De Toshiba AT100 is een Android tablet die bij ons al in augustus werd aangekondigd, maar die pas onlangs op onze testbank belandde.

Deze pikzware tablet is vrij groot (273 x 177 mm) en dik (15,8 mm) en met 760 gram ook niet echt licht. Hij is zelfs nog iets dikker dan de Acer Iconia A500 en zijn evenbeeld de Packard Bell Liberty Tab G100 en net even zwaar als die twee.

De Toshiba AT100 is een Android 3.1-tablet met de gebruikelijke uitrusting: 10,1-inch aanraakscherm met 800 x 1280 pixels resolutie, Nvidia Tegra 250 chipset, 1 GB RAM, 16 GB opslagruimte, 5 megapixelcamera achteraan (zonder flits), 2 megapixelcamera vooraan, mini- en gewone USB-aansluitingen, stereoluidsprekers, ingebouwde WiFi en Bluetooth, plus de nodige sensoren (A-GPS, licht, versnelling, gyroscoop).

Extra's

Je kunt de interne opslagruimte nog uitbreiden met een gewoon SD-geheugenkaartje. Ook kun je op de 3,5mm geluidsuitgang desgewenst een externe microfoon aansluiten. Dat zijn twee kenmerken die we nog niet bij andere Android 3.1-tablets zijn tegengekomen.

Toshiba wijzigde zo goed als niets aan de standaard Android-interface. Het levert ook geen extra apps mee, maar installeerde standaard wel enkele trialversies, waaronder McAfee Wavesecure antivirus en Mobile Dynamix PrinterShare, een app waarmee je op zowat alle printers kunt afdrukken, maar alleen maar als je bijbetaalt.

Prestaties

Het scherm is eerder matig van kwaliteit, vergelijkbaar met dat van de Acer Iconia A500, maar met een nog kleinere kijkhoek. Als je er de Samsung Galaxy Tab 10.1 naast legt is het verschil qua helderheid opmerkelijk. De prestaties zijn wel beter dan bij Acer en Packard Bell, maar de AT100 is vooral op grafisch gebied trager dan recentere Android-tablets zoals de Sony Tablet S, de al eerder genoemde Samsung of de Asus EeePad Slider SL101.

De batterij houdt het minder lang uit dan zowat alle andere 10,1-inch Android-tablets die we in het verleden getest hebben. Reken op een goeie 5 à 6 uur, terwijl de concurrentie vlot 7 à 9 uur haalt, al naargelang wat je ermee doet.

Conclusie

Deze tablet had bij de aankondiging een adviesprijs van 449 euro, maar vind je nu met forse kortingen. Tenzij je hem voor een zeer lage prijs op de kop kunt tikken, kan je de Toshiba AT100 volgens ons beter links laten liggen. Toshiba kondigde onlangs een nieuwe, dunnere tablet aan, die ook op de CES werd getoond. Die is nog niet verkrijgbaar, maar hopelijk is die wél de moeite waard.

Bron: www.diskidee.be

De Toshiba AT100 is een Android tablet die bij ons al in augustus werd aangekondigd, maar die pas onlangs op onze testbank belandde. Deze pikzware tablet is vrij groot (273 x 177 mm) en dik (15,8 mm) en met 760 gram ook niet echt licht. Hij is zelfs nog iets dikker dan de Acer Iconia A500 en zijn evenbeeld de Packard Bell Liberty Tab G100 en net even zwaar als die twee. De Toshiba AT100 is een Android 3.1-tablet met de gebruikelijke uitrusting: 10,1-inch aanraakscherm met 800 x 1280 pixels resolutie, Nvidia Tegra 250 chipset, 1 GB RAM, 16 GB opslagruimte, 5 megapixelcamera achteraan (zonder flits), 2 megapixelcamera vooraan, mini- en gewone USB-aansluitingen, stereoluidsprekers, ingebouwde WiFi en Bluetooth, plus de nodige sensoren (A-GPS, licht, versnelling, gyroscoop). Extra'sJe kunt de interne opslagruimte nog uitbreiden met een gewoon SD-geheugenkaartje. Ook kun je op de 3,5mm geluidsuitgang desgewenst een externe microfoon aansluiten. Dat zijn twee kenmerken die we nog niet bij andere Android 3.1-tablets zijn tegengekomen. Toshiba wijzigde zo goed als niets aan de standaard Android-interface. Het levert ook geen extra apps mee, maar installeerde standaard wel enkele trialversies, waaronder McAfee Wavesecure antivirus en Mobile Dynamix PrinterShare, een app waarmee je op zowat alle printers kunt afdrukken, maar alleen maar als je bijbetaalt. PrestatiesHet scherm is eerder matig van kwaliteit, vergelijkbaar met dat van de Acer Iconia A500, maar met een nog kleinere kijkhoek. Als je er de Samsung Galaxy Tab 10.1 naast legt is het verschil qua helderheid opmerkelijk. De prestaties zijn wel beter dan bij Acer en Packard Bell, maar de AT100 is vooral op grafisch gebied trager dan recentere Android-tablets zoals de Sony Tablet S, de al eerder genoemde Samsung of de Asus EeePad Slider SL101. De batterij houdt het minder lang uit dan zowat alle andere 10,1-inch Android-tablets die we in het verleden getest hebben. Reken op een goeie 5 à 6 uur, terwijl de concurrentie vlot 7 à 9 uur haalt, al naargelang wat je ermee doet. ConclusieDeze tablet had bij de aankondiging een adviesprijs van 449 euro, maar vind je nu met forse kortingen. Tenzij je hem voor een zeer lage prijs op de kop kunt tikken, kan je de Toshiba AT100 volgens ons beter links laten liggen. Toshiba kondigde onlangs een nieuwe, dunnere tablet aan, die ook op de CES werd getoond. Die is nog niet verkrijgbaar, maar hopelijk is die wél de moeite waard. Bron: www.diskidee.be