"Bij wijze van voorzorg, verwittigen wij voor het feit dat uw Twitter-account deel uitmaakt van een kleine groep gebruikers die doelwit kan zijn geweest van actoren gesteund door een staat", zo stond in de tijdens het weekeinde verspreide boodschap aan sommige Twitteraars.

"Wij denken dat deze actoren (mogelijk gelinkt aan een regering) kunnen hebben geprobeerd informatie te verkrijgen zoals e-mailadressen, IP-adressen en/of telefoonnummers".

Twitter zegt de zaak 'actief te onderzoeken', al 'bewijst er in dit stadium niets dat zij (de hackers) informatie over uw account hebben bekomen'.

De sociale netwerksite verstuurde vrijdag reeds de eerste waarschuwingen. Om hoeveel gebruikers het gaat is niet geweten, maar het lijkt maar een beperkt aantal te zijn.

(Belga, FT)

"Bij wijze van voorzorg, verwittigen wij voor het feit dat uw Twitter-account deel uitmaakt van een kleine groep gebruikers die doelwit kan zijn geweest van actoren gesteund door een staat", zo stond in de tijdens het weekeinde verspreide boodschap aan sommige Twitteraars. "Wij denken dat deze actoren (mogelijk gelinkt aan een regering) kunnen hebben geprobeerd informatie te verkrijgen zoals e-mailadressen, IP-adressen en/of telefoonnummers". Twitter zegt de zaak 'actief te onderzoeken', al 'bewijst er in dit stadium niets dat zij (de hackers) informatie over uw account hebben bekomen'. De sociale netwerksite verstuurde vrijdag reeds de eerste waarschuwingen. Om hoeveel gebruikers het gaat is niet geweten, maar het lijkt maar een beperkt aantal te zijn.(Belga, FT)