De Umicore LUNA van Formula Electric Belgium doet het daarmee beter dan alle commerciële elektrische wagens op de markt. Enkel het pas voorgestelde concept van Faraday Future haalt gelijkaardige resultaten.

Het Formula Electric Belgium team bestaat uit studenten van de KULeuven en Thomas More. De samenwerking die sinds vorig seizoen werd opgestart bracht de wagen volgens de initiatiefnemers naar een hoger niveau.

De studenten trokken naar Engeland, Duitsland en Tsjechië om het op te nemen tegen andere universitaire teams tijdens de internationale 'Formula Student'-competitie. In Tsjechië kon het team de 4de plaats wegkapen met het ontwerp van hun wagen. De prestaties zorgden voor een stijging naar de 26e plek op de 'Formula Student'-wereldranglijst voor elektrische wagens.

Innovatieve technologieën

Het team is volop bezig met de volgende generatie van haar elektrische racewagen. De voorbije drie maanden maakten de studenten een volledig digitaal ontwerp en na de examenperiode gaan ze van start met de assemblage van hun nieuwe wagen. Daarvoor produceren zij onder andere de elektromotoren, het chassis en het batterijpakket.

"We werken samen met een netwerk van meer dan 100 bedrijven.", zegt Andreas Wauters, student industrieel ingenieur en teamleider. "Om kans te maken op een podiumplaats ligt de nadruk op de ontwikkeling en het gebruik van innovatieve technologieën. Zo leggen we de link tussen de academische wereld en de industrie."

Je kan de teamleden ontmoeten en de Umicore LUNA van 14 tot 24 januari bewonderen op het Autosalon van Brussel in de High Tech zaal, paleis 12.

De Umicore LUNA van Formula Electric Belgium doet het daarmee beter dan alle commerciële elektrische wagens op de markt. Enkel het pas voorgestelde concept van Faraday Future haalt gelijkaardige resultaten.Het Formula Electric Belgium team bestaat uit studenten van de KULeuven en Thomas More. De samenwerking die sinds vorig seizoen werd opgestart bracht de wagen volgens de initiatiefnemers naar een hoger niveau. De studenten trokken naar Engeland, Duitsland en Tsjechië om het op te nemen tegen andere universitaire teams tijdens de internationale 'Formula Student'-competitie. In Tsjechië kon het team de 4de plaats wegkapen met het ontwerp van hun wagen. De prestaties zorgden voor een stijging naar de 26e plek op de 'Formula Student'-wereldranglijst voor elektrische wagens. Innovatieve technologieënHet team is volop bezig met de volgende generatie van haar elektrische racewagen. De voorbije drie maanden maakten de studenten een volledig digitaal ontwerp en na de examenperiode gaan ze van start met de assemblage van hun nieuwe wagen. Daarvoor produceren zij onder andere de elektromotoren, het chassis en het batterijpakket. "We werken samen met een netwerk van meer dan 100 bedrijven.", zegt Andreas Wauters, student industrieel ingenieur en teamleider. "Om kans te maken op een podiumplaats ligt de nadruk op de ontwikkeling en het gebruik van innovatieve technologieën. Zo leggen we de link tussen de academische wereld en de industrie."Je kan de teamleden ontmoeten en de Umicore LUNA van 14 tot 24 januari bewonderen op het Autosalon van Brussel in de High Tech zaal, paleis 12.