De AVM Fritz!Wlan Repeater N/G versterkt het signaal van je draadloze Access Point of WiFi-router zodat je overal een betrouwbare draadloze verbinding kunt maken.

Vaak is het signaal van een draadloos netwerk op kantoor of in huis niet overal even goed. Soms zijn er zelfs dode plekken waar je geen betrouwbare draadloze verbinding kunt maken. Met de AVM Fritz!Wlan Repeater N/G verbeter je eenvoudig het bereik van je WiFi-verbinding.

Configureren

Initieel steek je de Repeater in een stopcontact dat zich in de buurt van je WiFi-router bevindt. Het duurt even voor de Repeater is opgestart. Dan verschijnt een rode cirkel op het scherm. Die cirkel is het WPS verbindingspictogram. WPS staat voor WiFi Protected Setup en wordt alleen ondersteund door recente WiFi-apparaten. Dankzij WPS kun je twee WiFi-apparaten veilig verbinden met een simpele druk op de knop. Je druk in het midden van de rode cirkel op het scherm van de Repeater. Vervolgens druk je op de WPS-knop van je WiFi-router. Als alles goed gaat zijn router en Repeater binnen de twee minuten met elkaar verbonden. Op het scherm van de Repeater verschijnt een V om aan te geven dat de verbinding is gelukt. Daarna kun je de Repeater uittrekken en in elk ander stopcontact in huis steken. De configuratie gaat niet verloren, maar het signaal van je draadloze netwerk zal nu wel vanaf die locatie versterkt worden.

Alternatieve configuratie

Als jouw router geen WPS ondersteunt of als je het niet aan de praat krijgt, dan kun je de Repeater nog op twee andere manieren configureren. De eerste manier werkt via een wizard op de website van AVM. Die wizard werkt echter alleen onder Windows XP of hoger en uitsluitend onder 32-bit versies van Windows.

De tweede manier is een volledig manuele configuratie. De handleiding legt dit vrij duidelijk uit en een wizard in de Repeater helpt je verder bij alle stappen. Maar het is natuurlijk minder gebruiksvriendelijk dan de WPS-methode.

Conclusie

De AVM Fritz!Wlan Repeater N/G heeft alleen nut in heel specifieke situaties, waar er dode plekken zitten in het draadloze netwerksignaal, of waar je het bereik van dat signaal sterk wil uitbreiden. Internetten via de Repeater is sowieso altijd trager dan via je gewone router, maar het is natuurlijk beter een traag netwerk te hebben dan helemaal geen netwerk. De installatie van de Repeater is erg eenvoudig op voorwaarde dat jouw WiFi-router WPS ondersteunt. Doet hij dat niet dan is de installatie niet moeilijker, maar ook niet gemakkelijker dan die van een gewone WiFi-bridge. Meestal is het wel goedkoper om gewoon een bridge (tweede router met bridgefunctie) te kopen, want met een adviesprijs van 90 euro is de AVM Fritz!Wlan Repeater N/G aan de dure kant. Eens geïnstalleerd heb je er wel geen omkijken meer naar.

Bron: www.diskidee.be

De AVM Fritz!Wlan Repeater N/G versterkt het signaal van je draadloze Access Point of WiFi-router zodat je overal een betrouwbare draadloze verbinding kunt maken. Vaak is het signaal van een draadloos netwerk op kantoor of in huis niet overal even goed. Soms zijn er zelfs dode plekken waar je geen betrouwbare draadloze verbinding kunt maken. Met de AVM Fritz!Wlan Repeater N/G verbeter je eenvoudig het bereik van je WiFi-verbinding. Configureren Initieel steek je de Repeater in een stopcontact dat zich in de buurt van je WiFi-router bevindt. Het duurt even voor de Repeater is opgestart. Dan verschijnt een rode cirkel op het scherm. Die cirkel is het WPS verbindingspictogram. WPS staat voor WiFi Protected Setup en wordt alleen ondersteund door recente WiFi-apparaten. Dankzij WPS kun je twee WiFi-apparaten veilig verbinden met een simpele druk op de knop. Je druk in het midden van de rode cirkel op het scherm van de Repeater. Vervolgens druk je op de WPS-knop van je WiFi-router. Als alles goed gaat zijn router en Repeater binnen de twee minuten met elkaar verbonden. Op het scherm van de Repeater verschijnt een V om aan te geven dat de verbinding is gelukt. Daarna kun je de Repeater uittrekken en in elk ander stopcontact in huis steken. De configuratie gaat niet verloren, maar het signaal van je draadloze netwerk zal nu wel vanaf die locatie versterkt worden. Alternatieve configuratie Als jouw router geen WPS ondersteunt of als je het niet aan de praat krijgt, dan kun je de Repeater nog op twee andere manieren configureren. De eerste manier werkt via een wizard op de website van AVM. Die wizard werkt echter alleen onder Windows XP of hoger en uitsluitend onder 32-bit versies van Windows. De tweede manier is een volledig manuele configuratie. De handleiding legt dit vrij duidelijk uit en een wizard in de Repeater helpt je verder bij alle stappen. Maar het is natuurlijk minder gebruiksvriendelijk dan de WPS-methode. Conclusie De AVM Fritz!Wlan Repeater N/G heeft alleen nut in heel specifieke situaties, waar er dode plekken zitten in het draadloze netwerksignaal, of waar je het bereik van dat signaal sterk wil uitbreiden. Internetten via de Repeater is sowieso altijd trager dan via je gewone router, maar het is natuurlijk beter een traag netwerk te hebben dan helemaal geen netwerk. De installatie van de Repeater is erg eenvoudig op voorwaarde dat jouw WiFi-router WPS ondersteunt. Doet hij dat niet dan is de installatie niet moeilijker, maar ook niet gemakkelijker dan die van een gewone WiFi-bridge. Meestal is het wel goedkoper om gewoon een bridge (tweede router met bridgefunctie) te kopen, want met een adviesprijs van 90 euro is de AVM Fritz!Wlan Repeater N/G aan de dure kant. Eens geïnstalleerd heb je er wel geen omkijken meer naar. Bron: www.diskidee.be