7 miljoen dollar van de kapitaalronde van 25 miljoen dollar die het Duits-Amerikaanse CoreOptics ophaalt, is afkomstig van GIMV. En ook de Belgische privak Quest for Growth participeert. CoreOptics bouwt optische netwerksubsystemen.

CoreOptics ontwikkelt en commercialiseert geavanceerde optische netwerksubsystemen (transponders) die het mogelijk maken om de capaciteit van netwerken en het bereik van optische links beduidend te vergroten. De firma werd opgericht in 2001 en vertoont een sterke groei. Het Vlaamse GIMV pompt als co-leadinvesteerder bijkomend 7 miljoen dollar in het bedrijf. Ook Quest for Growth draagt opnieuw zijn steentje bij.

De investering maakt deel uit van een totale serie-C kapitaalronde van 25 miljoen dollar. De bestaande investeerders GIMV en Quest for Growth (België), Crescendo Ventures (VS), High Tech Private Equity, TVM Capital en T-Com Venture Fund (Duitsland) namen deel aan de kapitaalronde.

In 2006 investeerde GIMV al eens 6 miljoen dollar in CoreOptics. Quest for Growth droeg toen 1,5 miljoen dollar bij. In totaal haalde CoreOptics al ruim 90 miljoen dollar op.

7 miljoen dollar van de kapitaalronde van 25 miljoen dollar die het Duits-Amerikaanse CoreOptics ophaalt, is afkomstig van GIMV. En ook de Belgische privak Quest for Growth participeert. CoreOptics bouwt optische netwerksubsystemen. CoreOptics ontwikkelt en commercialiseert geavanceerde optische netwerksubsystemen (transponders) die het mogelijk maken om de capaciteit van netwerken en het bereik van optische links beduidend te vergroten. De firma werd opgericht in 2001 en vertoont een sterke groei. Het Vlaamse GIMV pompt als co-leadinvesteerder bijkomend 7 miljoen dollar in het bedrijf. Ook Quest for Growth draagt opnieuw zijn steentje bij. De investering maakt deel uit van een totale serie-C kapitaalronde van 25 miljoen dollar. De bestaande investeerders GIMV en Quest for Growth (België), Crescendo Ventures (VS), High Tech Private Equity, TVM Capital en T-Com Venture Fund (Duitsland) namen deel aan de kapitaalronde. In 2006 investeerde GIMV al eens 6 miljoen dollar in CoreOptics. Quest for Growth droeg toen 1,5 miljoen dollar bij. In totaal haalde CoreOptics al ruim 90 miljoen dollar op.