Vanaf 30 maart stelt het IBBT een multifunctionele ruimte ter beschikking voor ict-studenten en jonge ondernemers actief in het ecosysteem van het instituut. "De Start-up Garage moet vooral een leuke plek worden om te werken", zegt Lisa Pattyn van het IBBT. Waar moeten ict-studenten vergaderen als hun kot te klein wordt? Of jonge ondernemers die nog geen vaste werkstek hebben om op terug te vallen? Wie in of rond Gent woont, kan vanaf eind maart alvast terecht in de fonkelnieuwe 'Start-up Garage' van het Interdisciplinair instituut voor BreedBand Technologie, een multifunctionele coworking-space die ruimte zal bieden aan een vijftigtal mensen.

"De Start-up Garage wordt een laagdrempelig initiatief waarmee we studenten ict en starters actief in het IBBT-ecosysteem een plaats willen geven om rustig te kunnen werken aan hun projecten", geeft Entrepreneurship Program Manager Lisa Pattyn van het IBBT een woordje uitleg. "Het idee komt eigenlijk van enkele ingenieurs computerwetenschappen wiens studentenkamer te klein geworden was."

Fysiek komt de Start-up Garage in één van de ruimtes van de iCubes incubator, vlak naast het IBBT. "Zo blijven de geïnteresseerden dicht in de buurt, waardoor er een interessante wisselwerking kan ontstaan", aldus nog Pattyn.

Voor studenten die actief zijn in de ict-branche, is werken in de Start-up Garage sowieso gratis. Idem dito voor jonge ondernemers die een iBoot of iStart traject volgen van het IBBT. "Voor externen gaan we een prijsmodel uitwerken dat vergelijkbaar is met dat van de Coworking Space van de BetaGroup in Brussel", klinkt het.

Dit gezegd zijnde, blijft de nadruk toch op de studenten. "Het is niet de bedoeling om iets à la Bar d'Office te gaan doen, de coworking-ruimtes die op initiatief van Flanders DC werden opgezet voor zelfstandigen en eenmanszaken", oppert de program manager. "Onze doelgroep is anders. Leerlingen met een ict-ondernemersidee, en mensen uit ons eigen netwerk."

G-Flux

Wie vanaf maart zeker aan de slag gaat gaat in de Start-up Garage, zijn de zes jongens en meisjes van G-Flux, een start-up in spe die een digitaal platform ontwikkelt om snel nieuwe smartphone applicaties te kunnen bouwen. BikeFlux, de eerste toepassing gebouwd op het mobiele platform, is een gps-gebaseerde fietsapplicatie voorzien van navigatie, races en fitness-statistieken, die gebruikers online met hun vrienden kunnen delen.

"De studenten Computerwetenschappen achter G-Flux ontvangen intussen al een early-stage financiering vanuit het IBBT", besluit Pattyn. "Dat zestal is al volop informatie aan het inwinnen over oprichtingsvormen en structuren, over hoe dat allemaal in zijn werk gaat. Intern verzorgen ze dan weer het teambuildingevent Bike to the Moon, waarbij al onze stafleden en onderzoekers virtueel naar de maan kunnen fietsen."

Vanaf 30 maart stelt het IBBT een multifunctionele ruimte ter beschikking voor ict-studenten en jonge ondernemers actief in het ecosysteem van het instituut. "De Start-up Garage moet vooral een leuke plek worden om te werken", zegt Lisa Pattyn van het IBBT. Waar moeten ict-studenten vergaderen als hun kot te klein wordt? Of jonge ondernemers die nog geen vaste werkstek hebben om op terug te vallen? Wie in of rond Gent woont, kan vanaf eind maart alvast terecht in de fonkelnieuwe 'Start-up Garage' van het Interdisciplinair instituut voor BreedBand Technologie, een multifunctionele coworking-space die ruimte zal bieden aan een vijftigtal mensen. "De Start-up Garage wordt een laagdrempelig initiatief waarmee we studenten ict en starters actief in het IBBT-ecosysteem een plaats willen geven om rustig te kunnen werken aan hun projecten", geeft Entrepreneurship Program Manager Lisa Pattyn van het IBBT een woordje uitleg. "Het idee komt eigenlijk van enkele ingenieurs computerwetenschappen wiens studentenkamer te klein geworden was." Fysiek komt de Start-up Garage in één van de ruimtes van de iCubes incubator, vlak naast het IBBT. "Zo blijven de geïnteresseerden dicht in de buurt, waardoor er een interessante wisselwerking kan ontstaan", aldus nog Pattyn. Voor studenten die actief zijn in de ict-branche, is werken in de Start-up Garage sowieso gratis. Idem dito voor jonge ondernemers die een iBoot of iStart traject volgen van het IBBT. "Voor externen gaan we een prijsmodel uitwerken dat vergelijkbaar is met dat van de Coworking Space van de BetaGroup in Brussel", klinkt het. Dit gezegd zijnde, blijft de nadruk toch op de studenten. "Het is niet de bedoeling om iets à la Bar d'Office te gaan doen, de coworking-ruimtes die op initiatief van Flanders DC werden opgezet voor zelfstandigen en eenmanszaken", oppert de program manager. "Onze doelgroep is anders. Leerlingen met een ict-ondernemersidee, en mensen uit ons eigen netwerk." G-Flux Wie vanaf maart zeker aan de slag gaat gaat in de Start-up Garage, zijn de zes jongens en meisjes van G-Flux, een start-up in spe die een digitaal platform ontwikkelt om snel nieuwe smartphone applicaties te kunnen bouwen. BikeFlux, de eerste toepassing gebouwd op het mobiele platform, is een gps-gebaseerde fietsapplicatie voorzien van navigatie, races en fitness-statistieken, die gebruikers online met hun vrienden kunnen delen. "De studenten Computerwetenschappen achter G-Flux ontvangen intussen al een early-stage financiering vanuit het IBBT", besluit Pattyn. "Dat zestal is al volop informatie aan het inwinnen over oprichtingsvormen en structuren, over hoe dat allemaal in zijn werk gaat. Intern verzorgen ze dan weer het teambuildingevent Bike to the Moon, waarbij al onze stafleden en onderzoekers virtueel naar de maan kunnen fietsen."