Het geesteskind van Geert Slachmuylders gooide hoge ogen op de Startup Nations Summit in de Mexicaanse stad Monterrey. Turbulent streed er samen met meer dan 30 jonge bedrijfjes van over de hele wereld om de titel van beste start-up. Een jury van investeerders en managers stemde Turbulent naar de finale, waar Slachmuylders en co. ook de hoofdprijs wegkaapten.

Het systeem van Turbulent gebruikt kleine en beperkte stromingen om energie op te wekken. Samen met de KULeuven kon het bedrijfje een testopstelling installeren, en al snel kreeg het de financiële steun van Europa om zijn anderhalve meter grote prototypes te ontwikkelen. Intussen wordt het innovatieve bedrijfje ook ondersteund door Start it@ KBC, iMinds, Startup Chile en KIC InnoEnergy.

"Bedrijven krijgen dankzij Turbulent de kans om energie te creëren uit hun afvalwaterstromen, terwijl particulieren - maar ook overheden - het kunnen gebruiken om in afgelegen gebieden op een ecologische manier energie op te wekken", zegt Slachmuylders.

De technologie werkt zonder dammen of grote infrastructuren, en is volgens de bedenker op termijn ook geschikt voor toepassingen in Zuid-Oost-Azië en Zuid-Amerika. "Dat we nu de pitch competitie winnen op de Startup Nations Summit, zal ons bedrijf een geweldige boost geven", klinkt het nog.

Turbulent werd door Startups.be geselecteerd om ons land te vertegenwoordigen in Mexico.

Het geesteskind van Geert Slachmuylders gooide hoge ogen op de Startup Nations Summit in de Mexicaanse stad Monterrey. Turbulent streed er samen met meer dan 30 jonge bedrijfjes van over de hele wereld om de titel van beste start-up. Een jury van investeerders en managers stemde Turbulent naar de finale, waar Slachmuylders en co. ook de hoofdprijs wegkaapten. Het systeem van Turbulent gebruikt kleine en beperkte stromingen om energie op te wekken. Samen met de KULeuven kon het bedrijfje een testopstelling installeren, en al snel kreeg het de financiële steun van Europa om zijn anderhalve meter grote prototypes te ontwikkelen. Intussen wordt het innovatieve bedrijfje ook ondersteund door Start it@ KBC, iMinds, Startup Chile en KIC InnoEnergy. "Bedrijven krijgen dankzij Turbulent de kans om energie te creëren uit hun afvalwaterstromen, terwijl particulieren - maar ook overheden - het kunnen gebruiken om in afgelegen gebieden op een ecologische manier energie op te wekken", zegt Slachmuylders. De technologie werkt zonder dammen of grote infrastructuren, en is volgens de bedenker op termijn ook geschikt voor toepassingen in Zuid-Oost-Azië en Zuid-Amerika. "Dat we nu de pitch competitie winnen op de Startup Nations Summit, zal ons bedrijf een geweldige boost geven", klinkt het nog. Turbulent werd door Startups.be geselecteerd om ons land te vertegenwoordigen in Mexico.