Er worden in België zo veel start-up ondersteunende initiatieven opgezet, dat het steeds moeilijker wordt om nog volle zalen te trekken. Startups.be wil daar iets aan doen en organiseert een verkennende bevraging.

Startups.be is een nieuw initiatief dat een matchmaker wil zijn tussen partijen uit de start-up sfeer die iets voor elkaar kunnen betekenen. Dat kunnen startende ondernemers onderling zijn, maar evengoed mentors of coaches, overheidsinstanties en incubatiecentra. Onder meer Voka/Bryo, SO Kwadraat, Cetic, BetaGroup, Ghent Web Valley, WebMission, Software in Brussels en Westartup zijn lid van de organisatie.

"Nu we de event agenda's van onze leden naast elkaar beginnen te leggen, krijgen we pas echt een beeld van wat er allemaal georganiseerd wordt in België", vertelt algemeen directeur Karen Boers. "En dat is veel, heel erg veel. Ik begrijp de verzuchtingen van heel wat organisatoren dat het moeilijk is om voldoende mensen aan te kunnen trekken."

Mede daarom organiseert Startups.be een survey voor zijn leden, om meer voeling te kunnen krijgen met hun noden en verwachtingen. "Op basis van de resultaten kunnen we de activiteitenagenda misschien wat herstructureren, en partnerships tussen de start-up ondersteunende organisaties stimuleren op basis van geïdentificeerde prioriteiten", klinkt het nog.

Boers hoopt naar de toekomst toe 2 keer per jaar een follow-up enquête te doen, bij een groeiend start-up bestand, telkens met een specifiek thema. "Zo zouden we een steeds beter zicht moeten krijgen op de Belgische tech start-up community, en wat er leeft bij die mensen."

Er worden in België zo veel start-up ondersteunende initiatieven opgezet, dat het steeds moeilijker wordt om nog volle zalen te trekken. Startups.be wil daar iets aan doen en organiseert een verkennende bevraging.Startups.be is een nieuw initiatief dat een matchmaker wil zijn tussen partijen uit de start-up sfeer die iets voor elkaar kunnen betekenen. Dat kunnen startende ondernemers onderling zijn, maar evengoed mentors of coaches, overheidsinstanties en incubatiecentra. Onder meer Voka/Bryo, SO Kwadraat, Cetic, BetaGroup, Ghent Web Valley, WebMission, Software in Brussels en Westartup zijn lid van de organisatie."Nu we de event agenda's van onze leden naast elkaar beginnen te leggen, krijgen we pas echt een beeld van wat er allemaal georganiseerd wordt in België", vertelt algemeen directeur Karen Boers. "En dat is veel, heel erg veel. Ik begrijp de verzuchtingen van heel wat organisatoren dat het moeilijk is om voldoende mensen aan te kunnen trekken."Mede daarom organiseert Startups.be een survey voor zijn leden, om meer voeling te kunnen krijgen met hun noden en verwachtingen. "Op basis van de resultaten kunnen we de activiteitenagenda misschien wat herstructureren, en partnerships tussen de start-up ondersteunende organisaties stimuleren op basis van geïdentificeerde prioriteiten", klinkt het nog.Boers hoopt naar de toekomst toe 2 keer per jaar een follow-up enquête te doen, bij een groeiend start-up bestand, telkens met een specifiek thema. "Zo zouden we een steeds beter zicht moeten krijgen op de Belgische tech start-up community, en wat er leeft bij die mensen."