Brusselse boekhoudapp haalt 1,7 miljoen euro op

© Accountable.eu
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

De Belgische start-up Accountable heeft een tweede kapitaalsronde afgesloten. Met het extra kapitaal wil het bedrijf in eerste instantie de Belgische markt veroveren.

In totaal haalt Accountable 1,7 miljoen euro op: het merendeel van het fonds Connect Ventures aangevuld met Belgische en internationale business angels. De kapitaalsronde dateert al van oktober maar is nu pas bekend gemaakt in de Franstalige krant L’Echo. Accountable laat zich omringen door onder meer de oprichters van OTA Insight en Jeremy Levan (Sunrise).

Met het extra kapitaal wil Accountable zich helemaal lanceren op de Belgische markt. Binnen anderhalf tot 2 jaar wil de start-up dan internationaal doorgroeien. Een keuze is nog niet gemaakt, maar Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk worden zeker bekeken, zo vertelt medeoprichter Nicolas Quarré aan L’Echo.

Accountable is een platform voor zelfstandigen om via een app zo eenvoudig mogelijk hun administratie, boekhouding en btw-aangifte te kunnen regelen: nog steeds een van dé pijnpunten bij zelfstandigen. De app kan je connecteren aan een zakelijke bankrekening en biedt ook de nodige inzichten en analyses. Ook het scannen van facturen of bonnetjes is mogelijk. Daarnaast kan je via de app ook de data delen met een professionele boekhouder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content