In mei testen we de eerste versie van de MicFlip, een micro usb type b naar usb type a kabel waarvan je het micro usb gedeelte in twee richtingen in je apparaat kan steken, net zoals dat standaard kan met de nieuwe micro usb type-c kabel of de Apple Lightning-kabel. Maar usb-c is nog bijna op geen enkel apparaat verkrijgbaar.

Versie 2.0 van de MicFlip komt tegemoet aan de kritiek die we nog hadden op versie 1.0. Voortaan kun je ook de 'gewone' kant met grotere type a plug in twee richtingen gebruiken. Bovendien ondersteunt de kabel nu het snelladen met 2A stroom van apparatuur die dit nodig hebben zoals tablets.

Voor het overige blijven alle goede eigenschappen van deze kabel behouden. De MicFlip 2.0 is even stevig als de eerste versie. De contacten zijn bekleed met goud zodat ze niet roesten.

De stekkers zijn vervaardigd uit stevig aluminium, met een nog iets stevigere behuizing dan bij versie 1. De buitenkant van de kabel is verstevigd met nylon, waardoor de kabel redelijk stug is en niet in de war raakt. Als je de micro usb-kabel insteekt hoor je ook een duidelijke klik, waardoor je weet dat de stekker stevig vastzit.

MicFlip 2.0 is verkrijgbaar in zwart en rood en uitsluitend met een lengte van 200 cm. Op dat gebied is er dus iets minder keuze dan bij versie 1 van deze omkeerbare usb-kabel.

Praktijk

Over de levensduur van de Micflip kunnen we uiteraard niets zeggen, daarvoor is de testperiode te kort. Maar de bouwkwaliteit lijkt uitstekend en wekt vertrouwen. De kabel klikt secuurder vast dan andere 'gewone' micro-usb kabels. Dat betekent wel dat je soms een klein beetje kracht moet zetten om de verbinding helemaal tot stand te brengen.

We probeerden de kabel uit met verschillende mobieltjes, camera's, powerbanks, headphones en tablets en kwamen daarbij geen enkel probleem tegen. De kabel werkt in alle toestellen, zowel voor het laden als voor dataoverdracht. Tablets en andere apparatuur die daarom vraagt laadt nu wel degelijk op boven de 1A en dit tot 2A snellaadstroom.

Ook de data-overdracht is wat je mag verwachten van een usb-kabel en dit in beide richtingen en met de stekkers in beide posities ingestoken.

Conclusie

De Micflip 2.0 komt volledig tegemoet aan de kleine kritiek die we nog op versie 1 hadden. Dit interessante product krijgt daarom van ons vijf sterren.

Prijs: de MicFlip 2.0 kost zoals voorheen 19,99 dollar per stuk, verzendkosten inbegrepen. Betalen doe je met Paypal. De levertijd naar Europa is vier à vijf dagen. De kabel wordt in een gewone gewatteerde envelop verstuurd.

Bron: www.diskidee.be

In mei testen we de eerste versie van de MicFlip, een micro usb type b naar usb type a kabel waarvan je het micro usb gedeelte in twee richtingen in je apparaat kan steken, net zoals dat standaard kan met de nieuwe micro usb type-c kabel of de Apple Lightning-kabel. Maar usb-c is nog bijna op geen enkel apparaat verkrijgbaar.Versie 2.0 van de MicFlip komt tegemoet aan de kritiek die we nog hadden op versie 1.0. Voortaan kun je ook de 'gewone' kant met grotere type a plug in twee richtingen gebruiken. Bovendien ondersteunt de kabel nu het snelladen met 2A stroom van apparatuur die dit nodig hebben zoals tablets.Voor het overige blijven alle goede eigenschappen van deze kabel behouden. De MicFlip 2.0 is even stevig als de eerste versie. De contacten zijn bekleed met goud zodat ze niet roesten.De stekkers zijn vervaardigd uit stevig aluminium, met een nog iets stevigere behuizing dan bij versie 1. De buitenkant van de kabel is verstevigd met nylon, waardoor de kabel redelijk stug is en niet in de war raakt. Als je de micro usb-kabel insteekt hoor je ook een duidelijke klik, waardoor je weet dat de stekker stevig vastzit.MicFlip 2.0 is verkrijgbaar in zwart en rood en uitsluitend met een lengte van 200 cm. Op dat gebied is er dus iets minder keuze dan bij versie 1 van deze omkeerbare usb-kabel.PraktijkOver de levensduur van de Micflip kunnen we uiteraard niets zeggen, daarvoor is de testperiode te kort. Maar de bouwkwaliteit lijkt uitstekend en wekt vertrouwen. De kabel klikt secuurder vast dan andere 'gewone' micro-usb kabels. Dat betekent wel dat je soms een klein beetje kracht moet zetten om de verbinding helemaal tot stand te brengen.We probeerden de kabel uit met verschillende mobieltjes, camera's, powerbanks, headphones en tablets en kwamen daarbij geen enkel probleem tegen. De kabel werkt in alle toestellen, zowel voor het laden als voor dataoverdracht. Tablets en andere apparatuur die daarom vraagt laadt nu wel degelijk op boven de 1A en dit tot 2A snellaadstroom.Ook de data-overdracht is wat je mag verwachten van een usb-kabel en dit in beide richtingen en met de stekkers in beide posities ingestoken.ConclusieDe Micflip 2.0 komt volledig tegemoet aan de kleine kritiek die we nog op versie 1 hadden. Dit interessante product krijgt daarom van ons vijf sterren.Prijs: de MicFlip 2.0 kost zoals voorheen 19,99 dollar per stuk, verzendkosten inbegrepen. Betalen doe je met Paypal. De levertijd naar Europa is vier à vijf dagen. De kabel wordt in een gewone gewatteerde envelop verstuurd.Bron: www.diskidee.be