bijna evenveel als de zespoortvariant.

Gemiddelde internetprijs: 45,90 euro

A-Solar Xtorm XPD11 Cube Usb Power Hub 8A

De 200 gram wegende, erg compacte Xtorm Cube laadt vijf apparaten op met een stoomsterkte van 1A à 2,4A voor elke poort. Het totale vermogen is 8A ofwel 40W. Zijn ene Qualcomm QuickCharge 2 poort herken je aan het groene pictogram.

Gemiddelde internetprijs: 38 euro

König CS100UW001WH zesvoudige usb-lader 10A

Deze kleine zesvoudige usb-lader van König heeft een totaal uitgangsvermogen van 50 watt.

Via SmartID-technologie detecteert deze multipoort usb-lader automatisch de stroom die elk aangesloten apparaat nodig heeft. Twee poorten leveren maximaal 2,4A, één poort maximaal 2,1A en drie poorten elk maximaal 1A.

Gemiddelde internetprijs: 41,83 euro

Rock Rocket RWC0202 Desktop Charger 8A

De 200 gram wegende Rock Rocket is een product van een ons verder onbekende Chinese fabrikant dat je zowel online als in de winkel vaak aantreft. Deze lader met een afneembaar voetje is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Het kleine apparaatje laadt zes apparaten op met een stoomsterkte van 1A à 2,4A. Het totale vermogen is 8A ofwel 40W. De twee bovenste poorten detecteren automatisch of je een Apple- of Android-apparaat aansluit. De andere poorten zijn specifieke geconfigureerd voor Android of Apple.

Gemiddelde internetprijs: 34,99 euro

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content