MiMedication een online platform via hetwelk chronisch zieken kunnen bijhouden welke symptomen ze vertonen en hoeveel en welke medicijnen ze geslikt hebben. "In het health 2.0-tijdperk draait alles om de 'empowered patiënt', die zijn dokter bijstaat waar mogelijk." Mitchell Silva, de oprichter van de Belgische healtcare start-up Esperity, gelooft rotsvast in het gebruik van apps in de health-sector. "De gezondheidszorg is compleet aan het veranderen", vertelt de bio-ingenieur. "Het eenrichtingsverkeer heeft zijn beste tijd gehad, patiënten worden meer en meer betrokken bij hun gezondheid."

Met MiMedication heeft Silva, die zelf een longpatiënt is, een platform in de markt gezet waarmee chronisch zieken zoals astmapatiënten niet enkel kunnen bijhouden welke symptomen ze vertonen, maar ook hoeveel en welke medicijnen ze geslikt hebben. "Daarnaast kunnen er nog variabelen worden opgeslagen zoals bloeddruk, gewicht en hoe vaak je bent gaan sporten", zegt de medeoprichter.

"Je kan je persoonlijke dagboek opvragen, en kan op een visuele manier weergeven wat de gevolgen zijn van de pillen die je slikt. Wanneer je op consultatie gaat bij je dokter, kan je een PDF meenemen, of op je mobieltje tonen wat er gebeurd is tussen twee consultaties door. In plaats van zich te moeten baseren op een momentopname, kan de zorgverstrekker zich een veel gefundeerder oordeel vormen."

MiMedication is geen diagnostische software. De applicatie geeft ook geen advies. "We willen enkel mensen die chronisch ziek zijn een tool geven waarmee ze zelf het heft in handen kunnen nemen", klinkt het nog. "Als je je medische toestand van nabij opvolgt, kan dat je levenskwaliteit gevoelig verbeteren. Dokters en zorgverstrekkers krijgen dan weer een completer beeld van hun cliënten en kunnen zo hun diensten verbeteren."

Binnen enkele weken lanceert Esperity overigens een tweede platform dat volledig zal focussen op kanker. "We willen een wereldwijde online community creëren waarbij kankerpatiënten alle mogelijke informatie over symptomen en behandelingen kunnen delen. Denk aan PatientsLikeMe.com, maar dan voor die ene specifieke doelgroep. We hopen zo wat meer awareness te creëren over welke behandelingen er mogelijk zijn. Vaak tast onze doelgroep nog in het duister."

Paspoort: Bedrijf: Esperity

Opgericht in: 2012

Zetel: Woluwe

Aantal werknemers: 2, namelijk Mitchell Silva zelf en Erard le Beau de Hemricourt.

Investeringen: 190.000 euro eigen kapitaal en op zoek naar vers geld via crowdsourcing en VC's.

www.miMedication.com

MiMedication een online platform via hetwelk chronisch zieken kunnen bijhouden welke symptomen ze vertonen en hoeveel en welke medicijnen ze geslikt hebben. "In het health 2.0-tijdperk draait alles om de 'empowered patiënt', die zijn dokter bijstaat waar mogelijk." Mitchell Silva, de oprichter van de Belgische healtcare start-up Esperity, gelooft rotsvast in het gebruik van apps in de health-sector. "De gezondheidszorg is compleet aan het veranderen", vertelt de bio-ingenieur. "Het eenrichtingsverkeer heeft zijn beste tijd gehad, patiënten worden meer en meer betrokken bij hun gezondheid." Met MiMedication heeft Silva, die zelf een longpatiënt is, een platform in de markt gezet waarmee chronisch zieken zoals astmapatiënten niet enkel kunnen bijhouden welke symptomen ze vertonen, maar ook hoeveel en welke medicijnen ze geslikt hebben. "Daarnaast kunnen er nog variabelen worden opgeslagen zoals bloeddruk, gewicht en hoe vaak je bent gaan sporten", zegt de medeoprichter. "Je kan je persoonlijke dagboek opvragen, en kan op een visuele manier weergeven wat de gevolgen zijn van de pillen die je slikt. Wanneer je op consultatie gaat bij je dokter, kan je een PDF meenemen, of op je mobieltje tonen wat er gebeurd is tussen twee consultaties door. In plaats van zich te moeten baseren op een momentopname, kan de zorgverstrekker zich een veel gefundeerder oordeel vormen." MiMedication is geen diagnostische software. De applicatie geeft ook geen advies. "We willen enkel mensen die chronisch ziek zijn een tool geven waarmee ze zelf het heft in handen kunnen nemen", klinkt het nog. "Als je je medische toestand van nabij opvolgt, kan dat je levenskwaliteit gevoelig verbeteren. Dokters en zorgverstrekkers krijgen dan weer een completer beeld van hun cliënten en kunnen zo hun diensten verbeteren." Binnen enkele weken lanceert Esperity overigens een tweede platform dat volledig zal focussen op kanker. "We willen een wereldwijde online community creëren waarbij kankerpatiënten alle mogelijke informatie over symptomen en behandelingen kunnen delen. Denk aan PatientsLikeMe.com, maar dan voor die ene specifieke doelgroep. We hopen zo wat meer awareness te creëren over welke behandelingen er mogelijk zijn. Vaak tast onze doelgroep nog in het duister." Paspoort: Bedrijf: Esperity Opgericht in: 2012 Zetel: Woluwe Aantal werknemers: 2, namelijk Mitchell Silva zelf en Erard le Beau de Hemricourt. Investeringen: 190.000 euro eigen kapitaal en op zoek naar vers geld via crowdsourcing en VC's. www.miMedication.com