Niantic, het bedrijfje achter het ontiegelijk populaire Pokémon Go, is begonnen aan een campagne om valsspelers te weren. Wie het spel 'oneigenlijk gebruikt', door bijvoorbeeld met de gps te knoeien of software in te zetten om pokéstops vanuit de sofa te bezoeken, hangt een levenslange ban boven het hoofd.

Dat staat alvast in de vernieuwde FAQ-pagina, die door Reddit-gebruikers werd geanalyseerd. Niantic heeft al spelers verbannen, maar het lijkt erop dat het de banhamer wat sneller boven zal halen. Gebruikers kunnen nu worden geweerd om het 'spoofen' van hun locatie, het gebruik van emulators en andere software om met de Pokémon Go app aanpast. Het gaan dan vooral om bots en programma's die je bijvoorbeeld toelaten om je locatie in het buitenland te zetten, en daar de lokale monstertjes te vangen. Wie verbannen werd, kan wel een formuliertje invullen om de beslissing aan te vechten. Hoe snel die zaken behandeld worden, is niet meteen duidelijk. (Reddit/EB)

Niantic, het bedrijfje achter het ontiegelijk populaire Pokémon Go, is begonnen aan een campagne om valsspelers te weren. Wie het spel 'oneigenlijk gebruikt', door bijvoorbeeld met de gps te knoeien of software in te zetten om pokéstops vanuit de sofa te bezoeken, hangt een levenslange ban boven het hoofd.Dat staat alvast in de vernieuwde FAQ-pagina, die door Reddit-gebruikers werd geanalyseerd. Niantic heeft al spelers verbannen, maar het lijkt erop dat het de banhamer wat sneller boven zal halen. Gebruikers kunnen nu worden geweerd om het 'spoofen' van hun locatie, het gebruik van emulators en andere software om met de Pokémon Go app aanpast. Het gaan dan vooral om bots en programma's die je bijvoorbeeld toelaten om je locatie in het buitenland te zetten, en daar de lokale monstertjes te vangen. Wie verbannen werd, kan wel een formuliertje invullen om de beslissing aan te vechten. Hoe snel die zaken behandeld worden, is niet meteen duidelijk. (Reddit/EB)