Review: micro-usb-kabel die werkt in twee richtingen

Winnergear Micflip © Winnergear

Medio vorig jaar haalde Winnergear op Indiegogo meer dan 140.000 dollar op met een project om ‘s werelds eerste volledig omkeerbare micro-usb data- en laadkabel te fabriceren. De Micflip Fully Reversible Micro USB Cable is nu wereldwijd verkrijgbaar. We hebben hem getest.

De nieuwe micro-usb type-c kabel heeft als een van de belangrijkste kenmerken dat je hem in twee richtingen kunt gebruiken, net zoals de Lightning-kabel van Apple. Maar usb-c is nog bijna op geen enkel apparaat verkrijgbaar.

Zou het niet handig zijn mocht ook de veel meer verspreide micro-usb type-b stekker volledig omkeerbaar zijn? Winnergear, dat sinds 2012 randapparatuur voor mobieltjes produceert, slaagde er met de Micflip in om een dergelijke kabel te ontwerpen.

Medio vorig jaar haalde het bedrijf op de crowd funding site Indiegogo meer dan 140.000 dollar op voor de ontwikkeling van dit product. Ondertussen is de kabel wereldwijd voor iedereen verkrijgbaar. Winnergear stuurde ons een testexemplaar op.

Eigenschappen

Kabels zijn zowat het stomste product om een review over te schrijven, maar we maken graag een uitzondering voor de Micflip micro-usb type-b kabel die je in twee richtingen in de micro usb-poort van je mobieltje, tablet of andere elektronische apparaat kunt steken en die zowel werkt bij het opladen als bij het uitwisselen van data.

Eén van de meest ergerlijke eigenschappen van micro-usb type-b is dat je nooit weet in welke richting je de kabel moet insteken. Je kunt je mobieltje zelfs beschadigen als je toch probeert om de kabel in de ‘verkeerde’ richting in te steken. Met de Micflip behoort dit probleem tot het verleden.

De Micflip is stevig gebouwd. De contacten zijn bekleed met goud zodat ze niet roesten. De stekkers zijn vervaardigd uit stevig aluminium. De buitenkant van de kabel is verstevigd met nylon, waardoor de kabel redelijk stug is en niet in de war raakt. Als je de micro-usb-kabel insteekt hoor je ook een duidelijke klik, waardoor je weet dat de stekker stevig vastzit.

De Micflip is verkrijgbaar in drie kleuren (goud, zilver en rood) en drie lengtes (20 cm, 1 meter en 2 meter).

Praktijk

Over de levensduur van de Micflip kunnen we uiteraard niets zeggen, daarvoor is de testperiode te kort. Maar de bouwkwaliteit lijkt uitstekend en wekt vertrouwen. De kabel klikt ook secuurder vast dan andere ‘gewone’ micro-usb kabels. Dat betekent wel dat je soms een klein beetje kracht moet zetten om de verbinding helemaal tot stand te brengen.

We probeerden de kabel uit met verschillende mobieltjes, camera’s, powerbanks, headphones en tablets en kwamen daarbij geen enkel probleem tegen. De kabel werkt in alle toestellen, zowel voor het laden als voor dataoverdracht.

De snellaadfunctie van sommige recente smartphones en tablets wordt echter niet ondersteund. De kabel geeft geen 2A stroom door en beperkt het laden tot maximaal 1A (zoals gemeten met de PLX Legion meter).

Conclusie

De Micflip werkt aan de micro-usb kant wel degelijk in twee richtingen. Gedaan dus met priegelen wanneer je je mobieltje of tablet wilt opladen of aan je computer koppelen. De kabel ziet er mooi uit en oogt degelijk. Het enige ‘nadeel’ is dat de kabel geen 2A snellaadstroom doorgeeft zoals sommige mobieltjes die tegenwoordig hebben. Het laden is beperkt tot ca. 1A. Daarom krijgt hij van ons vier in plaats van vijf sterren.

Prijs: Alle versieskosten 19,99 dollar per stuk, verzendkosten inbegrepen. Je krijgt daarop nog tien procent korting als je over je aankoop een Twitter- of Facebook-bericht plaatst. Betalen doe je met Paypal. De levertijd naar Europa is vier à vijf dagen. De kabel wordt in een gewone gewatteerde envelop verstuurd.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content