De in fraai aluminium afgewerkte D-Link ShareCenter Shadow DNS-325 heeft twee baaien waarin je schijven naar keuze kunt plaatsen.


De ShareCenter Shadow DNS-325 van D-Link wordt geleverd zonder harde schijven, maar het is erg eenvoudig om er zelf twee SATA-schijven in te monteren. Om de behuizing te openen schuif je het voorpaneel voorzichtig omhoog en trek je het weg van de behuizing. Om schijven in RAID- of JBOD-modus te gebruiken dien je twee schijven te plaatsen. RAID-0 en 1 wordt ondersteund. Als je slechts één schijf plaatst, kan je dus niet genieten van de extra bescherming die RAID-1 biedt. Een wizard helpt je bij de verdere configuratie.

Prestaties
We hebben de DNS-325 getest met twee Western Digital Blue schijven van 160 GB in RAID-1. Om de prestaties te beoordelen, maken we gebruik van de Intel NAS Performance Test (NASPT). Deze test voert verschillende benchmarks uit en geeft aan hoe snel veelgebruikte netwerkapplicaties kunnen werken met de NAS. We hebben op de benchmarkresultaten een weging toegepast die de Data News NAS Score oplevert. De D-Link DNS-325 haalt gemiddeld 76,6 MB/s, wat erg goed is. Hou er wel rekening mee dat je de testresultaten voor deze RAID-1 NAS niet mag vergelijken met die van een RAID-5 NAS. RAID-5 biedt meer bescherming tegen gegevensverlies, maar presteert minder snel dan RAID-1.

Conclusie

De D-Link ShareCenter Shadow DNS-325 is een uitgebreide NAS voor thuisgebruikers met een fraaie vormgeving en behoorlijke prestaties. Hij kost 264 euro zonder schijven.

Bron: www.diskidee.be

De in fraai aluminium afgewerkte D-Link ShareCenter Shadow DNS-325 heeft twee baaien waarin je schijven naar keuze kunt plaatsen. De ShareCenter Shadow DNS-325 van D-Link wordt geleverd zonder harde schijven, maar het is erg eenvoudig om er zelf twee SATA-schijven in te monteren. Om de behuizing te openen schuif je het voorpaneel voorzichtig omhoog en trek je het weg van de behuizing. Om schijven in RAID- of JBOD-modus te gebruiken dien je twee schijven te plaatsen. RAID-0 en 1 wordt ondersteund. Als je slechts één schijf plaatst, kan je dus niet genieten van de extra bescherming die RAID-1 biedt. Een wizard helpt je bij de verdere configuratie. Prestaties We hebben de DNS-325 getest met twee Western Digital Blue schijven van 160 GB in RAID-1. Om de prestaties te beoordelen, maken we gebruik van de Intel NAS Performance Test (NASPT). Deze test voert verschillende benchmarks uit en geeft aan hoe snel veelgebruikte netwerkapplicaties kunnen werken met de NAS. We hebben op de benchmarkresultaten een weging toegepast die de Data News NAS Score oplevert. De D-Link DNS-325 haalt gemiddeld 76,6 MB/s, wat erg goed is. Hou er wel rekening mee dat je de testresultaten voor deze RAID-1 NAS niet mag vergelijken met die van een RAID-5 NAS. RAID-5 biedt meer bescherming tegen gegevensverlies, maar presteert minder snel dan RAID-1.Conclusie De D-Link ShareCenter Shadow DNS-325 is een uitgebreide NAS voor thuisgebruikers met een fraaie vormgeving en behoorlijke prestaties. Hij kost 264 euro zonder schijven. Bron: www.diskidee.be