Bert Baeck richtte Trendminer (toen nog D-Square) op in 2008 als spin-off van de KULeuven. Het bedrijfje specialiseert in data mining, of het filteren en analyseren van belangrijke info uit grote databestanden.

Wat de Trendminer-software juist doet, kan je niet zo maar in één zin uitleggen. Maar in essentie komt het er op neer dat hij in de data van grote industriële bedrijven zoekt naar anomalieën in de bedrijfsprocessen, en die anomalieën vergelijkt en linkt aan incidenten uit het verleden.

Op basis van de patronen die zo blootgelegd worden, kan het systeem nieuwe incidenten voorspellen, en kunnen de bedrijven die de software gebruiken hun voorzorgen nemen, waardoor ze duizenden euro's kunnen besparen.

Een 50-tal grote internationale klanten doet inmiddels een beroep op deze technologie. De start-up werd in 2015 dan ook gekroond tot Rising Star, een onderscheiding die Deloitte uitreikt aan snelgroeiende technologiebedrijven.

Enkele maanden geleden wist Trendminer nog 5 miljoen euro vers kapitaal op te halen om de internationale doorbraak te versnellen. Onder meer LRM, PMV, het Gemma Frisius-fonds, Ducko Sickinge (ex-Telenet) en Jurgen Ingels (ex-Clear2Pay) legden het geld op tafel.

Momenteel werken er meer dan 30 mensen voor de onderneming, met kantoren in België, Nederland, Duitsland en recent ook in Houston en New York (VS).

(Belga, FT)

Bert Baeck richtte Trendminer (toen nog D-Square) op in 2008 als spin-off van de KULeuven. Het bedrijfje specialiseert in data mining, of het filteren en analyseren van belangrijke info uit grote databestanden. Wat de Trendminer-software juist doet, kan je niet zo maar in één zin uitleggen. Maar in essentie komt het er op neer dat hij in de data van grote industriële bedrijven zoekt naar anomalieën in de bedrijfsprocessen, en die anomalieën vergelijkt en linkt aan incidenten uit het verleden. Op basis van de patronen die zo blootgelegd worden, kan het systeem nieuwe incidenten voorspellen, en kunnen de bedrijven die de software gebruiken hun voorzorgen nemen, waardoor ze duizenden euro's kunnen besparen.Een 50-tal grote internationale klanten doet inmiddels een beroep op deze technologie. De start-up werd in 2015 dan ook gekroond tot Rising Star, een onderscheiding die Deloitte uitreikt aan snelgroeiende technologiebedrijven.Enkele maanden geleden wist Trendminer nog 5 miljoen euro vers kapitaal op te halen om de internationale doorbraak te versnellen. Onder meer LRM, PMV, het Gemma Frisius-fonds, Ducko Sickinge (ex-Telenet) en Jurgen Ingels (ex-Clear2Pay) legden het geld op tafel. Momenteel werken er meer dan 30 mensen voor de onderneming, met kantoren in België, Nederland, Duitsland en recent ook in Houston en New York (VS).(Belga, FT)