BeCentral vierde afgelopen vrijdag de eerste verjaardag. Het initiële doel om 10.000 mensen te bereiken via verschillende codeerleerprogramma's en initiatieven werd overschreden: het eerste jaar klokte de digitale campus boven het treinstation Brussel-Centraal af op 12.522 deelnemers. Van de meer dan 8.000 mensen die er een leerprogramma kwamen volgen, waren er een ruime meerderheid volwassenen (4.634 volwassenen om precies te zijn). Nog eens 4.000 mensen woonden de evenementen op de campus bij. Op een jaar tijd vestigden 37 initiatieven zich in BeCentral en ondernemen en werken er ondertussen 145 mensen op vaste basis.

Op naar 100.000

Ondertussen ligt het volgende doel op het bereiken van 100.000 mensen. Laurent Hublet, managing director van BeCentral, wil dat doen door enerzijds een nieuwe campus op te richten voor jongeren van 6 tot 18 jaar, en anderzijds een ruimte te wijden aan artificiële intelligentie. In de eerste helft van volgend jaar moet daarvoor een bijkomende 1.000 m² geopend worden.

BeCentral maakte daarnaast ook bekend dat het eigen vermogen verhoogd wordt met 570.000 euro. De helft van deze investering komt van de 46 bestaande aandeelhouders - waaronder heel wat ronkende namen uit de brede technologiesector en flink wat ondernemers. De andere helft komt van de investeerders Close The Gap Foundation en finance.brussels, het regionale investeringsfonds van Brussel.

BeCentral vierde afgelopen vrijdag de eerste verjaardag. Het initiële doel om 10.000 mensen te bereiken via verschillende codeerleerprogramma's en initiatieven werd overschreden: het eerste jaar klokte de digitale campus boven het treinstation Brussel-Centraal af op 12.522 deelnemers. Van de meer dan 8.000 mensen die er een leerprogramma kwamen volgen, waren er een ruime meerderheid volwassenen (4.634 volwassenen om precies te zijn). Nog eens 4.000 mensen woonden de evenementen op de campus bij. Op een jaar tijd vestigden 37 initiatieven zich in BeCentral en ondernemen en werken er ondertussen 145 mensen op vaste basis.Op naar 100.000Ondertussen ligt het volgende doel op het bereiken van 100.000 mensen. Laurent Hublet, managing director van BeCentral, wil dat doen door enerzijds een nieuwe campus op te richten voor jongeren van 6 tot 18 jaar, en anderzijds een ruimte te wijden aan artificiële intelligentie. In de eerste helft van volgend jaar moet daarvoor een bijkomende 1.000 m² geopend worden.BeCentral maakte daarnaast ook bekend dat het eigen vermogen verhoogd wordt met 570.000 euro. De helft van deze investering komt van de 46 bestaande aandeelhouders - waaronder heel wat ronkende namen uit de brede technologiesector en flink wat ondernemers. De andere helft komt van de investeerders Close The Gap Foundation en finance.brussels, het regionale investeringsfonds van Brussel.