Zoals intussen al genoegzaam bekend is, is Startit@KBC een 'early stage incubator', een platform voor startende ondernemers met een innovatief idee dus. Sinds de lancering in 2013 opende de bank-verzekeraar al hubs in Antwerpen, Gent, Hasselt, Leuven en Brussel. Het initiatief biedt intussen onderdak aan 227 start-ups, en is daarmee de grootste incubator van België.

In februari opent Startit@KBC zijn zesde locatie in Kortrijk, een 200 m2 grote office space op het Buda-eiland waar tot voor kort het hoofdkwartier van designregio Kortrijk gevestigd was. Volgens Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne trekt zijn stad met de komst van Startit@KBC meer dan ooit de kaart van het ondernemerschap.

"Kortrijk is de enige West-Vlaamse stad in de top 10 van beste Belgische start-up-steden", klink het. "Dit is het ideale vertrekpunt om het potentieel van ons West-Vlaams talent efficiënt aan te boren."

Kleine kanttekening daarbij: intussen raakte ook bekend dat het Microsoft Innovation Center (MIC) in Kortrijk, verhuisd wordt naar Gent. De stad Kortrijk heeft immers beslist niet langer te willen participeren in het initiatief van Microsoft, dat zich evenzeer tot starters richt.

Potentieel

"Met deze nieuwe locatie willen we het ondernemerspotentieel in en rond Kortrijk aanboren en West-Vlaanderen op de kaart zetten van het Belgische start-up-landschap", vertellen initiatiefnemers Lode Uytterschaut en Katrien Dewijngaert van Startit @KBC. "Er hebben zich intussen al een tiental geïnteresseerde starters aangemeld. Vanaf februari krijgen ze een werkplek." De meest veelbelovende bedrijfjes worden na een pitch-sessie voor een jury opgenomen in het Startit @KBC-netwerk. Ze krijgen niet alleen gratis huisvesting in het nieuwe kantoor, maar worden ook gecoacht door een ervaren mentor. Die begeleidt hun hele traject, van innovatief project tot een onderneming waarin investeerders potentieel zien en willen investeren.

Ze krijgen bovendien de kans deel te nemen aan de Start it Academy - een aanbod van opleidingen en workshops op maat van start-ups - en kunnen tijdens networking-events hun ervaringen uitwisselen met andere start-ups.

Inschrijven

Heb jij een sterk idee en zin om je eigen zaak uit de grond te stampen? Neem dan deel aan de volgende wave van Startit@KBC. Stel je project voor en dien je pitch ten laatste op 15 januari 2016 in via www.startit.be.

Zoals intussen al genoegzaam bekend is, is Startit@KBC een 'early stage incubator', een platform voor startende ondernemers met een innovatief idee dus. Sinds de lancering in 2013 opende de bank-verzekeraar al hubs in Antwerpen, Gent, Hasselt, Leuven en Brussel. Het initiatief biedt intussen onderdak aan 227 start-ups, en is daarmee de grootste incubator van België. In februari opent Startit@KBC zijn zesde locatie in Kortrijk, een 200 m2 grote office space op het Buda-eiland waar tot voor kort het hoofdkwartier van designregio Kortrijk gevestigd was. Volgens Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne trekt zijn stad met de komst van Startit@KBC meer dan ooit de kaart van het ondernemerschap. "Kortrijk is de enige West-Vlaamse stad in de top 10 van beste Belgische start-up-steden", klink het. "Dit is het ideale vertrekpunt om het potentieel van ons West-Vlaams talent efficiënt aan te boren." Kleine kanttekening daarbij: intussen raakte ook bekend dat het Microsoft Innovation Center (MIC) in Kortrijk, verhuisd wordt naar Gent. De stad Kortrijk heeft immers beslist niet langer te willen participeren in het initiatief van Microsoft, dat zich evenzeer tot starters richt. Potentieel "Met deze nieuwe locatie willen we het ondernemerspotentieel in en rond Kortrijk aanboren en West-Vlaanderen op de kaart zetten van het Belgische start-up-landschap", vertellen initiatiefnemers Lode Uytterschaut en Katrien Dewijngaert van Startit @KBC. "Er hebben zich intussen al een tiental geïnteresseerde starters aangemeld. Vanaf februari krijgen ze een werkplek." De meest veelbelovende bedrijfjes worden na een pitch-sessie voor een jury opgenomen in het Startit @KBC-netwerk. Ze krijgen niet alleen gratis huisvesting in het nieuwe kantoor, maar worden ook gecoacht door een ervaren mentor. Die begeleidt hun hele traject, van innovatief project tot een onderneming waarin investeerders potentieel zien en willen investeren. Ze krijgen bovendien de kans deel te nemen aan de Start it Academy - een aanbod van opleidingen en workshops op maat van start-ups - en kunnen tijdens networking-events hun ervaringen uitwisselen met andere start-ups. Inschrijven Heb jij een sterk idee en zin om je eigen zaak uit de grond te stampen? Neem dan deel aan de volgende wave van Startit@KBC. Stel je project voor en dien je pitch ten laatste op 15 januari 2016 in via www.startit.be.