Dorsey bood zijn tweet aan via een uniek digitaal certificaat (een niet vervangbare token of NFT), dat de echtheid garandeert en bepaalt wie eigenaar is van een online item. NFT maakt gebruik van blockchain-technologie, die ook gebruikt wordt bij bijvoorbeeld de handel in bitcoins.

'Just setting up my twttr', luidt de boodschap die Dorsey op 21 maart 2006 uitstuurde. Die tweet stond sinds 5 maart te koop op de marktplaats Valuables.

De oprichters van deze marktplaats menen dat een online boodschap dezelfde waarde heeft als een handtekening of andere memorabilia. 'Het kopen van een digitale boodschap kan een financiële investering zijn. Het kan sentimentele waarde bevatten (...) De NFT is de handtekening van de persoon die de online content heeft gecreëerd, waardoor het uniek en waardevol wordt', luidt het.

Na de verkoop blijft de tweet voor iedereen zichtbaar, zolang Dorsey of Twitter hem online laat staan. Valuables houdt 5 procent van de opbrengst van de verkoop. (Belga)

Dorsey bood zijn tweet aan via een uniek digitaal certificaat (een niet vervangbare token of NFT), dat de echtheid garandeert en bepaalt wie eigenaar is van een online item. NFT maakt gebruik van blockchain-technologie, die ook gebruikt wordt bij bijvoorbeeld de handel in bitcoins. 'Just setting up my twttr', luidt de boodschap die Dorsey op 21 maart 2006 uitstuurde. Die tweet stond sinds 5 maart te koop op de marktplaats Valuables. De oprichters van deze marktplaats menen dat een online boodschap dezelfde waarde heeft als een handtekening of andere memorabilia. 'Het kopen van een digitale boodschap kan een financiële investering zijn. Het kan sentimentele waarde bevatten (...) De NFT is de handtekening van de persoon die de online content heeft gecreëerd, waardoor het uniek en waardevol wordt', luidt het. Na de verkoop blijft de tweet voor iedereen zichtbaar, zolang Dorsey of Twitter hem online laat staan. Valuables houdt 5 procent van de opbrengst van de verkoop. (Belga)