Review: laptop met vier gebruiksstanden

21/12/17 om 09:00 - Bijgewerkt op 19/12/17 om 09:48

Bron: Datanews

We testten de Acer Spin 1, een convertibele Windows 10-laptop die vier gebruiksstanden heeft: laptop, tent, presentatie en tablet.

Review: laptop met vier gebruiksstanden

Acer Spin 1 Turquoise blue © Acer

De Acer Spin 1 is een convertibele laptop die je op vier verschillende manieren gebruikt, dankzij het 11,6-inch aanraakscherm dat 360° draait over twee metalen scharnieren.

Acer verkoopt er verschillende modellen van, die naar keuze voorzien zijn van Intel Pentium- of Celeron-processoren, 4GB ram en e-MMC of ssd-opslag. In dezelfde reeks zijn er ook duurdere, krachtige convertibele laptops van de Spin 3-, 5- en 7-reeksen.

De meeste modellen in de Spin 1-reeks hebben een 11,6-inch scherm, maar er is ook een duurdere uitvoering met een 13,3-inch full hd-scherm.

Uitrusting

Wij testten de Acer Spin 1 SP111-32N-C9FE. Die heeft een 11,6-inch lcd ips-aanraakscherm, beschermd door een Corning Gorilla Glass-beschermlaag, dual-core Intel Celeron N3350-cpu van de Apollo Lake-generatie, 4GB ram en 64GB e-MMC flash-opslag met nog 36,1 ruimte voor eigen bestanden en software.

Dit is een erg dunne, kleine en lichte (1,3 kg) convertibele Windows 10-laptop. Het is ook een heel stijlvol apparaat, met een chassis dat volledig van tweekleurig geborsteld aluminium vervaardigd is.

Het full hd-aanraakscherm neemt niet de volledige ruimte in beslag die de schermklep biedt en heeft rondom dus brede, zwarte randen.

De 'chicklet'-type toetsen van het toetsenbord zijn vrij klein en staan dicht bij elkaar: als je heel dikke vingers hebt, is vlot met tien vingers typen mogelijk een probleem. De spatie- en enter-toetsen zijn gelukkig groot genoeg en ook het aanraakvlak is ruim bemeten. Maar de Home- en End-navigatietoetsen werken met een Fn-combinatie.

De laptop ondersteunt draadloze connectiviteit via 802.11ac 2×2-technologie en Bluetooth 4.0. De geluidssterkte regel je naar keuze met functietoetsen of met de geluidsknop op de zijkant.

Omwille van het dunne chassis is het aantal poorten beperkt tot tweemaal usb, waarvan slechts één met 3.0-snelheid, en één hdmi-videopoort.

De geheugenkaartlezer aanvaardt uitsluitend microsd-kaartjes.

Acer levert een actieve stylus maar waarmee je dankzij de ondersteuning van Windows Ink op het scherm kunt schrijven en schetsen.

Prestaties

De fabrikant zegt dat de accu het acht uur uithoudt. Dat geloven we graag, want een score van 245 minuten in de intensieve Futuremark PC Mark 8 Work-accubenchmark is op dit prijsniveau lang niet slecht. Snel is deze laptop evenwel niet.

Conclusie

De Acer Spin 1 heeft een mooi design, is erg draagbaar en betaalbaar voor een convertibele Windows-laptop met vier gebruiksmodussen. Wel is het scherm klein, is dit niet de allersnelste laptop en is het aantal poorten beperkt. Maar voor dit geld ga je niet eenvoudig een laptop met vergelijkbare mogelijkheden vinden.

Prijs: 499 euro

Bron: www.diskidee.be