Hack for Health is een initiatief van Microsoft Innovation Center Vlaanderen in opdracht van de AAL-associatie. De wedstrijd vond plaats tijdens het jaarlijkse Active Assisted Living (AAL)-Forum, dat mee gefinancierd wordt door de Vlaamse Overheid en de Europese Commissie.

De tweede, derde en vierde plaats gingen respectievelijk naar Woundee, Voluntero en Co-Health. Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen overhandigde de prijzen aan de vier beste teams.

Yo Tickets, een groep studenten uit het zesde middelbaar (en hun leerkracht fysica) van het Kortrijkse RHIZO Lyceum OLV Vlaanderen, wil over twee weken al starten met de testfase van hun platform.

Tijdens Hack for Health brainstormden ze over een uitdaging van het Departement Ouderenzorg OCMW Gent om verschillende generaties dichter bij elkaar te brengen en zo eenzame ouderen uit hun isolement te halen.

"Onze applicatie is een toegankelijk en sociaal ticketsysteem dat mensen van verschillende leeftijden ertoe aanzet om samen naar lokale culturele evenementen te gaan", vertelt Benjamin Vermunicht.

"Heel wat mensen gaan bijvoorbeeld niet naar het theater omdat ze eenzaam zijn, en niet alleen de deur uit willen. Die drempel willen we met onze toepassing wegwerken", voegt Nathalie Saikali toe.

Van concept tot prototype in drie dagen

Tijdens Hack for Health worden nieuwe ict-applicaties op drie dagen tijd van concept tot prototype uitgewerkt en voorgesteld aan potentiele investeerders, met als doel de levenskwaliteit van ouderen te verbeteren met technologie.

Meer dan zestig deelnemers, van zorgprofessionals tot studenten, dachten er na over ter plaatse gedefinieerde zorguitdagingen uit de sector.

Hack for Health is een initiatief van Microsoft Innovation Center Vlaanderen in opdracht van de AAL-associatie. De wedstrijd vond plaats tijdens het jaarlijkse Active Assisted Living (AAL)-Forum, dat mee gefinancierd wordt door de Vlaamse Overheid en de Europese Commissie. De tweede, derde en vierde plaats gingen respectievelijk naar Woundee, Voluntero en Co-Health. Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen overhandigde de prijzen aan de vier beste teams.Yo Tickets, een groep studenten uit het zesde middelbaar (en hun leerkracht fysica) van het Kortrijkse RHIZO Lyceum OLV Vlaanderen, wil over twee weken al starten met de testfase van hun platform. Tijdens Hack for Health brainstormden ze over een uitdaging van het Departement Ouderenzorg OCMW Gent om verschillende generaties dichter bij elkaar te brengen en zo eenzame ouderen uit hun isolement te halen."Onze applicatie is een toegankelijk en sociaal ticketsysteem dat mensen van verschillende leeftijden ertoe aanzet om samen naar lokale culturele evenementen te gaan", vertelt Benjamin Vermunicht. "Heel wat mensen gaan bijvoorbeeld niet naar het theater omdat ze eenzaam zijn, en niet alleen de deur uit willen. Die drempel willen we met onze toepassing wegwerken", voegt Nathalie Saikali toe.Van concept tot prototype in drie dagenTijdens Hack for Health worden nieuwe ict-applicaties op drie dagen tijd van concept tot prototype uitgewerkt en voorgesteld aan potentiele investeerders, met als doel de levenskwaliteit van ouderen te verbeteren met technologie. Meer dan zestig deelnemers, van zorgprofessionals tot studenten, dachten er na over ter plaatse gedefinieerde zorguitdagingen uit de sector.