Review: multifunctional met uitstekende cloud-functies van Canon

Canon Pixma MG7751 multifunctional © Canon

De Canon PIXMA MG7700 Series telt vijf multifunctionele printers die technisch volledig identiek zijn, maar waarvan het plastic chassis anders gekleurd is. We testten de ivoorwitte 7751.

De PIXMA MG7700 Series van Canon bestaat uit de MG7750 (zwart), 7751 (wit), 7752 (rood) en 7753 (goud) multifunctionele printers . Het zijn compacte, 7,9 kg zware mfp’s van 435 x 370 x 148 mm. Wij testten de 7751 met een kast van blinkend witte kunststof.

Eigenschappen

De A4-flatbedscanner van de MG7700 Series heeft geen automatische documentinvoer (adf). De papieruitvoerlade klapt pas open wanneer je iets afdrukt. Dit gebeurt met het nodige geweld, zodat je aan de voorkant van het apparaat best voldoende ruimte vrijlaat.

De papierinvoerlade biedt plaats aan maximaal 125 vellen A4 of kleiner. Erboven zit een kleinere lade voor enveloppes en kleiner fotopapier. Weer daarboven bevindt zich een klep met erachter de geleider voor de disclade (zie verder).

Het 3,5-inch (8,8 cm) kleurenaanraakscherm spreekt ook Nederlands. Het menu bedien je op een smartphone-achtige manier. Links van het menu zitten zelfs Android-achtige “home”- en “terugkeer”-toetsen die oplichten wanneer ze gebruikt kunnen worden.

Rechts van het scherm lichten wanneer nodig aparte starttoetsen op voor het printen, scannen of kopiëren in kleur of in zwartwit.

Bij elk handeling verschijnt er uitleg en hulp op het scherm. Trek je bijvoorbeeld één van de papierlades uit, dan vraagt de mfp je direct welk soort en formaat van papier je in de lade steekt en past zijn instellingen overeenkomstig aan.

Op de onderkant van enveloppe- en fotolade zit een zwarte, verwijderbare houder waarin je een cd-rom, dvd of Blu-ray kunt bevestigen. Om die te bedrukken, gebruik je Canon My Image Garden, Windows- en Mac OS X-software die je vindt op de Canon-website.

Daarnaast kun je ook direct een foto van een geheugenkaart op een schijfje printen zonder tussenkomst van een computer. Op het aanraakscherm kies je dan de optie “Geavanc. Afdrukken, Foto’s afdrukken op disclabel” en volg je de instructies.

Zodra je klaar bent om je schijf te bedrukken, vraagt de printer je om de houder in de disclade van de printer te steken. Je kunt niet méér dan tien schijfjes na elkaar bedrukken. Dan moet je verplicht een pauze van minstens drie minuten inlassen. Bovendien is het met deze mfp evenmin mogelijk om kleinere schijven van 8 cm te bedrukken.

Cloud-functies en apps

De cloud-functies zijn erg uitgebreid, met ondersteuning voor alle populaire sociale netwerken en opslagsystemen.

Je kunt bijvoorbeeld direct scannen naar of printen vanaf Dropbox, Google Drive of Microsoft OneDrive. Deze functies werken echter alleen als je authentieke Canon-inkt gebruikt. Steek je goedkopere alternatieve inkt in deze mfp dan worden de cloud-functies pardoes uitgeschakeld!

Image Gateway, Canon’s eigen fotodienst op het internet, kun je uiteraard ook aan deze mfp koppelen.

Met de Canon PRINT Inkjet/SELPHY app voor Android (4.0 en hoger) en iOS (7.0 en hoger) print en scan je draadloos (via wifi) van/naar je mobiele apparaat, dat je via de bovenaan ingebouwde nfc-chip eenvoudig met deze mfp verbindt.

Inkt, papier en gebruikskosten

Deze mfp gebruikt zes inktcassettes, die je allemaal apart kunt verwisselen: “pigment zwart” (voor tekst), zwart (voor foto’s), cyaan, magenta, geel en grijs.

Die laatste kleur zorgt er in combinatie met Canon fotopapier voor dat foto’s niet snel vervagen. Canon noemt deze technologie “ChromaLife100” en claimt een levensduur tot twintig jaar, afhankelijk van het gebruikte papier.

Gebruik je papier van een ander merk dan varieert de levensduur volgens onafhankelijke testen tussen de negen en de twaalf jaar.

Canon verkoopt gewone (7 à 15 ml) en XL (11 à 22 ml) inktcartridges. De gewone zijn goed voor 300 zwartwit A4-pagina’s, ca. 297 A4-kleurafdrukken en 125 10x15cm foto’s.

De XL-exemplaren kunnen 500 zwartwit A4’tjes, ca. 650 A4-kleurafdrukken en 895 10×15 foto’s printen. De printer geeft bij een leeg inktpatroon door middel van een rode knipperende led aan welke je moet vervangen: handig!

Volgens onze berekening betaal je, papier uitgezonderd, maar alle andere kosten – waaronder de aankoopprijs – inbegrepen, gemiddeld 2,42 eurocent voor zwartwit-prints en gemiddeld 36,91 eurocent voor kleurafdrukken.

De zwartwitkosten zijn vergelijkbaar met andere multifunctionals in dit marktsegment, maar de kleurkosten liggen wel heel wat hoger.

Prestaties

Deze mfp maakt tijdens het printen, scannen en kopiëren vrij veel lawaai. Als je de “stille modus” instelt vermindert het lawaai, maar werkt het apparaat wel trager.

In de normale stand drukt de Canon PIXMA MG7751 de 5% zakelijke zwartwit testbrief af aan gemiddeld 8,3 ppm en de ISO/IEC 24735 kleuren testpagina’s aan gemiddeld 7 ppm. Een randloze A4 kleurenfoto op glossy papier drukt het apparaat af met een snelheid van 0,4 ppm. Dit zijn behoorlijke resultaten in dit marktsegment.

De afdrukkwaliteit varieert van goed voor monochrome tot uitstekend voor kleuren- en foto-afdrukken.

De Canon PIXMA MG7751 haalt een gemiddelde snelheidsscore van 68/100 en een gemiddelde kwaliteitsscore van 85/100. Tellen we alles samen dan haalt deze mfp een prestatiescore van 74/100 en een prijsprestatiescore van 63/100.

Conclusie

De Canon PIXMA MG7751 is een compacte en gebruiksvriendelijke multifunctionele printer met een uitstekende cloud-ondersteuning. De printkwaliteit in kleur en voor foto’s behoort tot het beste wat je voor deze prijs vindt. De gebruikskosten zijn echter aan de hoge kant, zeker voor kleur- en foto-afdrukken. De uitstekende cloud-functies werken helaas uitsluitend met authentieke Canon-inkt. Ook maakt deze mfp relatief veel lawaai.

Prijs: 142,77 euro (gemiddeld)

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content