Cloudalize is een start-up uit het Gentse die complete desktops aanbiedt in de cloud. "Dit weekend leveren we de cloud desktops en de cloud servers voor de Dodentocht in Bornem", klinkt het. Of het nu publieke of private applicaties zijn: Cloudalize biedt ze allemaal aan in een cloud-desktop formule. "We kunnen linken naar alle mogelijke softwarepakketten", zegt managing partner Benny Willen. "Office, ERP, noem maar op. In samenspraak met de bestaande ict-leveranciers van een klant bekijken we hoe we alles kunnen overzetten."

"Met een cloud desktop werken verschilt nauwelijks van het werken met een gewone pc", beweert Willen. "Je kan software installeren, je pc personaliseren, documenten afprinten... Het grote verschil is dat je data en je besturingssysteem op krachtige infrastructuur draaien in ons datacenter, wat een pak veiliger is. En dat je toegang kan krijgen tot je virtuele desktop van op meer dan 4.000 verschillende toestellen. Thuis werken wordt gemakkelijker, net als inspelen op trends als Bring Your Own Device."

Eén desktop in de cloud kost ongeveer 1.000 euro op jaarbasis. "Ter vergelijking: voor een gewone pc moet je toch al snel 3.000 euro per jaar rekenen. Maandelijks kan je per gebruikers ongeveer 150 euro uitsparen. Dat lijkt me geen slechte deal."

Cloudalize mikt met zijn virtuele desktops in de eerste plaats op KMO's, call centers en scholen. De verkoop gebeurt via de traditionele resellers. Hoewel er voorlopig nog veel infrastructuur bij de bedrijven zelf blijft -wie recentelijk geïnvesteerd heeft in servers gaat die niet allemaal schrappen van de ene dag op de andere- raakt de beschikbare capaciteit bij Cloudalize mooi opgevuld.

"Een 50-tal bedrijven draait zijn desktops intussen bij ons", aldus nog de managing partner. "Binnen enkele weken kunnen we tot 150 klanten gaan. In totaal werd tot nu toe voor 500.000 euro geïnvesteerd in onze start-up, en in de loop van het volgende jaar zullen er bijkomende investeringen worden doorgevoerd ten bedrage van enkele miljoenen euro's."

Paspoort: Bedrijf: Cloudalize

Opgericht in: 2011

Zetel: Rumbeek

Aantal werknemers: 2

Investeringen: 500.000 euro eigen kapitaal, op het punt om deal te sluiten met business angel.

www.cloudalize.com

Cloudalize is een start-up uit het Gentse die complete desktops aanbiedt in de cloud. "Dit weekend leveren we de cloud desktops en de cloud servers voor de Dodentocht in Bornem", klinkt het. Of het nu publieke of private applicaties zijn: Cloudalize biedt ze allemaal aan in een cloud-desktop formule. "We kunnen linken naar alle mogelijke softwarepakketten", zegt managing partner Benny Willen. "Office, ERP, noem maar op. In samenspraak met de bestaande ict-leveranciers van een klant bekijken we hoe we alles kunnen overzetten." "Met een cloud desktop werken verschilt nauwelijks van het werken met een gewone pc", beweert Willen. "Je kan software installeren, je pc personaliseren, documenten afprinten... Het grote verschil is dat je data en je besturingssysteem op krachtige infrastructuur draaien in ons datacenter, wat een pak veiliger is. En dat je toegang kan krijgen tot je virtuele desktop van op meer dan 4.000 verschillende toestellen. Thuis werken wordt gemakkelijker, net als inspelen op trends als Bring Your Own Device." Eén desktop in de cloud kost ongeveer 1.000 euro op jaarbasis. "Ter vergelijking: voor een gewone pc moet je toch al snel 3.000 euro per jaar rekenen. Maandelijks kan je per gebruikers ongeveer 150 euro uitsparen. Dat lijkt me geen slechte deal." Cloudalize mikt met zijn virtuele desktops in de eerste plaats op KMO's, call centers en scholen. De verkoop gebeurt via de traditionele resellers. Hoewel er voorlopig nog veel infrastructuur bij de bedrijven zelf blijft -wie recentelijk geïnvesteerd heeft in servers gaat die niet allemaal schrappen van de ene dag op de andere- raakt de beschikbare capaciteit bij Cloudalize mooi opgevuld. "Een 50-tal bedrijven draait zijn desktops intussen bij ons", aldus nog de managing partner. "Binnen enkele weken kunnen we tot 150 klanten gaan. In totaal werd tot nu toe voor 500.000 euro geïnvesteerd in onze start-up, en in de loop van het volgende jaar zullen er bijkomende investeringen worden doorgevoerd ten bedrage van enkele miljoenen euro's." Paspoort: Bedrijf: Cloudalize Opgericht in: 2011 Zetel: Rumbeek Aantal werknemers: 2 Investeringen: 500.000 euro eigen kapitaal, op het punt om deal te sluiten met business angel. www.cloudalize.com