Aldi pakt uit met zijn eerste tablet. Vanaf zaterdag 10 december 2011 is de Medion LifeTab MD 99000 (P9514) te koop: een 10-inch tablet voor 399 euro. Een preview.

Het capacitief multitouch scherm van de Medion LifeTab MD 99000 heeft een diameter van 10 inch (25,4 cm) en een resolutie van 1280 x 800 pixels. De tablet meet 26 x 18 x 1,3 cm en weegt 720 gram. Zoals intussen gebruikelijk bij tablets heeft ook deze Medion LifeTab twee camera's aan boord: eentje van 2 megapixel vooraan en eentje van 5 megapixel achteraan.

De Medion LifeTab MD 99000 is gebouwd rond een Nvidia Tegra 2 chipset. Die is gebaseerd op een dual-core ARM Cortex-A9 CPU en werkt op een frequentie van 1 GHz. De L2 cache bedraagt 1 MB. Het grafisch gedeelte (GPU) heeft prima spelcapaciteit, ook in 3D.

Belangrijk om weten is: hoewel het beeldscherm zelf slechts een resolutie van 1280 x 800 pixels biedt, heeft de Tegra 2 ook een HD 1080p Video Playback Processor. Sluit je jouw LifeTab MD 99000 met de (gratis bijgeleverde!) HDMI-kabel aan op een Full HD-televisie, dan zie je de film wel degelijk in 1080p resolutie.

Android

Medion stak maar liefst 32 GB intern flashgeheugen in deze tablet. Bovendien kan je de capaciteit uitbreiden door een micro-SD of micro-SDHC geheugenkaart in de ligplaats te steken. Als besturingssysteem koos Medion voor Android 3.2, codenaam: Honeycomb. Dat was te verwachten, omdat dit besturingssysteem in eerste instantie ontwikkeld werd voor de Tegra 2 chips van Nvidia.

Met de tablet kun je op het internet via de alomtegenwoordige Hotspots of thuis via je draadloze router, want de LifeTab is compatibel met de Wireless LAN 802.11 n-standaard. Als alternatief kan je ook met een SIM-kaart op het internet, deze tablet heeft een geïntegreerde UMTS - Quadband 3G-module.

Conclusie

Zuiver technisch gezien is 399 euro goedkoop voor een tablet met deze eigenschappen. Je zult goed moeten zoeken om een vergelijkbaar toestel te vinden aan een vergelijkbare prijs. Veel meer dan bij een desktop of laptop is het gevoel van een tablet erg belangrijk. Hoe reageert deze Medion LifeTab? Hoe vlot werkt hij? Hoe ligt het toestel in je hand? Gezien het de allereerste keer is dat Aldi een tablet verkoopt, kunnen we je daar geen uitsluitsel over geven. Maar als je voor jezelf besloten hebt dat je er voor gaat, raden we je aan niet te lang te wachten. Onze kristallen bol voorziet al snel een bordje "uitverkocht".

Bron: www.diskidee.be

Aldi pakt uit met zijn eerste tablet. Vanaf zaterdag 10 december 2011 is de Medion LifeTab MD 99000 (P9514) te koop: een 10-inch tablet voor 399 euro. Een preview. Het capacitief multitouch scherm van de Medion LifeTab MD 99000 heeft een diameter van 10 inch (25,4 cm) en een resolutie van 1280 x 800 pixels. De tablet meet 26 x 18 x 1,3 cm en weegt 720 gram. Zoals intussen gebruikelijk bij tablets heeft ook deze Medion LifeTab twee camera's aan boord: eentje van 2 megapixel vooraan en eentje van 5 megapixel achteraan. De Medion LifeTab MD 99000 is gebouwd rond een Nvidia Tegra 2 chipset. Die is gebaseerd op een dual-core ARM Cortex-A9 CPU en werkt op een frequentie van 1 GHz. De L2 cache bedraagt 1 MB. Het grafisch gedeelte (GPU) heeft prima spelcapaciteit, ook in 3D.Belangrijk om weten is: hoewel het beeldscherm zelf slechts een resolutie van 1280 x 800 pixels biedt, heeft de Tegra 2 ook een HD 1080p Video Playback Processor. Sluit je jouw LifeTab MD 99000 met de (gratis bijgeleverde!) HDMI-kabel aan op een Full HD-televisie, dan zie je de film wel degelijk in 1080p resolutie. AndroidMedion stak maar liefst 32 GB intern flashgeheugen in deze tablet. Bovendien kan je de capaciteit uitbreiden door een micro-SD of micro-SDHC geheugenkaart in de ligplaats te steken. Als besturingssysteem koos Medion voor Android 3.2, codenaam: Honeycomb. Dat was te verwachten, omdat dit besturingssysteem in eerste instantie ontwikkeld werd voor de Tegra 2 chips van Nvidia. Met de tablet kun je op het internet via de alomtegenwoordige Hotspots of thuis via je draadloze router, want de LifeTab is compatibel met de Wireless LAN 802.11 n-standaard. Als alternatief kan je ook met een SIM-kaart op het internet, deze tablet heeft een geïntegreerde UMTS - Quadband 3G-module. ConclusieZuiver technisch gezien is 399 euro goedkoop voor een tablet met deze eigenschappen. Je zult goed moeten zoeken om een vergelijkbaar toestel te vinden aan een vergelijkbare prijs. Veel meer dan bij een desktop of laptop is het gevoel van een tablet erg belangrijk. Hoe reageert deze Medion LifeTab? Hoe vlot werkt hij? Hoe ligt het toestel in je hand? Gezien het de allereerste keer is dat Aldi een tablet verkoopt, kunnen we je daar geen uitsluitsel over geven. Maar als je voor jezelf besloten hebt dat je er voor gaat, raden we je aan niet te lang te wachten. Onze kristallen bol voorziet al snel een bordje "uitverkocht".Bron: www.diskidee.be