Het gaat om rechtstreekse investeringen in ondernemingen en indirecte investeringen via een crowdfunding-platfporm of een startersfonds. Start-ups die in aanmerking komen voor het financiële gunstscenario mogen maximaal 4 jaar oud zijn. Voorts zijn er geen verdere voorwaarden over de sector waarin het bedrijfje actief is, alles moet kunnen.

Particulieren moeten er wel rekening mee houden dat ze maar tot 100.000 euro per jaar mogen gaan om in aanmerking te komen voor de tax shelter.

Concreet gaat het om een belastingvermindering tot 45 procent indien wordt geïnvesteerd in een start-up microvennootschap en om een belastingvermindering van 30 procent in een start-up KMO-vennootschap. De reductie voor investeringen via startersfondsen klokt ook af op 30 procent.

Het gaat om rechtstreekse investeringen in ondernemingen en indirecte investeringen via een crowdfunding-platfporm of een startersfonds. Start-ups die in aanmerking komen voor het financiële gunstscenario mogen maximaal 4 jaar oud zijn. Voorts zijn er geen verdere voorwaarden over de sector waarin het bedrijfje actief is, alles moet kunnen. Particulieren moeten er wel rekening mee houden dat ze maar tot 100.000 euro per jaar mogen gaan om in aanmerking te komen voor de tax shelter.Concreet gaat het om een belastingvermindering tot 45 procent indien wordt geïnvesteerd in een start-up microvennootschap en om een belastingvermindering van 30 procent in een start-up KMO-vennootschap. De reductie voor investeringen via startersfondsen klokt ook af op 30 procent.